Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Fjerdingen (Tur nr 95)

Date:
31.08.2020
Distance:
5.2km
Map    

Kjerringfjell

Date:
30.08.2020
Distance:
1.7km

Etter å ha vært på Nybufjellet kjørte jeg tilbake ca 2 km sørlig ende av Løntjønn hvor det er en bro over elva. Fant parkeringslomme på motsatt side av brua. Gikk deretter over brua og fulgte sti/dyretråkk rett oppover. Fulgte terrenget oppover og hadde åsryggen på venstre side helt opp til toppen. Fint åpent terreng å gå i med javn stigning hele veien opp. Flott utsikt på toppen. Hørte torden i det fjerne på toppen og nedturen. Fulgte samme vei ned. Årsaken til u-svingen på slutten var at jeg kom inn på en sti som jeg fulgte som ikke gikk ned til brua.

Map     1 comment

Nybufjellet

Date:
30.08.2020
Distance:
2.8km

Etter å ha vært på Høgvollane kjørte jeg inn til Gyristulvann. Da bommene var åpen denne helgen var det bare å kjøre inn veien helt til endes og til stor parkeringsplass. Her fikk jeg en litt uheldig start på turen da jeg gikk mot den røde hytta og fulgte stien videre derfra. Stien fortsatte litt oppover åssiden, men gikk mer over til dyretråkk. På slutten skikkelig bratt til jeg nådde toppunktet. Derfra greit bort til topppunktet. Fin utsikt her også. Tok en annen rute ned. Anbefaling: Ikke følg stien som jeg fulgte oppover, men sporet jeg fulgte på nedturen. Kom inn på en rødmerket sti sånn halveis ned som jeg fulgte helt ned til parkeringsplassen. Kanskje stien går til toppen?

Map    

Høgvollane

Date:
30.08.2020
Distance:
4.1km

Idag bestemte jeg meg for å prøve Høgvollane siden bommene i Løvenskioldtraktene var åpne denne helgen. Jeg kjørte bomveien helt inn til endes til Linddalen hvor det var snuplass. Kjørte så tilbake et par hundre meter til stistart hvor det også var greit å parkere. Fulgte atv-veien helt opp til toppen. Utsikt på toppen. Samme vei ned. Deretter fortsatte jeg til Gyristulvatnet og Nybufjell.

Map    

Håkastulfjell med retur over "Besseggen"

Date:
29.08.2020
Distance:
2.4km

Etter å ha vært på Brånafjell tok jeg bomveien inn mot Sommerseter. Parkerte ved en liten lomme på høyre side rett etter et lite vann. Greit når bommene er åpne denne og neste helg. Her fulgte jeg en gjengrodd traktorvei bratt oppover en hundre meter. Deretter var det bare å gå rett fram med peiling mot toppen. Busha oppover i greit skogsterreng. Omtrent halvveis flater terrenget seg ut, og det ble mer åpent terreng med litt moltemyrer, dyretråkk her og der. Enkelt terreng å gå i. Flott utsikt på toppen. Artig fjellformasjon denne Besseggen på toppen. Gikk over denne på tilbaketuren. Fulgte omtrent samme sporet tilbake.

Map    

Brånaåsen

Date:
29.08.2020
Distance:
1.8km

Siden bommene i Løvenskiolds skoger er åpne denne helgen og neste helg , må en benytte sjansen å få tatt noen Skienstopper. Jeg kjørte først til Bestul, hvor jeg tok bomveien inn til høyre. Fulgte denne ca 2,5 km innover. Fant en liten parkeringslomme. Her var det bare å peile seg inn mot toppen. Det ble bushing i blåbærfelt, moltemyrer, dyretråkk og fjellrabber mot toppen. Fint terreng å gå i. Og utsikten på toppen skal en ikke klage på. Så fint masta på Gaustatoppen. Fulgte omtrent samme sporet tilbake. Deretter var det Håkastulfjell som stod for tur.

Map    

Fjerdingen (Tur nr 94)

Date:
28.08.2020
Distance:
5.2km
Map    

Fjerdingen (Tur nr 93)

Date:
27.08.2020
Distance:
5.2km
Map    

Røysdalsnuten og Blomtjønneggin

Date:
26.08.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
14.2km

Fantastisk flott tur på Lifjell idag. Betalte kr 80 (kortautomat) for å kjøre opp til Grimås parkering.

Map    

Fjerdingen (Tur nr 92)

Date:
25.08.2020
Distance:
5.1km
Map