Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

So far I'm not a Peakbook-friend of anyone.

Collected lists

I haven't joined any lists yet.

Rombakstøtta

Date:
30.06.2016
Duration:
2:30h
Distance:
8.0km

Turen til Tøttatoppen går via Tøttadalen og venstre side av Isvannet. Den inneholder to små og enkle klatrepartier som man tar seg igjennom uten bruk av sikringsutstyr. Vedlagt gps-spor viser ruta opp.

Map    

Dønnmannen (Nesa)

Date:
26.06.2016
Duration:
1:33h
Distance:
3.5km

Man når Dønnmannen fra Einvika eller Breivika på øya Dønna. Da jeg gikk til Leppa startet jeg i Einvika. For å få litt variasjon valgte jeg å gå turen til Nesa fra Breivika, selv om det innebar en betraktelig lengre biltur.

Map    

Stortinden (De Syv Søstre)

Date:
24.06.2016
Duration:
1:25h
Distance:
2.9km

Stortinden (Breidtinden) er den av de Søstre som ligger lengst mot vest. Man når den fra Søvika, ikke langt fra fergeleiet. Jeg kom med ferga fra Herøy hvor jeg traff en hyggelig fyr som jeg fikk sitte på en drøy kilometer til krysset mot Søvikskaret. Ruta til Stortinden starter like i nærhetn (se gps-spor)

Map    

Dønnmannen (Leppa)

Date:
23.06.2016
Distance:
3.8km

Leppa er det høyeste punktet på Dønnmannen. Jeg startet turen fra Einvika på Dønna, hvor det er en stor parkeringsplass. Alternativt kan man starte turen fra Breivika, men dit er det lengre å kjøre. Begge utgangspunktene leder en til Haga, et sted ved sjøen hvor man ser restene av en gammel murbygningen. Herfra går man i retning mot Dønnmannen, langs elva. Det er forholdsvis greit å følge merkingen oppover fjellet.

Map    

Reinveivannet via Toppåsen

Date:
05.06.2016
Duration:
1:33h
Distance:
6.2km

Reinveivannet har etterhvert blitt kjent for Narviks innbyggere gjennom Ti På Topp. For de som vil ta turen dit, men ønsker å prøve en annen vei ned enn de kom opp, kan jeg anbefale å gå via Toppåsen. Fra tunnelltaket øst for Straumsnes stasjon til skoggrensen følger man merkingen/stien som går til Aksla (Tinden). Deretter går man langs stupkanten til man når Reinveivannet. Dersom man tåler luftige partier kan man midtveis legge seg på mage å se over kanten mot hullet hvor Petter Hansafossen kommer ut. I nærheten av dette stedet er det hull i terrenget som man bør være oppmerksom på. Fra Reinveivannet følger man en tydelig sti ned til stasjonen.

Map