Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Jonsknuten - Kongsberg

Date:
26.08.2018
Characteristic:
Hike
Duration:
1:00h
Distance:
2.4km

Søndagstur til Kongsberg. Kjørte til Knutehytta og Jonsknuten parkeribgsplass. Gikk deretter stien opp til toppen. Bratt og steinete sti, men grei å gå. Flott utsikt på toppen.

Map    

Skåråfjell og Vardefjell - Sauherad og Skien

Date:
25.08.2018
Characteristic:
Hike
Duration:
3:30h
Distance:
8.5km

Denne helgen måtte jeg benytte anledningen til å besøke Vardefjell og Skåråfjell, siden veibommene er åpne denne og neste helg. Et årvisst fenomem for at bær- og soppsankere kan kan benytte seg av skogen. Jeg kjørte fra Porsgrunn til Luksefjell og videre bomveien til Sommerseter og inn til Grantjønn hvor jeg parkerteder hvor stien opp til Skåråfjell begynner. Jeg fulgte blåmerket sti mot Skåråfjell og tok av stien mot Sveinsbu, da jeg ville ta det verste først. Fulgte stien til jeg kom nesten til Surtetjønn. Her tok jeg av mot venstre og peilet meg inn rett mot toppen. Etter å ha krysset bekken fulgte jeg noen dyretråkk oppover. Det ble en del klyving og å bruke lyng og småtrær til å dra seg oppover, men ingen nevneverdige problemer så lenge en peilet seg inn på dyretråkk >>>

Map     2 comments

Fjerdingen

Date:
23.08.2018
Map    

Fjerdingen

Date:
20.08.2018
Map    

Knarren - Nome

Date:
19.08.2018
Characteristic:
Hike
Duration:
1:11h
Distance:
3.0km

Fra Porsgrunn kjørte jeg veien mot Drangedal og videre til Grova, hvor jeg tok av til Fjågesund. Fukgte denne til bomveien, Furuvannveien. Betalte kr 50,- som måtte legges i en pose. Fortsatte nå 3,5 km innover på grusvei til jeg kom til traktorveien med en liten parkeringslomme. Deretter fulgte jeg traktorveien/stien til endes før dou kommer til en myr. Her tok jeg rett opp mot toppen. Bratt enkelte steder med litt klyving, men går greit så lenge en bruker staver. Enkelt å finne varden på toppen. Flott utsikt fra toppen i alle retninger. Fulgte samme veien tilbake igjen.

Map    

Øst for Nordre Bølene - Siljan

Date:
15.08.2018
Characteristic:
Hike
Duration:
4:45h
Distance:
16.4km

Jeg kjørte Siljan til Grorud hvor jeg parkerte i krysset ved bomveien. Plass til 4-5 biler der. Så var det bare å ta beina fatt. Fulgte grusveien 6,4 km hvor jeg tok av til venstre opp heia. Greit å gå på mosegrodd bunn mellom grantrærne, men bratt. Kom inn på elveleie og noe svaberg og deretter fulgte jeg en blå/hvitmerket sti et stykke oppover til det flatet ut. Mye blåbærlyng og dyretråkk. Deretter var det bare å peile seg inn mot punktet. Over småmyrene var det ganske tørt. Varden var enkel å finne etter å ha funnet det lille tjernet på toppen. Flott utsikt fra varden. Fra veien og opp til varden var det nesten 2 km uten nevneverdige problemer å gå. Fulgte samme veien tilbake.

Map    

Presteseteråsen og Annevasshøgda

Date:
12.08.2018
Characteristic:
Hike
Duration:
3:45h
Distance:
13.6km

Dette var siste kommunetopp i Vestfold og takk for det! Dette er topptur uten utsikt bortsett fra Montebello. Det ble mye tråkking i blåbærlyng på toppen.

Map    

Valås

Date:
07.08.2018
Characteristic:
Hike
Duration:
1:00h

Map    

Hvittingen - Høyest i Holmestrand

Date:
05.08.2018
Characteristic:
Hike
Duration:
2:15h
Distance:
8.7km

Etter å ha vært på Sæteråsen kjørte jeg mot Holmestrand og fulgte Stasjonsgata til parkeringsplassen. Fulgte veien helt opp. Javn stigning hele veien. Flott utsikt fra toppen av tårnet. Ble anbefalt å bade i Orebergvannet på nedturen. Fulgte samme vei ned.

Map    

Sæteråsen - Høyest i Svelvik

Date:
05.08.2018
Characteristic:
Hike
Duration:
1:30h
Distance:
4.6km

Jeg kjørte til Svelvik hvor jeg fulgte Eikveien til Mariås parkering. Her var det parkert mange biler, så det er tydelig at Sæteråsen er et populært utfartssted. Jeg fulgte en traktorvei et ganske godt stykke for deretter å fortsette på tydelig sti til toppe. Bratt opp. Flott utsikt fra toppen av tårnet. Jeg tok samme vei tilbake. Det er visst populært å ta rundturen om Røde Kors hytta, da flere kom derfra.

Map