Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

Collected lists

Elgen

Date:
08.10.2013
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:13h
Distance:
7.4km

Kjørte nesten lengst ut på Elgsnes til kapellet Hans Egedes Minne, kor æ parkerte. Like over veien går en traktorsti som æ fulgte til den ble til en litta sti som tog mæ opp till ryggen på fjellet. Herfra krevdes det lett klettring på et sted, ellers god sti opp till varden og videre til den lavare sydtoppen. Nydelig utsikt i alle retninger! Gjikk omtrent samme vei tilbake til kappellet kor mc'en sto parkert.

Map    

Litlehornet & Keipen

Date:
08.10.2013
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:07h
Distance:
7.2km

Parkerte ved Aunvatnan. Ved den nordligeste av søene svingte æ av mot nord netopp ved en tafikkskilt for farlige svinger. Det er flere forskellige stier men de fleste virker gå opp mot toppen på Litlehornet. Vel oppe på toppen hadde solen gjitt det siste av sitt lys, så her etter ble det till å navigere med mobiltelefonen sin lommelykt-app. Samme vei ned og så videre langs med bilveien til en parkering kor Ti på Topp har ei rute opp mot Keipen som æ fulgte i hvert fall halvveis før æ begynt å gå tilfeldige stier i retning mot høgste punkt på Keipen og så omtrent samme vei tilbake.

Map    

Storhornet

Date:
03.10.2013
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
1:40h
Distance:
4.0km

Kjørte fra Harstad mot Aunfjellan og stoppe på Fv2 like etter et ferist. Parkerte mc'en og begynte å gå i retning mot en traktorvei som førte mæ litt nermar fjellet. Gjikk opp mot toppen på bratte og dårligt synlige stier. Flott utsikt mot øst hele veien opp og veldig flott utsikt i alle retninger fra toppen. Veien ned gjikk på litt tilfeldige stier og gjennom skog kor det var litt minder bratt.

Map    

Kjelhusåsen

Date:
25.09.2013
Characteristic:
Hike
Duration:
2:28h
Distance:
11.8km

Starte ut gjennom folkeparken og gjikk noen tilfeldige stier i retning mot Kjelhusåsens nørre fot. Etter litt leiting fant æ en god tursti som tog mæ hele veien opp till toppen. og ned igjen til et boligområde på sørsiden av åsen. Fortsatte de siste kilometran heim langs bilveien.

Map    

Harstadåsen & Samaåsen

Date:
21.09.2013
Characteristic:
Hike
Duration:
3:04h
Distance:
13.5km

Ei litta tur over smååsan i Harstad, med fjellan kledd i tåke. Først gjikk æ over Harstadåsen og så videre opp Samaåsen kor det var store radiomaster og ei liten hytte for radioamatører. Vel på toppen fann æ også en Ti på Topp turkasse og gjikk ned åsen mer eller minder langs Ti på Topp sin rute. Etter å ha gått forbi Laugen på tur mot Ringberg fant æ utsiktpunktet Preikestolen. Så til sist opp Ringberg og heim igjen langs med bilveien.

Map    

Gansåstoppen

Date:
16.09.2013
Characteristic:
Hike
Duration:
2:36h
Distance:
12.1km

Æ holte mæ sentrumnært på min første tur i Harstad og gjikk mot Gansåsen. Etter litt leiting fant æ en vel markert sti med planker over myr, rep å holde seg i ved bratte partier og ei trappe på ei plass. Enkel tur å gå, selv om æ nok gjikk turen motsatt vei mot alle andre som kjem fra parkeringsplassen ved Toppvegen. Vel oppe på toppen hadde Gansåsens venner satt opp eit vindskydd og annet, og herfra fant æ veien ned mot Toppvegen. Mye folk ut på tur, sikkert halvparten av dem under 10 år.

Map    

Rødryggen & Tromsdalstinden

Date:
18.08.2013
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
8:30h
Distance:
26.4km

Startet fra Tromsø sentrum og gjikk de 10 km over brua og gjennem Tromsdalen frem til foten på Rødryggen. Det var vel markert sti opp till Røde Kors-hytta og videre forbi Litjevatnet og Pikevatnet. Etter Pikevatnet tog æ rett til venstre og den nå mye minder stien opp til varden på Rødryggen. Heretter sluttet stien så det var bare å gå i den ene retning mot Tromsdalstinden, kor æ etter hvert fant en ny sti å følge opp til toppen. Flott utsikt og egentlig ganske enkelt å gå opp, selv om det er flere små stier som krysser steinete partier på flere plasser. Så til slutt kjem æ mæ endlig opp på toppen æ sett på og har ville gå opp til så mange gange det siste halvtåret. Og nytt høyderekord på 1238 m.o.h. for mæ også :) Kosestund og tid for å spise matpakke. Så var >>>

Map    

Stor-Kjølen

Date:
14.07.2013
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:11h
Distance:
13.2km
Map    

Skarsfjellet

Date:
30.06.2013
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
5:35h
Distance:
15.6km

Starte ut fra Tromsdalen og følgte Ti på Topp sin bratte rute opp til Kløftbakken og fortsatte derfra videre til Nordfjellet. Flott utsikt over Tromsøya og Kvaløya fra litt forskellig plass enn æ er vant med, ettersom æ hitintil mest sett ut over byen fra Fløya og Bønntuva. Fryktelig mye løs stein her oppe! Ganske trist tur over til Skarsfjellet for å være ærlig, bare løse stein å gå på. Men det var litt artig å se Tromsdalstinden reise seg opp bak steinan, som om æ var på vei mot Mordor og Mount Doom :) Vel oppe på Skarstinden var det dokk flott utsikt. Men litt svært og kjemme seg ned igjen mtp mye snø, bratte steinpartier, vann og andre ting. Passerte Krokvatnet og passerte dermed den andre Ti på Topp kassen på turen. Deretter var det god sti hele veien ned til Kroken.

Map    

Varden

Date:
10.06.2013
Characteristic:
Hike
Duration:
1:45h
Distance:
8.4km
Map