Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Tråvassåsen og ferdig med Bamble

Date:
31.07.2020
Characteristic:
Hike
Distance:
10.3km

Jeg kjørte til Dørdal og parkerte på en stor parkeringsplass rett før E18 brua. Fulgte veien slakt oppover til Gongegården. Her er det satt opp skilt at det ikke er tillatt å passere veien som går gjennom gårdstunet. Alternativet er å en kilometer tilbake og så følge den blåmerka stien oppover (den jeg tok ned). Heldigvis var det ikke noen gretten eier med illsint schäfer der. Så ganske så ubebodd ut. Fulgte så veien videre oppover og tok av til høyre og opp gjennom skaret. Delvis sti i begynnelsen som gikk over til krattete og vått og myrete terreng. Det anbefales å være forsiktig da myra var bunnløs enkelte steder. Prøvde med staven uten å finne fast bunn. Tok av bratt opp på toppen av fjellet hvor det var bushing i blåbærlyng. Kom først til en topp med flott utsikt >>>

Map    

Øykollen

Date:
30.07.2020
Distance:
3.4km

Erret å ha vært på Svartflogheia kjørte jeg inn til Frønes hvor jeg parkerte. Jeg fulgte deretter veien noen hundre meter for deretter å krysse hestehavna. Fulgte deretter traktorveien oppover og holdt til venstre ved første veidele rett etter hestehavna. Ved neste veidele tok jeg galt inn til venstre, skulle bare fulgt den fine traktorveien oppover. Etter myra gikk veien over til sti som jeg fulgte helt opp til toppunktet. Fin utsikt på toppen. Samme vei ned.

Map    

Svartflogheia

Date:
30.07.2020
Characteristic:
Hike
Distance:
6.3km

Idag ville jeg prøve meg på Svartflogheia og Øykollen da de stod lagelig til for hugg. Kjørte til Vellumveien parkeringslomme hvor jeg parkerte. Fulgte veien innover til jeg kom til en traktorvei opp til venstre. Denne fulgte jeg et godt stykke oppover. Rett før toppunket på traktorveien tok jeg til venstre opp den bratte lia. Fulgte delvis dyretråkk oppover det åpne terrenget. Bratt, men greit å komme opp her. Traff deretter på sti/dyretråkk på toppområdet som jeg fulgte bort til toppunktet. Flott område her med fin utsikt. Fulgte samme vei tilbake. Deretter kjørte jeg til Frønes og Øykollen.

Map    

Fjerdingen (Tur nr 77)

Date:
29.07.2020
Distance:
5.3km
Map    

Fjerdingen (Tur nr 76)

Date:
28.07.2020
Distance:
5.3km

Map    

Fjerdingen (Tur nr 75)

Date:
27.07.2020
Distance:
5.4km
Map    

Fjerdingen (Tur nr 74)

Date:
27.07.2020
Distance:
5.1km
Map    

Fjerdingen (Tur nr 73)

Date:
25.07.2020
Distance:
5.2km
Map     2 comments

Eikelifjellet

Date:
24.07.2020
Distance:
4.6km

Idag ville jeg prøve Eikelifjellet og satset på ruta som Siroho gikk opp. Fulgte grusveien innover ca en km til jeg så vannet. Deretter fulgte jeg traktorveien oppover til ca 220 meter kota for deretter å bushe oppover i blåbærlyngen. Gikk også rett på skaret som Siroho passerte. Fint åpent og oversiktlig terreng oppover. Flott utsikt på toppen og også på nedturen. Fulgte samme vei ned.

Map    

Rørtjennfjellet

Date:
23.07.2020
Distance:
1.5km

Etter å ha vært på stålfjellet fortsatte jeg til Rørtjennfjell. Parkerte på en liten lomme som jeg fant. Deretter tok jeg bratt opp lia mot høyspentlinjetraseen. Her lå det mye nedfall etter linjerydding. Deretter fint lyngterreng opp til toppen med mye blåbær. Ikke så mye utsikt på toppen. Fulgte samme spor ned til linjetrassen hvor jeg fant god sti ned. Den er skikkelig bratt helt ned til veien.

Map