Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

Collected lists

Storebjørn (randonee)

Date:
18.05.2024
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
15.0km

Tur med Eva. Mør i musklene etter 4 stk. 2000-meterstopper dagen før, så bestemte vi oss for å se om vi kom oss på Storebjørn. Startet tidlig, men det var allerede folk foran oss i løypa. Bruket i overkant av 2 timer til Bjørnskardet (ca. 6 km). Det var noe overskyet i dag, og ganske bra med vind opp Leirbrean. Vi var usikre på om vi skulle gå opp Storebjørn i denne vinden, men etter en pause med drikke og mat, så ville vi gjøre et forsøk. Det var bra, for på Bjørnbrean var det vindstille! Opp Storebjørn brukte vi ca. 1 t og 15 min (ca. 1,7 km). Maaaaange i lang rekke kom etter oss, men det gikk fint å kjøre ned. Kjempefin dag!

Map    

17. mai-tur til fire Smørstabbtinder (randonee)

Date:
17.05.2024
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
15.0km

Tur med Eva. Overnatting på Turtagrø, og tidlig start 17. mai. Nydelig vær og godt føre hvor snøen bar, selv om det var noe gjennomslag ved busker og større steiner. Brukte 2 timer til Bjørnskardet. Veldig lite snø fram mot snørenna på Sokse, så jeg var usikker på hvordan det var å komme seg opp. Vi gjorde et forsøk, og vi kleiv opp uten problem. Tok på stegjern på platået før snørenna. Vi var nr. 2 og 3 på toppen i dag, og bak oss på breen var det ei laaaang rekke med folk. De fleste skulle på Storebjørn i dag. Etter Sokse gikk vi opp på Bjørnungen. Eggen opp mot Veslebjørn var så godt som snøfri. Fin nedkjøring fra Kalven, som var siste topp. Vi hadde en helt nydelig dag, med lange pauser, og var ute i totalt 9,5 timer.

Map    

Nautgardstinden (randonee)

Date:
04.05.2024
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
6:00h
Distance:
21.1km

Solotur. Planla tidlig start for å få best mulig snø i varmen, og dro fra Lillehammer kl. 6:15. Parkerte på rasteplassen ved Russlie. Der var det tre ande biler med skifolk som hadde overnattet og som også skulle opp på Nautgardstinden. Jeg var først ute, og begynte å gå ca. 8:45. Bæring av ski den første biten over jordene og gjrdet, og litt av og på med ski før jeg kom over første kneika. Så et par karer som krysset i sporet foran meg på veg til en av nubbene, men ut over det så jeg ikke et menneske ila de 4 timene det tok å komme seg til toppen. Nydelig vær, sol fra skyfri himmel, og så godt som vindstille. Perfekt skidag. Så en enslig person komme oppover da jeg gikk ned fra toppen, men hen satte kursen for Austre Nautgardstind. Så ingen andre før jeg bikka over ryggen >>>

Map