Elgshøgda (13.10.2018)


Map
Ascents Elgshøgda (537m) 13.10.2018

Kjørte fra Innset og tok av til venstre ved Berkåk og videre til Svorkmo. Så til Monsetgrenda. Her tar man til høyre inn til Solsjøbygda. Her er det stor fin parkering. Klarte nesten å kjøre meg tom for diesel på denne turen også. Måleren viste mange mil igjen nede ved Svorkmo, men oppe på Solsjøen, så viste den ensten null.

Traff en lokalkjent mann rett etter start, som kunne fortelle meg raskeste veien til nærmeste bensinstasjon. Og det var Best stasjonen på Vormstad. Rakk heldigvis ned hit etter turen, uten å kjøre helt tom.

Fulgte sti hele veien opp til toppen. Tror det må være den mest myrlendte turen jeg noensinne har gått. Det var blautmyr nesten fra start og nesten helt opp. Kunne ikke noen være seg sitt ansvar bevisst, å anlegge klopper over disse myrene?? Snur man seg 90 grader venstre, når man kommer til Elgshøgdbua, så ser man den siste bratte kneika opp mot toppen.

Herfra går det to stier. Den rett frem er nokså bratt og glatt, mens den til høyre er mye slakere og lettere å gå. Anbefaler den til høyre. Det skrytes av den fine utsikten på toppen. Og det stemmer det. Men den hadde blitt enda mye finere, hadde man kuttet ned en del av de trærne som står der. Retur samme vei. Hadde oppholds vær på veien opp, og lett yr på veien ned igjen.

Tilbake igjen til Innset.

Start 14.00
På toppen 15.00
Start fra toppen 15.05
Nede 15.48
Lengde 5.68 km

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.