Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Hamarøyskaftet

Date:
31.08.2017
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
5:28h
Distance:
3.1km

Etter å ha kommet til Skutvik i forferdelig skitvær med storm og sprutregn i går, krysset vi fingrene for finvær i dag. Det ble så som så.... I natt overnattet vi på Skutvik gjestegård. Super service hos hedersmannen Wilhelm Pedersen. Våknet opp til lavt skydekke og regn. Stormen hadde roet seg. Hammerøyskaftet lot seg gjennomføre, trass litt regn i lufta. Parkerte på parkeringsplassen og labba oppover. HP ledet noen korte taulengder oppover, over noen små opptak. Ola ledet over det siste lille opptaket, jfr. under. "Lende var sleipt og vått, sjølv vart e redd så smått....." syng vel Aslak i Hellbilies. Ble vel ikke så redd kanskje, men forholdene gjorde at det kjentes svært betryggende å bruke tau. I ruta rant det små bekker flere steder. Fulgte letteste rute. Lurte >>>

Map     3 comments

Svolværgeita opp Rapellruta

Date:
29.08.2017
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
4:15h
Distance:
2.1km

Klatret opp rapellruta. Ola ledet første taulengda til rapellfeste. Gradert i fører til 5. Jeg ledet den siste korte taulengda gradert til 4+. Fint fast fjell. Bratt og fint. Særdeles vindfullt på toppen......en øvelse i seg selv å få ned tauet på rapellen (1 lang fra toppen) da tauet helst ville ta strakveien ned til Svolvær sentrum. Oppholdsvær i tiden vi var på fjellet. Et taulag i tillegg til oss i fjellet. Flere snudde ved innsteget, sikkert pga kraftig vind.

Map    

Kvittinden

Date:
29.08.2017
Characteristic:
Jogging
Duration:
1:07h
Distance:
5.5km

Treningstur med Ola og HP. Vindfullt men opphold. Fin sti helt til topps.

Map    

Hornet og Møntinden

Date:
28.08.2017
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
1:47h
Distance:
5.3km

Regnvær i Lofoten. Tok en kortere tur. Lite bevandrede topper merkelig nok.

Map    

Brasråstinden - travers

Date:
27.08.2017
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
11:16h
Distance:
17.9km

Travers sammen med Hp og Ola. Start og mål innerst i Selfjorden ved veienden. De første kilometrene på bløt sti, deretter opp bratt gressbakke opp i laveste skard mellon Branntuva og Brassråstindan S2. Lett klyving på slutten. Åpenbart et fjellparti som er svært lite beferdet. Lett klyving/ klatring, men man må ned noen hamre, blant annet en kort rapell over kompakt hammer ned fra S2 og 2 luftige rapeller ned i skardet sør for hovedtoppen fra S1. Ved repetisjon av turen....ta med 2 tau på minimum 50 meter og rikelig med rapellbånd/tau. Selve hovedtoppen kan nok fint nås uten bruk av tau om man velger vår returrute. Det finnes trolig lettere klyvepartier enn det korte opptaket vi gikk rett oppunder toppen. Returalternativet vårt ned mot Horseidvika var helt uproblematisk. Vi fulgte >>>

Map     3 comments

Lofotentur

Date:
26.08.2017
Characteristic:
Jogging
Duration:
4:17h
Distance:
14.8km

Tok turen til Lofoten sammen med Ola og HP. En lang biltur fra Molde, hvor de to andre "stort sett" sov hele veien fram til til Bodø og på ferga over til Moskenes. Halvslitne la vi i vei ca kl. 13 på tur opp mot Munkebu. Måler var noen rødnåler histen og pisten i område Sørvågen.

Map    

"Hesteskoen" i Vistdalen

Date:
22.08.2017
Characteristic:
Jogging
Duration:
3:21h
Distance:
15.9km

Tur sammen med HP. Ved startutgangspunktet traff vi en trivelig eldre herremann på 92 år. Nerland var hans etternavn. Han kunne meddele at vi hadde en fin tur og en fin dag i vente. Selv hadde han vært oppå setra for første gang for 87 år siden, bidratt til å rydde ut ørn i området, hadde båret et utall tunge bører fra bygda og opp på setra. I grunn hadde hatt med det meste å gjøre hva angikk utvikling av bygda. En vis mann var denne eldre herremannen, og han kunne også informere om at man kom til å bruke kortere tid på rundturen om man gikk raskt og ikke sakte. En helt ok rundtur er min konklusjon. Lettgått terreng på traktorvei, sti og sausti.

Map    

Randsetfjellet

Date:
22.08.2017
Characteristic:
Jogging
Duration:
0:35h
Distance:
3.2km

Ekstratur med HP etter å ha gått det GeirI har døpt til Vistdalshesteskoen tidligere på dagen.

Map    

Sneldelida

Date:
18.08.2017
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
0:48h
Distance:
3.5km

Tur sammen med Arne Gjethammer. Kjørte opp dalen fra Flø camping, hvor vi overnatta i telt i natt. Mens ungene bada og fiska tok vi en kort tur! Flø camping er en fin campingplass både med fin "kritthvit badestrand, fiskemuligheter og nærhet til kortere eller lengre kystfjellturer. Uten å ha særlig erfaring med campingplasser, kan jeg anbefale denne.

Map    

Barmen og Muletua på Nerlandsøya

Date:
17.08.2017
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:03h
Distance:
4.8km

Samme gjeng som 16.08.17. For å krydre dagen måtte vi selvsagt på tur. Valget falt på en kort tur på Nerlandsøya. Gikk på Barmen og Muletua. Fin sti, om man hadde valgt å følge den. Flott utsikt og fin tur. Traff et par hvor gubben var kledd i dongribukse samt en lokal jogger med hettegenser. Fancy bekledning betyr ingen ting på Nerlandsøya.

Map