Innerbergsalen (19.10.2018)


Map
Ascents Innerbergsalen (907m) 19.10.2018

Overnattet i bilen, syd på Haugøya. Morgenen kom, og jeg var fryktelig usikker på hva jeg skulle gjøre. Det var regntungt stort sett overalt. Også i retningen Innerbergsalen. Dette er en topp som jeg har gru / gledet meg til lenge, og som jeg i utgangspunktet hadde håpet på å få tatt i dag. Ble liggende lenge i bilen og tenke og fundere. Tenkte også som et alternativ å dra til Kr. sund å ta Freikollen og Kvernhaugen. Kom meg til slutt avgårde og etter hvert begynte været å bli bedre. Avgjørelsen om å prøve meg på Innerbergsalen tok jeg på ferga over til Tustna.

Kjørte forbi Innerberg og nesten frem til der de fleste har parkert. Men klok av skade etter nesten havari på Hjelmen, og etter å ha lest diverse foruroligende rapporter angående å kjøre helt inn til stolpe 29, så satte jeg bilen på en liten p. plass på venstre hånd, nokså nøyaktig 550 m fra der stien tar av opp til venstre. Før turen varmet jeg opp en pytt i panne med en pakke bacon og en halv pakke med kryddersmør for forandringens skyld.

Det ble pang start fra første sekund. Meget bratt gikk stien oppover. Så pass bratt og i tillegg nokså glatt / gjørmete / sleipt oppover, at jeg likte meg ikke noe særlig. Det ble mye bedre når man kom til "utsikt mot sør" på ca. 300 moh.

Vet ikke hvordan det har vært før. Har liksom fått forståelsen av at det har vært så som så med sti her, og at man nærmest må finne sin egen vei opp her. Sånn er det ikke nå i alle fall. Innerbergsalen har blitt en "stikk ut" tur. Så nå var det god sti hele veien opp, med gode rødmerkinger også.

Et lite "obs" på veien ned. På ca. 490 moh er det lett å gå rett frem, men her går stien 90 grader venstre. Flott stor varde på toppen, pluss noen mindre. Hadde nokså bra vær i dag, selv om det var litt grått rundt omkring i horisonten. Lettskyet og nesten vindstille på veien opp. Ca. kun en 2-3 m/s og null nedbør. Fra toppen kunne man se mye og mangt, bl.a. Freikollen og Kvernberget, Kristiansund og mye mere. Artigst var det å se nordover mot Smøla, som man akkurat hadde kommet fra. Så både vindparken, Veiholmen, Breivika og Ramnstadhaugen, som man sto på i går :-)

Hadde gjort litt research på forhånd, for å sjekke ut hvor det kunne være mulig å få seg en god dusj, og vel nede igjen, ringte jeg til Nothaugen Fiskecamp. Her var de velvilligheten selv, og selv om jeg ikke overnattet der, så tror jeg trykt jeg kan anbefale dette stedet til alle toppsamlere m.m. Det var rent og pent der, med et fint servicebygg og eieren hadde også 10 aluminiumsbåter som han leide ut, og eget selv sløyeanlegg. Overnattet på samme rasteplass som for 2 netter siden.

Start 12.00
På toppen 14.27
Start fra toppen 15.10
Nede 17.30
Lengde 9 km

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.