Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

Collected lists

Steindalsnosi fra Sognefjellsvegen (randonee)

Date:
29.04.2018

Topptur på ski med Anna, Kjersti, Karin, Katrine og Kristin. Kjempefin, enkel og kort tur med helt suverene muligheter for nedkjøring. Det bratteste partiet var ca. 30 grader, og det var noe krevende å få godt grep i traverseringa på veg opp, siden det var lenge siden sist det snødde. Vi parkerte på nedsiden av Helgedalsnosi, på p-plassen til høyre i nedoverbakke, etter å ha passert en hytte / et hus på høyre side. Pass på å ikke gå ut skavelen på toppen. Det var ikke lett å se hvor det er fast grunn og hvor skavelen startet. Dagen etter vi var der, datt det en person ned, da skavelen brakk. Brukte 3,5 timer

Map    

Storebjørn fra Krossbu (randonee)

Date:
28.04.2018

Topptur på ski med Anna, Kjersti, Karin, Katrine, Kathrine og Kristin. Strålende sol og varmt på vei opp. Mye snø og trygg vei å gå. Ved Bjørneskaret hadde en person tatt av seg skiene og falt ned i en bresprekk, og måtte ha hjelp for å komme seg opp. Vi passerte i god avstand. Dette var imidlertid litt ekkelt på vei hjem igjen, for da kom det tåke og hagl, så sikten var sterkt redusert. Hadde whiteout hele veien ned over Leirbrean, så vi hadde problemer med å følge sporene. Mye morsom kjøring i herlig pudder hele veien ned til Krossbu. Brukte 7,5 timer (innebar mange tekniske stopp pga første turen for flere).

Map    

Krokvassfjellet (skitur)

Date:
22.04.2018
Map    

Kråkhugukampen (randonee)

Date:
21.04.2018
Map    

Bakarste Skagsnebb fra Leirdalen (randonee)

Date:
14.04.2018

Topptur på ski med Else Britt, Sivert og Sol. Startet ved Geitsætre i Leirdalen. Her er det bratt stigning fra aller første stund, så her spiste vi mange høydemeter på kort tid inn over Hurrbrean. Stekende sol hele dagen, noe vi merket godt på snøen i solhellinga i skaret da vi gikk med stegjern for å komme til toppen. Det var ingen god følelse å krysse det bratte skaret, da det var mye snø og vanskelig å få godt feste. Stegjerna bestod testen, men jeg går ikke i det skaret igjen under slike forhold (skredfaregrad 3). Nedkjøringa fra ryggen (ca. 30 grader) var kjempefin, men i lavere høyde utpå flata på breen ble det sugeføre. Hadde heldigvis med glider. Måtte passe oss for en bresprekk. Brukte 5 timer.

Map