Kråkvasstind (08.09.2017)  5


Characteristic Hillwalk
Duration 6h 30min
Distance 16.6km
Vertical meters 1,084m
GPS
Ascents Kråkvasshalsen (1,436m) 08.09.2017 15:50
Kråkvasstinden (1,700m) 08.09.2017 16:36
Visits of other PBEs Liabø parkering (630m) 08.09.2017 12:27

Flott tur som starter ved Liabø gård (630 moh). Følger en svært lettgått og sympatisk sti, hvor høydemeter nærmest ruller umerkelig på. Turen fram til hytta ved Kråkvatnet, byr på mye godt for sinnet. Et nydelig kulturlandskap som gir grunn til ettertanke på at generasjoner benyttet disse områdene for matauke. Fortsatt sørger framtidig fårekjøtt for at tilvekst av kratt og andre ulumskheter forsinkes.

De små kneikene som må forseres før Liabøsætra (925 moh), må til for å huske at det er fjelltur du er på. Bjørkeskogen tynnes mer om mer ut, og etter 1000 meters merket, er det snaufjell og svært lettgått til Kråkvatnet (1137 moh).

Etter en lefsebit ved hytta ved vannet, bør kropp og sinn være klart for oppstigning mot Kråkvasshalsen (1439moh). Stien opp er godt merka, og videre oppetter den slake ryggen er det lettgått, og nye 300 hm er unnagjort. Etter halsen er det en liten nedtur, og terrenget går over til ur, både liggende lettgått, og stående, - ikke fult så lettgått. Dette er klart den kjedeligste delen av turen. Det skal ikke så mye fantasi til for å innse at denne delen klart hadde vært bedre gjennomført på ski. Et par lurevarder er satt opp før toppvarden viser seg. Når denne er inntatt, er mental utbetaling klar. Er været rett og sikten klar, utbetales en visuell opplevelse som bør legges i den åndelige sekken. Sett bort fra Dovrefjell er toppen (1700 moh) den høyest i Oppdal kommune.

På returen er det igjen tid til å reflektere hvor fantastisk det hadde vært å renne ned ura på pudder, så det får bli ved en annen anledning, - først må det skaffes til veie utstyr.

Fin tur til en av Trollheimens smultringer, var det uansett.

Liabø gård / parkering

I løpet av 1947 har "O.E.L - N.E.L - E.O.L - R.O.L" etter all sannsynlighet benyttet en del tid til å lette tilgjengelighetet til Liabøsætra ved å bygge en trapp!

Trivelig sau på Liabøsætra skaper interesse for vår firbeinte Aros

Første observasjon av endereis, Kråkvasstind

Kråkvasstind, men først litt ur å passere

Panorama fra Kråkvasstind. Hvor mange topper kjenner du (navnet på?)
Panorama fra Kråkvasstind. Hvor mange topper kjenner du (navnet på?)
Toppvarde. Kråkvasstind
Toppvarde. Kråkvasstind

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.