Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

Collected lists

Ravinetur ved Gardermoen

Date:
31.07.2018
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
1:37h
Distance:
4.5km

Flokken skulle i bryllup i Seattle, mens jeg måtte jobbe den første uka i august. Denne morran kjørte jeg dem til Gardermoen, der de skulle møte opp klokka 06:00. Når jeg først var så tidlig på'n, så bestemte jeg meg for å ta noen geocacher langs en ravine som jeg ikke en gang visste om. Jeg gikk inn til gravplassen "Operation Doomsday" og tilbake - før jeg satte meg i bilen og kjørte hjem til tomt hus.

Map    

Hele flokken til Kolsås

Date:
22.07.2018
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
2:35h
Distance:
7.3km

Den vannvittig flotte sommeren bare innbyr til tur, og i dag fikk jeg med hele flokken opp til Kolsås. Men det fine været har gjort at skog og mark er knusktørt. Dammen der som stien går til høyre mot Nordre Topp har jeg gått forbi siden jeg flyttet hit i 2002, men aldri sett uttørket. Sommeren 2018 var den faktisk tørr altså!

Map    

Fra Hindseter langs Veo og tilbake

Date:
14.07.2018
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
5:09h
Distance:
12.0km

Vi leste om en rundtur fra Hindseter mot Veo og så langs elva opp og tilbake til Hindseter over myrene. Den ville vi gå. Parkerte ved Stuttgongfossen og gikk i skogen bortover. Det ble faktisk litt langdrygt med skog og mose, skog og mose i 3-4 km. Ungene ble veldig utålmodige... Men da vi kom til den gamle brua over Veo så kviknet de til. Flott gammel bro, som ligger "usynlig" fra dagens vei og bro. Så gikk vi opp på ryggen til elva og et godt stykke oppover i denne gamle skogen. Selv om jeg kunne fortelle om skogens alder og vise fangstgroper, så klarte jeg ikke treffe ungenes triggerpunkter... Et stykke opp så kunne vi se ned til elva og vi fant et lite tråkk som virket å føre oss til rett sted. Etterhvert var vi helt nede ved elva og hvilket sted! Fantastisk vakkert med >>>

Map    

Fottur til Stuttgongkampen

Date:
12.07.2018
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
4:48h
Distance:
10.3km

Dag 3 på vår hyttetur til Sjodalsvatnet. Fotturdag i dag og målet var Stuttgongkampen. Hadde lest oss opp på en rute som her på Peakbook ligger som "alternativ" som vi skulle ta opp og så "normalruta" tilbake. Sånn ble det. Parkerte ved Stuttgongfossen og startet å gå ca kl 08:42 og fulgte denne alternativruta bortover seterne. Etterhvert steg den litt og gikk inn i en bjørkeskog. Der var det litt vått og myggen var irriterende. Dette gjorde at jentungen på snart 8 år ble litt utålmodig, men heldigvis var en av tvillinggutta på 13 år en god motivator. Når vi etterhvert kom oss opp i høyden så kviknet jentungen til og ble sprek som bare det. På første høydedrag gikk vi på en rype som satt og nøt utsikten mot Besshøe, men vi skulle høyere opp. Vi fulgte >>>

Map    

Sykkeltur i Griningsdalen

Date:
11.07.2018
Characteristic:
Bike trip
Duration:
3:40h
Distance:
22.1km

Dag 2 (første hele dag) av opphold på hytte ved Øvre Sjodalsvatnet. Sykkeltur til Griningsdalen stod på menyen etter tips fra en kollega. Min kollega hadde møtt på geiter så ungene var spente på om vi også ville møte de. På vei inn så vi de på andre siden av dalen - inntill Griningsdalskampen. Vi tok en rast under Bjørnberget før vi syklet tilbake. Rett ved gården i svingen før Styggemyrene så kom hele flokken over veien for å få mat. Det var spennende og jentungen syntes nesten det ble litt for spennende da en av bukkene kom fram for å stange litt i sykkelhjulet hennes.

Map