Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

Collected lists

Herlig sommertur til Trollfossen og Bukollen

Date:
31.07.2014
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
5:20h
Distance:
11.5km

Bukollen har fasinert meg siden jeg var barn. Husker da vi kjørte fra Hønefoss og hjem til Krøderen at vi flere ganger så denne kula stikke opp. I voksen alder har jeg endelig kommet skikkelig i gang med turer, og jeg planla derfor tur for meg og guttene, på 9 år. Kjørte hjemmefra på morran mot Sokna og inn mot Strømsoddbygda og Kirka der jeg har vært i flere familiebegravelser. Min mor er fra Sokna så dette er ganske kjent. Men innover veien videre er jeg ikke kjent. Parkerte ved infoskiltet for Bukollen ca klokka ti og starter på vår vandring. Ikke lenge etter parkeringen møtte vi på en hoggorm. Den var tjukk og svart, den svarteste jeg har sett - men det var hoggorm, uten tvil. Vi lot den i fred og gikk - litt mer våkent - videre. Så startet stigningen og det var fin natur. >>>

Map    

Ravinetur i Kil (Sverige)

Date:
20.07.2014
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
1:15h
Distance:
4.0km

Bryllup i går og ganske tung hang-over i dag. Våknet selvsagt tidlig men hadde lite lyst til å kjøre hjem for tidlig. Bodde på vandrehjemmet nede ved Fryken og festen hadde vært på Frykstugan, der bilen stod over natta. Valgte å gå til bilen, gjennom skogen - det var jo overkommelig avstand, og godt med luft. Bestemte meg videre for å kjøre til Kil og ta noen geocacher i denne ravinen jeg hadde lest om, for å riste av meg festen fra dagen før. Litt før klokka ti parkerte jeg ved et idrettsannlegg og la på vei inn i skogen, for en times vandring. Det var vel ikke noen høydare av en tur, men godt for kropp og sjel, før jeg skulle kjøre hjem til Bærum.

Map    

Signalen

Date:
04.07.2014
Characteristic:
Bike trip

Dag 5 av vår guttetur til Rakke. Uværsdag i dag, men vi skulle opp hit og syklet fra hytta ca klokka 1330. Signalen var dagens hovedmål, og vi syklet forbi skolen og opp den bratte Liaveien, mot den merkede stien. Så bar turen opp til selve toppen, der vi kunne beundre 360 graders utsikt. Flotte greier!

Map    

Søndre Blokkhusfjell

Date:
03.07.2014
Characteristic:
Bike trip

Dag 4 av hyttebesøket på Rakke, med tvillingene. Jeg hadde lovet pizza til middag, for de håpefulle - så vi syklet inn til Sentrum. Etter at vi hadde spist pizza og gutta dessert på en lokal restaurant, syklet vi inn i verftet, før vi satte nesa hjemover. På vei inn mot Stavern så vi veien opp mot blokkhuset. Der kunne vi sykle et stykke (det vil si - vi trillet), og jammen fant vi ikke en "lomme" å parkere syklene på også. Derfra gikk vi til trappa og videre opp til toppen. Der kunne vi beundre utsikten og ta en liten runde.

Map    

Minitopptur ved Stavern

Date:
03.07.2014
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
0:44h
Distance:
1.3km

Mye spennende i området med disse gamle tunellene og bunkersene. Kjørte det meste av veien i dag og gikk gjennom en tunell og opp i høyden.

Map    

Sykkeltur rundt Stavern

Date:
02.07.2014
Characteristic:
Bike trip
Duration:
1:49h
Distance:
11.6km

Guttetur på en hytte på Rakke. På formiddagen gikk vi rundt på Rakke, fisket og koste oss. Etter middag ville vi ut på sykkeltur og det ble en fin runde. Ikke mye terreng her, men desto lettere å sykle rundt. Likevel skulle vi opp i 100 moh i dag for å finne en geocache som ligger på koordinatene N59°00.000 og E.10°00.000. Ganske spesielt og morsomt for en kart-dude. Syklet inn mot denne kollen og etterhvert la fra oss syklene for å gå det siste stykket opp.

Map    

Sykkeltur i Stavern

Date:
01.07.2014
Characteristic:
Bike trip
Duration:
3:07h
Distance:
8.3km

Guttetur til Stavern denne uka. Kona på jobb og dattern på SFO åpnet for en tur for gutta. Leide en hytte på Rakke gjennom Oslofjorden Friluftsråd i noen dager. Første dagen tok vi oss en sykkeltur for å bli litt kjent, etter først å ha gått litt rundt på Rakke. GPS-sporet viser kun sykkelturen. Vi tok en geocache på Bratten og så uværet komme innover fjorden. Trodde først det skulle gå rundt, men det kom rett over oss. Vi syklet derfor som gale tilbake, men ble fullstendig klissblaute av det voldsomme regnværet.

Map