Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

Collected lists

Kobberhaugrunde

Date:
23.07.2009
Characteristic:
Trip by foot

Syklet fra Elveli omtrent klokka 20:00 og lot melkesyra drive i beina helt opp til Kobberhaughytta. Der satte jeg sykkelen og tok bena fatt. Derfra gikk jeg stien østover, og tok første stikryss nordover mot toppen. Kom opp på denne delen av Kobberhaugene klokka 21:15. Så fulgte jeg åskammen og dette var et flott sted. Digger slike bare koller med god utsikt i flere retninger. Jeg skulle ta noen geocacher i området, og samtidig nyte utsikten. Men jeg skulle også opp på Appelsinhaugen og gikk luftlinje fra utsiktspunktet på Kobberhaugene til toppen av Appelsinhaugen. Det ble en strevsom affere. En ting er å komme ned bratta, der kan man jo skli og hoppe. Men opp igjen bratta til Appelsinhaugen var skikkelig vanskelig. Men den som gir seg har tapt og jeg ble belønnet med både geocache >>>

Map    

Hagahogget, Bjørnehiet, Bergsåsen og Taterhula

Date:
20.07.2009
Characteristic:
Trip by foot
Map    

Sykkeltur i Oslomarka

Date:
17.07.2009
Characteristic:
Bike trip
Map    

Sykkeltur til Sørkedalen og hjem igjen via Lommedalen

Date:
14.07.2009
Characteristic:
Bike trip

De andre i flokken var opptatt med sitt så jeg fikk en hel dag for meg selv - hvilken luksus på en deilig sommerferiedag. Syklet hjemmefra i 10-draget og tok Ankerveien bortover og på vestsiden av Bogstadvannet. Så ut på hovedveien og til Skansebakken. Fra Skansebakken på sørsiden av elva innover, og så inn mot Venåsseter. Derfra skogsveien opp mot Hvitsteinvann men helt opp til Tjæregrashøgda. Sykkelen la jeg igjen nede i bakken. Nøt litt utsikt der oppe og så ned mot Blekketjern og så opp på Elgkollen. Så var det bare å gå litt mer luftlinje mot sykkelen og tilbake til Venåsseter og ned veien til Tobonn, og hjem gjennom Lommedalen. Flott tur fra start til slutt, selv om bakken fra Bærums Verk, over Steinshøgda, var en tøff avslutning på dagens runde.

Map    

Øyungskollen view

Date:
08.07.2009
Characteristic:
Jogging

Ut på tur en onsdags kveld, etter at ungene var i seng. Ikke akkurat storveis vær, med lavt skydekke og ganske vått. Parkerte ved Skar og tok veien på østsiden av Skarselva oppover. Var først innom og så restene av den gamle kruttfabrikken før jeg kom opp til Øyungen Dam. Derfra valgte jeg luftlinje til toppen av Øyungskollen - neppe det mest effektive sporvalget - for det var bratt og glatt oppover. Faktisk var det litt skummelt på vei opp. På toppen var det fin utsikt til Øyungen og man ser mot Tryvannshøgda. Og som så ofte, så fant jeg en sti som jeg tok neddover - mest sannsynlig det mest effektive sporvalget også opp til toppen.

Map