Archive - Date

Collected lists

Favourite peaks

Kjapp liten tur før hjemreise

Date:
24.04.2016
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
0:48h
Distance:
3.0km

Så mens de andre rydda og vaska hytta fikk jeg disp til å lufte meg selv og skia. Blåst endel siden i går, så den fine snøen var borte. Men lite is og godt lys, så helt greie forhold. Og så arti' for ongan :-) Bjørnfjell - jeg kommer tilbake!

Map    

Bjørnfjell

Date:
23.04.2016
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
1:28h
Distance:
5.8km

Man må jo på Bjørnfjell-fjellet når man er på hyttetur på Bjørnfjell! Og særlig når fjellet ligger midt i glaning fra hytta. Da får det ikke hjelpe at det er mer bortovergåing enn oppovergåing (eller aller helst nedoverståing). Så mens "gamlingane" plutselig måtte sove litt etter frokost, kl 11:30, gutta hadde jo tross alt vært en tur i utlandet og handla melk, så tok jeg meg en kjapp tur aleine. Mye bort og lite opp, mye utsikt og flatt lys. Men jeg var fornøyd uansett! Aldri feil med en tur :-)

Map    

Gátternjunni, Bjørnfjell

Date:
23.04.2016
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
1:36h
Distance:
5.8km

Etter en oppvarmingstur til toppen av Bjørnfjell, tok vi alle en tur opp fjellet bak hytta. Først til Sivertsenvannet hvor Merethe og Cargo snudde. Vi vurderte de mørke skyene som dundrane inn fra vest, håpa de skulle trekke lenger sør, og gikk videre til toppunktet ved skitrekket på Riksgrensen. Med tungt telemarksutstyr er det ikke særlig poeng i å gå helt hit, men når man samler på topper gir det meget mening :-) Og så er det jo alltid finere utsikt fra toppen enn nedi bakken. Mange fine fjell med godt topptur-potensiale i Sverige også. Den lille snøen som hadde kommet i natt ga et flott føre nedover, nå også i solskinn og god sikt. Mange som tar trekket opp på Riksgrensen og går videre til Gattercohkka. Den toppen får vi ha tilgode en annen gang.

Map    

Rundtinden, Narvik-topp på tredje forsøk

Date:
21.04.2016
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
4:00h
Distance:
14.4km

2014 - skulder-operasjon på Ivar i stedet for topptur 2015 - Norwegian streik, kom oss aldri til Narvik 2016 - ingen operasjon eller streik! Kom til Narvik kl 11:30 på formiddagen, og kl 16 satt vi i bilen innover Skjomdalen, Jan Ole, Ivar og meg. Vår lokale helt hadde sett seg ut Rundtinden og vi hadde ingen motforestillinger. Veien er brøyta langt opp, men allikevel ble det ganske lang anmarsj. Kanskje fordi vi rundet fjellet på sørsiden og fulgte flanken mot vest til topps. Et bedre alternativ (fikk vi høre etterpå) er å gå opp til Rundtindvannet og angripe fjellet fra nordsiden. Neste gang..... Jan Ole måtte dessverre snu pga en vond ankel. Ivar og jeg fortsatte i de flotte omgivelsene til topps. Og snøen ble bare bedre og bedre jo høyere vi kom. Ble en herlig nedkjøring, men >>>

Map    

Rekognoseringstur på Hvasser

Date:
18.04.2016

Dro en tur til Hvasser for å gå turen jeg skal være turleder for. Parkerte ved Risbru båthavn. Her er det lov å parkere kun for brukere av friluftsområdet, ikke værst. Forøvrig foretrekker jeg personlig å parkere og starte turen på Sønstegård/Krøkle. Fulgte kyststien (ikke merket) til Tjønneberget, forbi Krøkle og til Fynsletta. Hadde tenkt meg videre nordover til Lilleskagen, men en vond fot satte en stopper for det. Tok derfor grusveier og stier vestover og tilbake til bilen. Skikkelig nedtur, og må nå bare innse at det har satt seg en betennelse i foten. Så da var det bare å starte jobben med å finne en turleder-vikar. Og jeg som allerede var vikar for vikaren. Godt vi har noen flere turledere å velge blant. Trøsten er at det går fint å gå toppturer på ski :-)

Map    

Maurtue på Gaustatoppen

Date:
17.04.2016
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
4:30h
Distance:
10.2km

Kommunetoppraid i Østfold blei bytta ut med randotur til Gaustatoppen. Lot meg lett overtale da det blei påpekt at der ligger jo en kommunetopp bare en liten avstikker på vei opp. En værmelding som sa snø på natta og sol på dagen var jo heller ikke å forakte. Droppa å gå eggen bort til hovedtoppen, har vært der opptil flere ganger før. Maurtue-tendensene kan bli litt i overkant mye for en som er vant med topper nesten eller uten folk. Men Gaustatoppen er Gaustatoppen, man veit at man går i en maurtue på dette majestetiske fjellet. Nedturen begynte i et oppkjørt gjennomslags-hælvete, og endte i et puddervidunder :-) Vel verd den lange kjøreturen. Hyggelig selskap i Nina og Mari-Anne også :-)

Map    

Gauthellernuten

Date:
10.04.2016
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Map    

Spontantur til Røldal

Date:
09.04.2016
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
5:28h
Distance:
14.0km
Map    

3 dølle og 1fin

Date:
03.04.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
2:29h
Distance:
12.3km

Benyttet tiden mellom en overnatting på Nesodden og danseforestilling med tantebarn i Bærum til å plukke noen kommunetopper i Akershus. 1: Toåsen 220moh: Fint turområde fra Alværn skole, døll topp. 31 minutter 2,6 km 70 hm 2: Sørvest for Bollerudåsen 178 moh: Grunnet veiarbeid i hele Ski brukte jeg år og dag på å kjøre riktig og finne frem til turstart. Dette tok faktisk mye lenger tid en selve turen. Argh. Sikkert et fint turområde med stier på kryss og tvers, men jeg nøyde meg med en snartur til toppen. 22 min (inkl fotostopp, tissestopp, prat med forbigående) 1,7 km (inkl omvei) 21 hm.... 3: Tømmerås 313 moh: Parkerte ved golfbanen og fulgte merka sti til toppen. Litt is innimellom og søle som kvalifiserer til buksevask, men ellers en kjempe fin sti. Mange nye klopper lagt >>>

Map