Archive - Date

Collected lists

Favourite peaks

Buskrednosi, Jostedalen

Date:
30.04.2015
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
5:15h
Distance:
12.3km
Map    

Østfold del II

Date:
26.04.2015
Map     2 comments

Toppsanking på Hurum

Date:
24.04.2015
Characteristic:
Hike
Duration:
2:44h
Distance:
13.4km

Alene på tur til Hurum. Har fått med meg Norges korteste bilferje fra Svelvik til Verket, 4 minutter (og det er enda til ikke kortest vei over sundet). Målet var en kommunetopp og så mange Buskerud pf>100 som jeg gadd. Tur 1, Stikkvannskollen, dagens dobbel: Stor parkering i bunn av toppen langs FV289. God sti merket Stikkvannshytta, og så nytt skilt til Stikkvannkollen. Tørt og fint i starten, deretter vått og sølete og deretter litt hardpakka snø. Møtte en kar når jeg var på vei ned, han var der for 20.gang. Forøvrig det eneste mennesket jeg møtte denne dagen. 4,5 km 1 time og 220 høydemeter. Tur 2, Delåsen: Kjørte så til Hurums dype skoger. Parkerte ved Røskestadvannet. Fulgte sti rett sørover. Denne dreide så østover, og så en utydelig sti sørover igjen. Håpet at >>>

Map    

4 dagers skitur i Huldreheimen, turleder for TOT

Date:
16.04.2015
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
64.0km
Map    

Minitopptur Ula, med SooT

Date:
13.04.2015
Characteristic:
Hike
Duration:
2:17h
Distance:
8.4km
Map    

Husvik, Hovedveggen

Date:
08.04.2015
Map    

Totten

Date:
05.04.2015

Planen var Høgloftet, men værmeldinga og utsikten fra vinduet sa at det ikke var rette dagen for denne turen. Kjørte fra Lærdal og opp på Hemsedalsfjellet og tåka ble tjukkeste og sikten dårligere. Høgloftet ble difinitivt avskrevet og Slettind ble valgt i stedet. Dette er et snilt fjell og vi har vært der før. Men nå vi kom dit så vi ikke mer enn et par meter og det var ikke noe som tilsa at det skulle bli bedre. Men JEG SKULLE HA SKI PÅ BEINA!!! Så da blei det et to-timerskort i bakken i Hemsedal. Noe så intetsiganes som å stå i bakken...... Flatt lys men passe greit føre. Nei, dritt heller, da tar vi heller med oss Totten! Tok heisen opp, la igjen skia og gikk på isete føre opp til toppen. Ikke spesielt anstrenganes, fin utsikt og ny topp. Hadde tenkt å ta denne toppen >>>

Map    

Amleholten, "påveientopp" ved Kaupanger

Date:
04.04.2015
Characteristic:
Hike
Duration:
1:11h
Distance:
4.8km

Armen var nesten bra og skibindingen reparert for kr 25. Tenkte oss tilbake til Hemsedalsfjellet for topptur og for å korte ned kjøreavstanden hjem. Søkte opp en lav topp for å kunne gå på beina. Fant denne korte greie turen her. Men litt vanskelig å finne startpunktet. Vi kjørte ned via Kaupanger, og der prøvde vi to veier som begge var enten kjetting over eller skilt med all motorferdsel forbudt. Kjørte tilbake til rv5 og tok av skilt til SIMAS (står beskrevet på ut.no). Da var det greit å finne frem. Kjapp fin tur i skyggeskogen og gløtt av Sognefjorden og snøkledd fjell fra toppen.

Map    

Måløy: Veten, Brurahornet og Gottrøysa

Date:
03.04.2015
Characteristic:
Hike
Duration:
3:30h
Distance:
8.0km

Når man ikke er kjent, ikke har kart (hadde GPS) og ikke har gjort reseach, er det kjekt med aktive turlag som skilter og merker stier! De fine byfjella i Måløy lå der fristende, dog med snø som vi hadde prøvd å kjøre i fra. Men ikke mer enn at det var fullt mulig å gå til fots, men til tider var det ganske tungt. Jeg hadde snø til livet en gang, og Ivar gikk igjennom isen på noe som viste seg å være et tjern. Men det var helt ufarlig og han kom seg raskt på beina igjen, nå også med myrvann i støvlane. Fin rundtur med og uten utsikt etter som tåka kom og gikk. Skulle gjerne gått på kommunetoppen også, men der var det enda mer snø og det var jeg ikke helt klar for. Så da har vi en grunn for å komme tilbake!

Map    

Kjerringa, Stad

Date:
03.04.2015
Characteristic:
Hike
Duration:
1:23h
Distance:
6.6km

Etter byfjella i Måløy kjørte vi til Stadlandet. Tenkte vi fikk oss en gratis-topp her, men veien var vinterstengt. Så da tok vi beina fatt. Så nå kan vi si vi har gått både til Nordkapp og Vestkapp, bare med litt forskjellig startside og distanse...... Nesten vindstille på Stad er vel ikke hverdags, og vi nådde toppen akkurat til å få med oss utsikten og knipse noen bilder, så kom tåka sigende. Kjørte også veien ut til Honningsvågen, uten at det var så spesielt. Men det hører liksom med - Nordkapp, Honningsvåg og Vestkapp, Honnongsvågen. Var også via Ervika og innom klokkertårnet og standa der. Kan anbefales.

Map