Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Herkelås - Høyest på Tjøme

Date:
30.07.2018
Characteristic:
Hike
Duration:
0:30h
Distance:
2.0km
Map    

Vetan - Høyest på Nøtterøy/Færder

Date:
30.07.2018
Characteristic:
Hike
Duration:
0:30h
Distance:
1.6km
Map    

Fjerdingen

Date:
29.07.2018
Characteristic:
Hike
Map    

Vierrageahci

Date:
25.07.2018
Map    

Garanascohkka - Høyest i Sør varanger

Date:
23.07.2018
Characteristic:
Hike
Duration:
5:00h
Distance:
14.8km

Vi var på familiebesøk i Kirkenes så måtte jeg benytte sjansen til å besøke Sør-Varangers høyeste topp. Vi kjørte fra Kirkenes mot Alta og tok av til Bugøynes. Parkerte ved Marigoppi parketingsplass, lett synlig grustak på høyre side ca 5 km før Bugøynes. Vi fulgte stien oppover mo toppen. Stien er skikkelig godt merket av Avinor med markeringsstikker langs hele stien opp til tårnet. Her var det umulig å gå feil. Lettgått og tørt hele veien. Det var overskyet og tåke mot toppen da vi startet, men til nærmere vi kom til toppen dess bedre ble været. Oppe etter gpdt og vel 2 timer skinte sola gjennom skydekket. Flott utsikt på toppen. Så fint Vadsø på andre siden av fjorfen fra toppen og på veg ned.

Map    

Domen

Date:
20.07.2018
Map    

Finnmarkstur

Date:
19.07.2018
Characteristic:
Car drive

Familiebesøk til Kirkenes hvor vi var i en uke. Benyttet anledningen til å besøke Vardø hvor vi overnattet på Vardø Hotell. Utmerket service der. Besøkte festningen og Steilneset. På tilbaketuren var vi innom Vadsø hvor vi hadde en nyfelig lunsj på byens spisested.

Map    

Trollpikken

Date:
15.07.2018
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
2:30h
Distance:
4.8km

Etter overnatting i Egersund og tid for å ta fatt på hjemveien. Da Trollpikken ligger rett utenfor Egersund ville vi ha oss en tur opp til Trollpikken. Her kjørte vi til en stor parkeringsplass, og vi var såpass tidlig ute på søndag morgen at parkeringsplassen var så og si tom. 100 kroner å betale her. Fulgte veien videre til snuplassen for buss, og tok så grusveien opp til høyre. Fulgte denne et godt stykke til vi tok av på sti opp til hovedattraksjonen. Her var vi helt alene. Slappet av litt her før vi vendte nesa nedover igjen. Men på veien ned, da var det reine folkevandringa opp. Det bare strømmet på. Flott tur og kan virkelig anbefales.

Map    

Egersund

Date:
14.07.2018

Etter å ha vært i Farsund reiste vi til Egersund hvor vi overnattet på Grand Hotell. På ettermiddagen stod Store Skykula på programmet, høyeste toppen i Eigersund kommune. Neste formiddag var vi en liten tur til Trollpikken. Dette må være et yndet turmål, for på nedtur møtte vi mange som var på vei opp. Deretter var det tid for hjemturen.

Map    

Store Skykula - Eigersund

Date:
14.07.2018
Characteristic:
Hike
Duration:
2:12h
Distance:
11.2km

Vi kjørte fra Egersund og tok av til Bjerkrheim. Deretter veien mot Lauparak ca 17 km. Fulgte den asfalterte veien til toppunktet. Javn stigning opp hele veien. Flott natur med flere småvann langs veien. Kort opphold på toppen da det blåste ganske bra på toppen. Samme vei ned.

Map