Havstadfjellet og Tour Des Fjords sykkelritt (24.05.2017)


Start point Hafstadveien/Rådhuset (7m)
Endpoint Hafstadveien/Rådhuset (7m)
Characteristic Hike
Distance 5.7km
Vertical meters 704m
Map
Ascents Havstadfjellet (706m) 24.05.2017

Det er ikkje kvar dag det er eit sykkelritt som dette i vårt distrikt. Utrulig bra at det endelig skjer og at ein kan utnytta/nyte det vanvittige bra potensialet me har her på Vestlandet. Det er med den særegne naturen og ikkje minst no på denne vakraste tida i mai. Jostedalsbreen, snø endå på fjelltoppane, kronglete jomfruelige vegar, spirgrønne lier og fjorder. Første etappe vart med start ifrå Balestrand-Jølster-Jølstravatnet rundt og med målgang i Førde denne første etappen. Det er ialt 5 etapper i dette rittet!
https://www.langrenn.com/tour-des-fjords-2017-program.6000713-320325.html
Det må då være ein fin liten start på å kunne nå litt Tour de France tilstander her heime!! Me har vel då like mektige og vakre omgivelser tipper eg :) Dette må då bli ein fin innvielse til syklister, med håp om litt meir respekt for våre medtraffikanter. Kulturen er vel kanskje ikkje heilt på topp her til lands ved våre hovedveger! Etter jobb og litt kav med å komme meg forbi diverse vegstengningar, rakk eg ein liten trimtur på Hafstadfjellet. Så fekk eg og Miriam med oss den legendariske målgangen i Førde sentrum ilag. Det var rett og slett ganske så flott å få med eit sånt idrettsarrangement, hærleg god stemning :)

Stille på toppen av Hafstadfjellet denne ettermiddagen!
Stille på toppen av Hafstadfjellet denne ettermiddagen!

http://www.vg.no/sport/sykkel/edvald-boasson-hagen/boasson-hagen-vant-dramatisk-sekundstrid-i-tour-des-fjords/a/24008186/
Denne må eg berre dele...ein av våre lokale heltar i Jølster i møte med verdenseliten :)
https://www.facebook.com/stale.kongsvik/posts/10154364016561852

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.