Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Skrommelnebba

Date:
31.05.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
13.0km

NORGES 1000 STØRSTE FJELL MÅLT I PF. Planen var å gå på Ryssdalsnebba. Først ble jeg stoppet av ei snøfonn over vegen! Kunne ellers kjørt to kilometer lenger. Snøsmelting hadde ført til mye vann i Jordalselva, prøvde å komme meg tørrskodd over uten å lykkes. Hadde også ett fall i elva uten å bli særlig våt, men litt skrubbsår. Mistet motivasjonen etter å ha brukt mye tid på det her. Så det var StikkUt skilt. Tenkte at jeg kunne ta den posten og reise hjem. Noen post var det ikke, gammel fra 2016! Satt og slappet av ved Ryssdalsvatnet og kikket på Skrommelnebba, mangler jo den. Bestemte meg for å bryte meg gjennom bjørkekratt og vier. Heldigvis var det litt svalende vind for sola varma godt. Til å begynne med var det greit bortover ryggen. Etterhvert ble rimelig mye >>>

Map    

Strengen

Date:
30.05.2018
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:06h
Distance:
8.5km
Map    

Sprovstind

Date:
28.05.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
8.5km

NORGES 1000 STØRSTE FJELL MÅLT I PF. Kom til Ørskogfjellet kl 1530. For tidlig å legge seg til for natta. Da hadde jeg to valg ,enten reise hjem eller ta dagens tredje stortopp. Været var jo så flott at jeg ville ihvertfall prøve. Steikende varmt opp slalombakken. Hadde forestilt meg at det ble mye gåing i steinur. Overraskende nok var det sti og ubetydelig ur som måtte forseres. Bratt var det og stien gikk mer eller mindre rett opp så det ble tungt nok. Lettgått fra Sandtinden og til Sprovstinden. Dermed var min tiende stortopp innkassert på denne turen. Veldig godt fornøyd med det. Ting tyder på at formen har blitt bra i løpet av disse dagene. Kneknuserbakke ned fra Sandtinden. Så var det bare verste etappen igjen, kjøreturen hjem. Greide på et eller annet merkelig vis å >>>

Map    

Melshornet

Date:
28.05.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
6.7km

NORGES 1000 STØRSTE FJELL MÅLT I PF. Varmt og delvis skyet. Nå var de truende skyene på vei bort. veldig disig, men helt normalt etter så mange dager med varme. Skogsvei og så god sti helt til topps. veldig lettgått her også. Møtte 3 personer. Stor varde på Melshornet. Vassdalstind midt i bildet og Saudehornet til høyre.

Map     5 comments

Skolma

Date:
28.05.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
7.1km

NORGES 1000 STØRSTE FJELL MÅLT I PF. Ser ut til at godværet er på hell. Skyer truer fra sørøst. Skogsvei opp lia så god sti hele veien. Veldig lettgått. Ingen ekstratopper, da en ny plan har begynt å ta form. Møtte tre personer. Godøya.

Map    

Blåtind

Date:
27.05.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
9.0km

NORGES 1000 STØRSTE FJELL MÅLT I PF. Frykta at det ble tøft med enda en tur i varmen, og der fikk jeg rett. Ingen oddsbombe. Ble en lang pause oppe i lia der jeg møtte to trøndere som var like snakkesalige som meg. Pausen gjorde meg godt så da gikk resten greit. Tidlig ettermiddag fortsatt. Derfor ble turen lagt om Kongsvollen også, lettgått dit. Ble et bad i Hundlaupsvatnet og det gjorde godt etter utrolig mye svetting. Mye folk selvfølgelig på en så fin dag. Bevilga meg en fortjent stor softis på Hareid. Liahornet, Saudehornet og helt til høyre Liadalsnipa. Melshornet.

Map    

Sollia Østtoppen

Date:
27.05.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
13.0km

NORGES 1000 STØRSTE TOPPER MÅLT I PF. Godværet fortsetter så det ble tidlig varmt i stålteltet. Da ble det tidlig start og det passer meg bra. Utrolig lettgått til Sollia, men steikje heitt som dem sier heromkring. Svetten rant og det fortsatte hele dagen. Mye heipiplerke å se. Fristende å gå om Rjåhornet, og slik ble det. Tok "snarveien" ned igjen. Stadt bak midt i bildet. Varmedisen er ganske kraftig. Jostedalsbreen? Rjåhornet.

Map     2 comments

Mereftafjellet

Date:
26.05.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
6.5km

NORGES 1000 STØRSTE FJELL MÅLT I PF. Skogsvei og så fin sti. Lett tur. Passet meg utmerket da jeg var temmelig sur i beina etter turen til Urfjellet og Storfjellet. Møtte kun en person. Etterpå kjørte jeg til Gurskøya. Helt grei utsikt på en topp som hadde skog nesten til topps.

Map    

Storfjellet

Date:
26.05.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
16.6km

NORGES 1000 STØRSTE FJELL MÅLT I PF. Skogsvei opp til Remefjellet, som ikke er noe fjell! Derfra god sti og grautkjukk tåke. Opplett og fint på toppene. Lettgått. Rota litt da jeg skulle gå fra Urfjellet til Storfjellet. Så ingen sti, men to pinner, det var alt. Gikk bare rett fram uten å sjekke gps'n. Skjønte snart at dette var feil og tok meg inn igjen på rett spor. Tåka lettet etterhvert på returen. Horder med folk bla. en stor gruppe på 25-30 stk. Solid men spartansk bolig. Bare de høyeste toppene stikker opp av tåka. Blåskjerdingen, Ystetind og Trolltinden, Sprovtinden.

Map    

Hildrehesten

Date:
25.05.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
8.0km

NORGES 1000 STØRSTE FJELL MÅLT I PF. Hadde håpet å kunne kjøre opp til Gjersetvannet, men dette var privat vei, kun for hytteeiere! Startet istedet fra Holmeset der jeg fikk parkere hos en snill og hyggelig dame. Skogsvei opp lia. Ifølge kartet skulle det gå en sti over myrene. Ingenting å se til den. Så da ble det en tung marsj oppover den store myra. Kort til toppen fra bratta startet. Tok turen om Kjerringane for å slippe mest mulig unna myra ned igjen. Godt og varmt, ingen folk å se. Hildrehesten. Gamlemsveten. Myra med den forsvunnede stien.

Map