Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

Collected lists

Nydelig vær i minus 20

Date:
23.02.2010
Map    

Vintertur

Date:
22.02.2010

Planen for dagen var egentlig å ta Svarthetta, men gradstokken viste godt under 20 minus da jeg stod opp, så det ble til at jeg fikk en fiin kjøretur fra Vognill over Skaret mot Nerskogen mens dagens plan ble revurdert. Det ble en trondhjemstur i stedet. Dagens utfordring for en med minimal kjennskap til Trondheim, ble altså i å finne Skihytta... Lett terreng fra Skihytta inn mot toppen med litt klyving utenom spor til selve toppunktet. Litt snø og skyer i luften, så utsikten var det så om så med. Kaldt som fy også her denne dagen, så det ble en kjapp tur-retur.

Map    

Herlig skitopp

Date:
10.02.2010

Stod opp på Voss til minus 23 grader. Kaldt som fy, men jeg satset på at temperaturen var noe lavere på Kvamskogen. Det var den. Bare -12 :) Måtte innom kroa og kjøpe mer skismurning, for jeg hadde ikke regnet med så lave temperaturer på Vestlandet. Parkerte ved Furudalen skitrekk. Heisen gikk, og jeg syntes det var nydelig å spare lårene etter to dager med tråkking i motbakker. Superfin skitopp dette - autostrada inn til Såta, og videre er det oppgått spor til Kvitingen. Lang innfart her og fine flater mellom de mer bratte partiene, og jeg gikk fint opp uten feller. Og så var det bare å gli ned igjen, en herlig laaaang nedfart - selv for en pingle som meg :) ca. 5 t i rolig tempo. Tre dager og tre topper - jeg er rimelig klar for nattoget hjem til Oslo.

Map    

Første på toppen i år?

Date:
08.02.2010

...i hvert fall så jeg ingen spor av verken støvler eller ski :) Det vil si at det var et par skispor til den lille hytte like over den første kneika, men så var det urørt snø. Jeg håpte i mitt stille sinn at den samme ildsjelen som hadde satt ut flaske med sterkt og hengt opp bibelvers(!), også hadde gått helt til topps før meg, men den gang ei! Da jeg stod ved foten av fjellet, så det ganske ufremkommelig ut med bratte skrenter og mye stein og noe hjelp av merket rute var det ikke på denne tiden av året. Heldigvis viste GPS-en en stiplet rute mot toppen - og det + fellene ble dagens redning. Ganske rart hvordan det etter hver knaus åpenbarte seg en mulighet oppover. Riktig påskestemning med en blanding av skare og myk snø, solskinn og litt varme. Og belønningen får man virkelig >>>

Map