Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

So far I'm not a Peakbook-friend of anyone.

Collected lists

I haven't joined any lists yet.

Yttersidastien (nedover)

Date:
28.07.2017
Duration:
0:12h
Distance:
1.6km

Man følger samme rute nedover som oppover (se beskrivelse), men nå ser du den spektakulære utsikten mens du går. Hvis du løper, pass på knærne! Denne løpeturen kjente jeg lenge etterpå :(

Map    

Daltind

Date:
27.07.2017
Duration:
0:50h
Distance:
3.8km

Daltinden nås enklest fra Leirvik. Jeg gikk i fjor en mye kortere rute fra Trældal, men den er umerket og veldig bratt, og dessuten brukte jeg nesten like lang tid som jeg gjorde denne natta fra Leirvik. Start turen langs traktorveien du ser ved huset som ligger nærmest tunnelen. I år er turen med i Ti På Topp, og ruten du følger er derfor godt synlig (takket være Bente Hjellsand og hennes team :) ) Stien er variert, morsom og lett å gå (eller løpe).

Map    

Kjerna (Ofotens prekestol)

Date:
26.07.2017
Duration:
0:27h
Distance:
1.6km

Man parkerer øverst i Skjellesvikskaret, og følger samme sti som til Stortinden helt til man ser det lille vannet. Istedenfor å gå mot vannet fortsetter man oppover mot venstre. Ute på stupkanten av Prekestolen er det luftig, men terrenget skrår oppover slik at en lett kan unngå suget i magen om man velger å trekke seg tilbake et par meter. Ofotens Prekestol er helt spektakulær og burde oppleves av alle som har mulighet til det. Det er egentlig litt rart at den ikke besøkes oftere når man tar i betraktning hvor tilgjengelig den er. Du bruker faktisk kortere tid opp til den enn du gjør til Øvre Fjellheisstasjon.

Map    

Stortinden i Efjord

Date:
25.07.2017
Duration:
0:43h
Distance:
2.3km

Man parkerer øverst i Skjellesvikskaret, og følger stien oppover. I det øyeblikket du ser det lille vannet tar du av ved en liten varde fra hovedstien (denne fortsetter videre til Kjerna-Ofotens prekestol). Stien til Stortinden er akkurat her litt vanskelig å se (jeg har selv bygd et par varder i dette området for at ruta skal være letter å følge, men fortsatt gjenstår en del jobb før den er idiotsikker). Husk bare på å gå på høyre side av vannet, så finner du til slutt tilbake til stien. Etter vannet er stien lettere å se. Du bør ikke gå utenom stien herfra, for da kan du få alvorlige problemer. Lengre opp støter man på ei renne som man følger til man støter på en stor stein, hvorpå man fortsetter til høyre mot kammen på Stortinden (legg merke til vardene her - >>>

Map    

Vassbruntinden

Date:
23.07.2017
Duration:
1:27h
Distance:
3.9km

Den vakre og sagnomsuste Vassbruntinden har fascinert mine forfedre i Målselv siden 1830. Fjellet har stått der urørlig og latt seg beskue av dem alle, i glede og sorg, og kanskje påvirket deres tanker og følelser. Den 23 juli 2017 ble jeg enda bedre kjent med det, på min første tur til toppen. Den raskeste bestigningen starter fra Rognli ved Tårnvatnet. Veiavgiften her er 50 kr (i 2017) og pengene legges i en postkasse. Jeg brukte 1 time og 27 min opp, men hvis du vil ha en roligere tur uten for høy puls, kan det tenkes at du bør påregne 3 timer til toppen (det kommer self. an på formen) Turen er bratt, men terrenget er overraskende lett å gå i, og du får aldri noen luftige opplevelser ... for uten på toppen da....men du trenger ikke å gå for nær stupkanten, om du ikke ønsker >>>

Map    

Breidskardtinden (tur-retur)

