Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Eggene

Date:
23.05.2016

Lise ville ha meg med på tur, så det var bare å hive seg rundt, og pakke litt drikke og niste. Det fine været som var varslet, glimret med sitt fravær, men det var oppholsvær, med tåkeskyer på toppene. Vi startet på Lote og tråkket opp gjennom beitene, etter at vi hadde passert Gapahuken begynte svetten å sile, så jeg fant ut at jeg måtte holde litt avstand til min turledsager. Lise som er litt mer kjent på disse fjellene, viste vei oppgjennom skoddeheimen. På toppen fikk jeg skiftet til reint og tørt tøy, så vi kunne fortære niste sammen. Vi fortsatte turen ned til Branden, og videre til Navestøylen (mitt første besøk). Vi fikk ryddet litt greiner, som var kommet i stien, på vei nedover til Lote. Flott tur med kjekt turfølge. Tid brukt: 2,5 time? (Glemte å starte klokken)

Map    

Trollenyken

Date:
19.05.2016

Endelig var solen tilbake, etter noen dagers fravær. Jeg og Lise startet turen fra Skipenes, og ruslet oppover. Jeg holdt en anstendig avstand til Lise (ca. 100m) opp til Skipenessætra, her møtte vi snøen, så her kunne jeg følge i hennes fotspor. Selv med opptråkket snø holdt jeg god avstand. På toppen hadde vi en god rast, med fabelaktig utsikt. Etter matøkten bar det ned samme vei, som vi var kommet. Takk til Lise for flott turfølge, på en fin turdag. Tid brukt: 2 timer og 40 minutter.

Map     2 comments

Tidsfordriv

Date:
18.05.2016
Map    

Lundavarden

Date:
17.05.2016

Mens Hannah gikk i barnetog på Eid, fikk jeg med meg Steffen på tur til Lundavarden. Parkerte bilen i Stårheimsdalen, og gikk oppover til Orheimsbotn. Møtte litt tung snø på vei mot toppen, men ellers ganske lettgått. Rakk heldigvis tilbake til Eid for å plukke opp Hannah før hun gikk lei. Flott tur i kjølig oppholdsvær. Tid brukt: Nesten 2 timer

Map     2 comments

Blåsvednyken

Date:
16.05.2016

Startet dagen fra toppen av Myklebuståsen, og fulgte veien opp til Fossane. Her møtte jeg snøen, men den bar ganske bra enda. Fulgte forholdsvis bar åsrygg opp mot Blåsvednyken. Gikk videre på snø til Tortenholvarde, og ned til Fossane, fulgte så veien ned igjen til bilen. Flott tur i solskinn, men fremdeles ganske kjølig vind. Tid brukt: Nesten 3 timer.

Map    

Heggjadalen

Date:
13.05.2016

Startet dagens første tur fra parkeringsplassen i Heggjadalen. Fulgte delvis snøkledd skogsvei oppover det første stykket mot Nonsfjellet. Det var snø på det meste av turen, men den holdt utrolig godt, så det var ingen problemer med å gå. Det eneste skår i gleden med turen var det lave skydekket som la seg over Eidskyrja og Sunndalsnipa, ellers var det en flott tur. Tid brukt 1,5 time. Dagens andre tur gikk til Åsebønakken, med start fra Åsebø. Kjapp og grei tur. Tid brukt 40 min.

Map    

Hjelmeland

Date:
12.05.2016

Planen for dagens tur var å bestige Storenakken og Åsefjellnyken. Siden været var mer tilbake til normalen (8 grader og utrygt for rein), ville jeg forsøke meg på noen av de lave toppene på Eidalisten. Parkerte ved Bakke sag & høvleri, og fulgte vei/ skogsvei oppover til jeg kom til gravemaskiner, som holdt på med småkraft utbygging. Jeg fortsatte så videre i terrenget opp til Storenakken. Jeg så det ikke var så mye snø oppover til Hjelmelandsvarden, så jeg ville gjøre ett fremstøt på å bestige også dette fjellet. Jeg kom ikke borti noe særlig med snø før jeg nådde en 700-800m, men sol og varme de siste dager, hadde gjordt snøen ganske myk. Jeg sank heldigvis ikke veldig dypt, så mange ganger, og toppen ble nådd uten de alt for store kraftanstrengelsene. Turen nedover >>>

Map    

Glitteregga

Date:
10.05.2016

Lise spurte om jeg ville være med på Glitteregga, og det ville jeg gjerne. Jeg fikk til og med lov å låne ski, sko, og feller med Ove, så da var det bare å sette igang. Parkerte bilen på Ålandsleite, og gikk de første 200m på grusvei, før vi kom til snøen. Turen oppover gikk sånn nogenlunde, med begynnende gnagsår, og med Lise uten pulk og Vinjar, uvant skiutstyr (breie ski og plastsko), men jeg kom meg no opp til toppen, med helsen sånn nogenlunde i behold. Med matøkt og drikke på toppen var vi klar for nedkjøring. Med uvant utstyr ble det litt knall, og fall på vei ned, men etterhvert fikk jeg litt mer kontroll (stilen kan sikkert diskuteres). Kom meg no ned uten varige mén. Takk Lise for en flott tur med hyggelig selskap, og nogenlunde greit vær. Tid brukt 3,75 time.

Map    

Første skitur i år.

Date:
08.05.2016

Siden det fortsatt er mye snø igjen på fjellene hjemme, fant jeg ut at det kunne være på sin plass å teste ut skiene for engangs skyld. Fant frem ski fra garageloftet, der de lå nedstøvet fra sist (ca 5år). Fikk med meg Lise og Vinjar på turen:-). Vi kom nesten opp til støylen med bil. Turen oppover gikk forholdsvis greit, med litt bakglatte ski (med gammel smurning fra før jeg la dem vekk). Heldigvis hadde Lise med seg Vinjar i pulk, slik at jeg kunne holde nogenlunde tritt med tempoet hennes oppover. Det var heldigvis ikke noe særlig med vind på toppen, så der ble det en liten matbit, og litt drikke. Føret nedover var av den trege sorten, snøen lugget ganske mye, og en måtte nesten stake i de litt slakkere bakkene. Takk til Lise og Vinjar for en flott tur på årets første >>>

Map     1 comment