Archive - Date

Collected lists

Favourite peaks

Husvik, Grusveggen

Date:
30.09.2015
Characteristic:
Climbing

Kjølafjellet, mens jeg venter på bålpølsene

Date:
27.09.2015
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
0:45h
Distance:
4.2km

Først på familietur i 3-åring-tempo i 1,5 km inn fra veien til vann 1027. Artige betraktninger fra 6-åringen om hva vi kunne gjøre om alt vannet i vannet var borte, og om hvor det evnt var blitt av. Til bunnen av det tomme vannet måtte vi uansett til. Jeg foreslo å fire oss ned vha hundebåndet. Men heldigvis var vannet fortsatt fullt av vann, og vi hadde fått lokka barna helt frem til vannet. Mens barna kasta stein i vannet, far fyra bål og mor passa på, tok jeg en kjapp tur opp på Kjølafjellet. Enorm utsikt! Plutselig en snødekt Jotunheimen forran meg. De fjella lokker og lokker, men det er en tid for alt, og nå måtte jeg ned til pølsebålet :-) Mer livsfilosofi fra 6-åringen på vei tilbake til bilen. Fascinerende!

Map    

Bitihorn, endelig 40-års gaven på veldig etterpåskudd

Date:
26.09.2015
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
7.1km

Fikk tur til Bitihorn inkl hytteopphold av Tanja i 40-års gave. Perfekt! Men åra går og jeg har sett lite til den gaven. Hjalp når Tanja nå hadde bursdag og jeg sa at det ikke ble noen gave på henne før jeg hadde fått den hun skyldte meg! 3 uker etter sto vi sammen på Bitihorn en nydelig høstdag (sammen med fjørti andre). Is og stygg-glatt i det øverste partiet, men det var bare å gå rolig så gikk det greit. Tanja var i mye bedre form enn forventa etter fødsler, operasjon og lite trening, og hu erklærte at hu ønska seg tur til sin først 2K i 45 års gave. Det skal jeg nok fikse, med stor glede :-)

Map    

Spåtind

Date:
25.09.2015
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:30h
Distance:
12.2km

Map     3 comments

Kalvemellen

Date:
25.09.2015

Hyttevertskapet var godt etter skjema og fortsatt langt unna Valdres. Så etter turen til Spåtind, handling av mat og bursdagsgaver, hadde jeg fortsatt tid til en topp. Tenkte Rundemellen kunne være et fint turmål. Brukte litt tid frem til Turrsjøen (navigering uten kart og høy gravemaskin-faktor på veien). Parkerte ved et skilt det sto "Rundemellin 3,5 km" og "Kalvemellin" på. Trodde det skulle være kortere, hadde i hvertfall det i beregningen i at det snart ville bli mørkt. Hadde med hodelykt og tenkte at skitt au, det får bare bli mørkt. Fant fort ut at denne stien går rundt på vestsiden og opp, ikke østsiden der jeg hadde tenkt å gå. Et kraftig regnskyll kom samtidig, og motivasjonen til å stresse opp på toppen og ned igjen forsvant langt ned i søla. Tenkte >>>

Map     2 comments

Peakbook summit ll, Visbreatinden i tåke!

Date:
18.09.2015
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
9:30h
Distance:
16.5km
Map    

En liten beinstrekk på vei til peakbook-treff

Date:
17.09.2015
Duration:
1:09h
Distance:
6.0km
Map    

Trettekollen

Date:
12.09.2015
Characteristic:
Hike
Duration:
3:00h
Distance:
8.9km
Map    

Løpetur til jakttårnet etter dugnadshelg

Date:
06.09.2015
Characteristic:
Jogging
Duration:
1:11h
Distance:
9.0km
Map    

Hallingnatten

Date:
04.09.2015
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:30h
Distance:
10.0km

En bonustur på vei til hytta, med Marianne og Demi. Skilt merket "Hallingnatten" fra Gørbu (står med en "r" på stedet, og to r'er på kartet) og nytt skilt ved Øyvatnet, ser helt nye ut. Fin sti hele veien, men etter de siste dagers regnskyll var det mange steder mer bekk enn sti. Gikk på nordsiden av Øyvatnet opp og på sørsiden tilbake. Er sti hele veien begge veier. Men på tilbaketuren måtte vi vade to ganger. Spesielt over utløpet fra Øyvatnet var der litt guffene med så mye vann og en liten firebenting som måtte bæres. Men det gikk helt greit. Altfor kort tur, men skal vel få til flere slike turer der hytte-nabo-konene drar på tur på vei opp mens hytte-nabo-mennene kommer opp etter jobb :-)

Map     3 comments