Kanotur på Børtevann (12.08.2011)  6


Characteristic Other trip
Duration 5h 39min
Distance 14.2km
Vertical meters 155m
GPS

En kompis og jeg, sammen med våre gutter på hhv 6, 6 og 7 år dro på kanotur til Børtevann. Det var han som foreslo tid og sted og det passet for oss. På jobben hadde han tilgang til "verdens største kano" som vi rigget på hans bil og dro i vei.

Vi tenkte vi måtte parkere ved Bysetermåsan, men fant ut at det er ganske langt derfra til vannet. Ettersom det ikke var bom så "tjuvkjørte" vi kanoen til vannet, mens han kjørte bilen tilbake og jogget til vannet igjen.

Rundt kvart på to var vi klarer for å padle utover. Det er et spennende vann med øyer, krinker og kroker. Noen steder så vi beverbygg og ungene syntes det var spennende.

Været var deilig, men det var litt kaldt i vannet kjente vi.

Vi fant oss etterhvert en øy å rigge teltet på, så da satte vi opp lavoen min, som har plass til alle fem.

Min kompis var matansvarlig og kunne stille med tomatpølsegryte til middag og pannekaker til kvelds. Det var stas og ungene badet og koste seg i tillegg.

Neste morgen våknet jeg, som vanlig, grytidllig og lenge før de andre. Så jeg benyttet anledningen til å ta litt bilder og fiske litt. To små tusenbrødre ble fanget - mest for å vise ungene.

Etterhvert sto de andre også opp og min kompis ordnet med havregrøt til frokost. Etter det så fisket vi litt, uten noe bett - og badet litt - før vi padlet tilbake.

Tilbake på land så ble vi enige om at min kompis skulle gå for å hente bilen, så skulle jeg og ungene trille kano så langt i kom. Det ble en tung affere, for to av ungene var motiverte, mens han ene (en av mine) ikke orket å hjelpe til i det hele tatt. Så jeg pushet og ungene styrte opp bakkene, og det tok 45 minutter før bilen møtte oss. Da var jeg både svett og sliten, men like fullt glad for å endelig få skyss.

Klar for å padle
Klar for å padle
Det er aldri for kaldt vann for ungene
Det er aldri for kaldt vann for ungene
Pannekaker er digg
Pannekaker er digg
Månelyst
Månelyst
Kveldsbål
Kveldsbål
Flott morgenlys
Flott morgenlys
Morgenstund
Morgenstund
Morgentåke
Morgentåke
Tusenbrødre
Tusenbrødre
Havregrøt til frokost
Havregrøt til frokost
Klar for å ikke få fisk
Klar for å ikke få fisk
Start date 13.08.2011 09:23
(UTC+01:00 DST)
End date 12.08.2011 15:29
(UTC+01:00 DST)
Total Time 25h 28min
Moving Time 0h 0min
Stopped Time 25h 28min
Overall Average 2.5km/h
Moving Average 0.0km/h
Distance 14.2km
Vertical meters 154m

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.