Archive - Date

Collected lists

Sesongstart for vinterturer, fra Valdresflya

Date:
29.11.2020
Distance:
21.9km

Gledelig tidlig start på årests fjelskisesong. Fine forhold fra Valdresflya og hele veien opp til over 2000moh. Fint å kjøre ned igjen var det også. Astrid fikk et par nye topper. Flott soloppgang og nydelige pasteller til kvelds.

Map    

Trettekollen - Nedre Eiker

Date:
28.11.2020
Distance:
9.9km

Enkel og grei topp. Grusvei og god sti det meste av veien. Liten strekning i terrenget siste biten til topps. Ned igjen fant jeg en liten sti på denne delen også.

Map    

Myrehogget - Øvre Eiker

Date:
28.11.2020
Distance:
7.2km

Flott tur på barfrosten. Litt glatt enkelte steder. Ellers fint i skogen nå, ca 5 ved oppstart. Litt tåke fra ca 600 moh og opp.

Map    

Finnemarka - Lauvkollen og sørøst for Bjørnkollen

Date:
22.11.2020
Distance:
15.3km

Overgang til vinter. Terrenget bar fortsatt preg av snøfallet 2 dager tidligere. Selv om det var +2 grader ved start, var det forsatt frost fra morgnen av, og tildels glatt. Måtte derfor være forsiktig spesielt der det var berg i dagen. Der lå det et tynt islag og var særdeles glatt. Ellers var det fint å ta seg frem i terrenget. Delvis frost i myrene, men tråkka gjennom noen steder. Flott område spesielt i høyden. Finnemarka var nytt bekjentskap for meg.

Map    

Sør på Vidvangshøgda - Bærum og Mørkreiåsen - Hole

Date:
14.11.2020
Distance:
16.9km

Tur fra Tobonn med min gode turvenn Hans. Det var vått i terrenget etter mye nedbør den siste tiden. Svært kaldt vann i myrene. Litt tåke og lite sikt fra toppene. God treningstur ellers lite å melde fra turen.

Map    

Gyranfisen - Ringerike

Date:
08.11.2020
Distance:
12.9km

Nydelig vær og varmt til å være så sent på høsten. Det lå tåke i lavlandet hele dagen. Over 400-500 moh var det strålende sol. Fint område som var helt nytt for oss begge. Tåka ligger over Sperillen og Randsfjorden.

Map    

Ursknappen - Nes

Date:
07.11.2020
Distance:
9.5km

Ettermiddagstur etter en tur i Stange tidligere på dagen. Svært stor aktivitet med anleggsmaskiner på grusveien fra Råsen og sørover. Vil tro det var 30-40 maskiner av ulik type som holdt på innover veien. Uten å vite noe sikkert om dette vil jeg kanskje tro det har med anlegning av vindmøllepark å gjøre. Det ble helt klar gjort mer oppgradering av veien enn et normalt vedlikehold av en skogsbilvei. Kom forbi anleggsmaskinene gang etter gang på veien mot planlagt parkering, men måtte gi opp når jeg kom til et punkt hvor de var i ferd med å fylle på 30-40 cm tykt lag med grov masse. Dette ga ca 2,5 km lengre tur på grusvei begge veier. Fra Kanken Parkering var det grei traktorvei opp til Furumyrkoia. Deretter merket sti helt til topps.

Map    

Søndre Fjellsjøhøgda - Stange og Årkjølen - Nord-Odal

Date:
07.11.2020
Distance:
4.8km

Fint turvær men lite sikt. Godt og varmt til årstiden å være. Relativt tett tåke hele dagen og dårlig betalt i form av utsikt på toppene. Likevel godt å komme ut. Stien så ut til å være etablert i løpet av de siste årene. Herlig underlag uten særlig innslag av røtter og stein, mest myk skogsbunn.

Map     1 comment