Date:
20.07.2017
Distance:
15.9km

Turen fra Eide til Breidskardtinden er på 7.5 km. Man parkerer i Eide på en forholdvis stor parkeringsplass. Herfra går det en smal vei som det ikke anbefales å kjøre på. Etterhvert følger man en sti langs havet til den flotte vika Sommerset. Herfra ser man tydelig tinden man skal opp på, og man tar seg oppover langs ei elv som renner ut innerst i vika. På turen opp følgte jeg feil elv (liten bekk) og havnet dermed for langt til høyre. Ved skoggrensen møtte jeg på bratte og glatte berg som jeg ikke klarte å forsere, og måtte dermed ta meg ned endel høydemetre før jeg kunne gå oppover mot venstre langs ryggen og videre opp mot Breidskardtinden (se gps-sporet). Jeg hadde egentlig tenkt å gå videre til Rundtinden, men droppet det etterhvert som tåka ødela sikten på toppene.

Map    

Vardefjellet i Narvik

Date:
18.07.2017
Duration:
0:40h
Distance:
2.5km

Turen starter ved et jorde som ligger nær Hauklia i østenden av Storvatnet i Håkvikdalen (klikk på gps-sporet og se ruten). Man går oppover dette jordet på venstre siden langs et lite synlig tråkk. I øvre del av jordet finner man en ATV-vei med to hjulspor. Denne veien er jevnt bratt. Når terrenget blir slakkere (rundt 600 moh) tar man av på en sti til høyre. Stien er forholdsvis tydelig det meste av ruten videre mor Varden, men man kan miste den enkelte plasser. Mot slutten blir den noe mer utydelig.

Map    

Øvre fjellheistasjon (sykling langs veien)

Date:
17.07.2017
Characteristic:
Bike trip - off-road
Duration:
0:39h
Distance:
4.2km

De aller fleste turene mine i løpet uka starter hjemmefra og ender ved Øvre Fjellheissasjon, enten til fots eller på terrengsykkel. Grusveien er brattest mellom 510 moh og 525 moh i den såkalte Anginabakken (se kartet). Her må man holde god fart og sitte foroverlent på setet for ikke å steile, spinne eller miste balansen. Mellom 620 moh og 630 moh er det et tilsvarende parti, men jeg opplever denne strekningen som litt mindre utfordrende.

Map    

Åkvikfjellet (tur-retur)

Date:
15.07.2017
Distance:
7.5km

Turen startet i Åkvika på Dønna. Denne gangen var vi flere på tur, og for å få litt ekstra trening jogget jeg i forveien langs traktorveien. Som vanlig var jeg mer opptatt av å holde pulsen oppe enn å orientere meg, så jeg rotet med å finne stien til toppen. Etterhvert ga jeg opp å finne den, og begav meg mot toppen i bakkant av ryggen. Det gikk fint og terrenget var lett å gå i. På turen ned møtte jeg omsider de andre turdeltagerne. Jeg ble med dem opp på toppen igjen. Deretter gikk vi tilbake langs den ordinære ruten.

Map    

Reinveien

Date:
11.07.2017
Duration:
0:34h
Distance:
2.4km

Reinveien har jeg gått 100vis av ganger siden jeg var barn. Det påstås at den opprinnelig var en rute som samene etablerte for lenge siden for å ta reinen ned til Straumsnes på sommerbeite. Man starter ved Straumsnes stasjon og tar seg fram til tunneltaket. Her starter stien og man følger den opp til Reiveivannet (668 moh ). Herfra er utsikten over Rombaken spektakulær. Turen egner seg best sommerstid, men kan gås til den mest utfordrende passasjen, Reinveijuvet, lukker seg (se video 1 og Video 2 ). Persen min opp er på knappe 34 minutter, og tur/retur på 50 min (7 september 2018). Ti på Topp angir tidsforbruk tur/retur på 2 timer + pauser

Map