Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

So far I'm not a Peakbook-friend of anyone.

Collected lists

Allmannberget over Våttåhaugan

Date:
07.10.2018
Distance:
12.7km

Hadde egentlig planlagt en tur opp til Våttåhaugan, men fristelsen ble for stor når været var strålende og man hadde kommet såpass langt. Litt mer snø enn "ønskelig" den siste stigningen opp, gjorde at trasevalget ble noe "kreativt" ;-) Men flott, men tung tur, i flott høstvær!

Map    

Kvamman

Date:
15.09.2018
Distance:
3.4km

Årets første "snøstorm" i følge ungene :-) Ble en kald, men veldig fin tur med de to minste ungene :-) Fikk finvær på tur ned igjen også, så da var dagen reddet!

Map    

Snydda/ Okla

Date:
07.09.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
18.6km

Jeg hadde lenge sett frem til å få gått turen til Snydda. Utsikten så fantastisk ut og turen så sånn passe krevende ut. En litt tidlig fredags ettermiddag med nydelig høstvær må kalles det perfekte turvær! Turen startet fra Langodden Parkering. I starten gikk turen i fin bjørkeskog, men man kom fort over tregrensa. Turen starter med relativt god stigning, men så fort man har kommet seg opp den første, lange kneika, så går det ganske rett frem til man kommer til foten av Snydda. Det er ganske steinete store deler av turen. Stenhøa har nok fått navnet sitt av en grunn... Dette gjorde turen litt mer krevende enn den kan se ut som på kartet. Utsikten som ventet på toppen var veide likevel opp for all steinurgåinga; finere blir det neste ikke!

Map    

Tyrikvamfjellet

Date:
21.08.2018
Distance:
12.1km

Turen startet på Gjevilvasshytta. Fulgte turiststien opp til foten av Høghøa, før turen gikk over Tyrikvamfjellet på tur tilbake til hytta. Ganske tøff stigning opp mot Tyrikvamfjellet, men eller gikk turen i veldig enkelt terreng. En fin tur med fantastisk natur og utsikt!

Map    

Aurhøa

Date:
17.08.2018
Distance:
8.4km

Map    

Veslnøsa og Rundhøa - barnevennlig tur!

Date:
07.08.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
6.7km

Med sønnen på 7 år, ble dette en veldig fin og grei tur! Starta på Olmtjønnin p-plass og gikk først opp til Veslnøsa. Kort og grei tur, med akkurat nok stigning til at poden syntes det var en fin topp, og akkurat såpass slakt at han ikke ble sliten. Derfor var han heller ikke vanskelig å be med til Rundhøa. Masse moro; bekker å hoppe over, våtområder hvor han måtte planlegge hvor han skulle gå for å komme seg tørrskodd over også fikk vi lagt inn litt "klatring" opp til Rundhøa. En flott familietur som absolutt kan anbefales!

Map    

Stensesbruna - Kinna - Tverrfjellet - Vålåstadhåmmåren

Date:
06.08.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
14.7km

Noen ganger vil ikke kroppen på tur, men da er det jo ekstra godt å komme seg ut! En tung tur i dag, men tror det ville vært en fin-fin tur en dag kroppen spiller mer på lag. Ble en ekstra lang omveg for å komme seg over Vekveselva #pysepåtur Fint turvær og flott terreng!

Map    

Middag på Svarthaugen

Date:
02.08.2018

Vi prøver å få barna til å like å gå på tur. Nå er ikke det noe stor utfordring i og for seg, da de slett ikke er vanskelig å få med seg ut :-) Men da forslaget om å ta middagen i dag på Svarthaugen, var det få protester å høre! Pasta og pastasaus på pølsetermos funka fin-fint og med salat og nykjøpte rundstykker ble alle gode og mette. Så mette at noen måtte ta seg en liten middagslur etter maten :-) "Kan vi gjøre dette hver dag?" var spørsmålet da vi var på tur ned.. Vel, det blir det kanskje ikke, men det skal så absolutt gjentas!

Map    

Rauhovden

Date:
02.08.2018
Map    

Vålåstadhåmmåren - Finnpiggan - Blåøret - Porthøa

Date:
28.07.2018
Distance:
17.7km

Noen ganger starter man en tur uten helt å vite hva man går til :-) Det var meldt greit vær, men da jeg parkerte på Haugseth begynte det å regne og blåse noe. Jeg bestemte meg uansett for at jeg ville komme meg opp til Vålåstadhåmmåren. Etter å ha fulgt veien oppover, strevde jeg litt med å finne stien oppover. Det kan være greit å ha lang bukse oppover.... Da jeg etterhvert fant stien, fulgte jeg denne helt opp til toppen. En fin tur med god stigning. Selv om det blåste ganske heftig på toppen, gikk turen videre innover mot Finnpiggan. Etterhvert gikk det over til å bli ganske steinete, noe det skulle bli resten av turen. Man kan trygt si man fikk en "krasj-kurs" i steinursgåing ;-) De tre piggene ble forsert i ganske greit tempo. Fine topper med flott utsikt, spesielt >>>

Map