Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Storøra

Date:
29.07.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
8.4km

GODVÆRSTUR. Ble skysset over sundet med båt. Slo følge med kleggen oppover.Ble noen pauser i varmen.Fire andre kom også til toppen mens jeg var der,de kom over fjorden med båt til Fjellnesdalen.Tenkte på Litjøra,men slo det fra meg og gikk over Høgheia istedenfor.Båtskyss tilbake og så en svømmetur i brukbar vanntemperatur. Fine Tustnafjell. Sprek jente.Det er fotografen som er skeiv og ikke varden!

Map    

Mainn

Date:
27.07.2017
Characteristic:
Hike
Map    

Innerbergssalen

Date:
26.07.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
5.1km

KJENTMANNSTUR. Traff far og sønn på Skarven i går,de gikk Fjordruta,men samlet også kommunetopper. Jeg tilbød meg å møte dem på Gullstein og kjøre dem innover og bli med opp på Innerbergssalen. Noe som ble godt motatt. Skikkelig varmt i dag også. Vi møtte to karer som hadde gått over Stabben og traversen til Innerbergssalen. Helt kurant for dem uten høydeskrekk sa de. Satt lenge på toppen og nøyt utsikten selv om det var en del varmedis. To blide sørlendinger ved den flotte varden.

Map    

Skarven

Date:
25.07.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
9.0km

FAMILIETUR. Mange var lystne på fjelltur i godværet. Skarven ble målet siden det er et av trimmålene for Aurgjeldingenes 4Fjell. Rolig fart siden formen til gjengen var litt ymse. Mange folk på tur. Lang pause på toppen. Traff to karer som det kan leses om under neste dags tur til Innerbergssalen. På vei opp bratta. Samling på toppen. Innerbergssalen og Storøra.

Map    

Veslesmeden

Date:
22.07.2017
Characteristic:
Hike
Distance:
23.7km

VERDENSREKORD. Etter fire flotte dager Jotunheimen rundt benyttet vi siste dagen med godvær i Rondane. Jeg overnattet på Spranget. Hadde besøk i bobilen av to hyggelige tyske ungdommer. De hadde vært en uke på tur uten å ha vært på en fjelltopp. Etter smøring med øl og konjakk fikk jeg overtalt dem til å prøve seg på Veslesmeden. Dagen opprant med urovekkende mye tåke, men det bedret seg raskt. Snart dukket Inger Lise og Otto opp. Vi syklet rolig inn til Rondvassbu. Sola steikte skikkelig mens vi gikk på den svært lettgåtte stien. Et stykke opp i den første skikkelige stigningen fikk jeg kjenne litt på forrige kvelds utagering. Etter inntak av Fjordland lunsj og sjokomelk var jeg snart klar for å gå videre. Toppen ble nådd etter det som må være den mest lettgåtte tur til >>>

Map     1 comment

Lom bakeri

Date:
21.07.2017
Characteristic:
Walk
Map    

Loftet

Date:
21.07.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
11.5km

RESERVETUR. Planen var Dyrhaugstind, men da vi kom opp på Sognefjellet oppdaget vi at Hurrungane var innhyllet i tåke.Siden været var fint rundt Loftet satset vi på den i stedet. Fin sti. Steinur og snøflanker fra ca 1600 moh.Noe kald fallvind som forsvant på toppen slik at det ble fint å spise maten der. En snartur om Vesleloftet på nedturen. Inger Lise og meg på varden mens Otto fotograferer.

Map    

Glittertind

Date:
20.07.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
17.8km

NORGES 1000 STØRSTE PF TOPPER. Nydelig vær i dag også?En del folk var det, men faktisk mindre enn på Uranostinden.Jeg sleit fælt hele veien etter at vi begynte på bratta.Var vel gårsdagens noe tøffe tur som satt i beina.Kom da opp til slutt. Ble en lang mat og pratepause på toppen. Returen gikk mye kjappere fordi nedover er det tyngdekrafta som gjelder og stilte jeg med fordel! Inger Lise og Otto med Hurrungane lengst bak i midten og Galdhøpiggen til høyre.

Map    

Uranostind

Date:
19.07.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
17.5km

NORGES 1000 STØRSTE PF TOPPER. En topp jeg har drømt om noen år, men som fra Tyin har en fryktinngytende flott profil.Da Otto spurte om jeg ville være med trengte jeg ingen betenkningstid. Været var aldeles nydelig.Men minusgrader om natta på Tyinholmen.Det var noe frem og tilbake om hvilken rute vi skulle velge. Breen eller inn Urdadalen og opp i skaret mellom Slingsbytinden og Uranostinden.Vi valgte dalen. Det gikk fint til vi kom et godt stykke opp i bratta. Der ble vi møtt av sva med is på.Leita litt fram og tilbake og fant en plass hvor Otto tok seg opp og fikk sendt ned tau til oss. Da kom vi oss opp på en trygg måte. Deretter greit før det ble en lang bratt snøflanke som vi måtte traversere. Min første ordentlige tur med stegjern. Syntes faktisk det gikk veldig greit. Konsentrerte >>>

Map     2 comments

Grønekinnkampen

Date:
18.07.2017
Characteristic:
Hike
Distance:
2.0km
Map