Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Facebook

Den berømmelige SKONHOVDHØGDA

Date:
20.10.2017

Det var en overraskende kort strekning å gå, men det var en fin tur med Jørn (Atomsilda) & Embla samt Buster & Pi. Det var disig og lite sikt, så jeg så egentlig ikke noe av den flotte utsikten som Jørn behørig har bemerket tidligere - ved flere anledninger, ja faktisk enhver mulig anledning når man tenker seg om... Vel, vi fikk en god rast med kaffe og kaker, mens Buster og Embla lekte (og Pi var sur mot dem og ville bare ha mat!).

Map    

Askvigsetrene på Vestsida av Randsfjorden

Date:
08.10.2017

Jeg gikk fra Sveen med hundene, mens Ida og Kjetil kjørte en stund etter at jeg hadde gått. Utrolig nok kom vi samtidig - snakk om timing! - frem til toppen der jakthytta ligger. De parkerte der, så gikk vi sammen på sti i retning mot Askvigsetrene. Stien har blitt rustet opp nylig og var grei å følge (tidvis). Var innom Persvehaugen, og så begynte nedstigningen mot Askvigsetrene. Imponert over Ida som gikk og gikk, veldig moro. Ikke fullt så moro da hun skulle klatre i et tre, som viste seg å være råttent, og dermed falt ned over henne. Gud så redd jeg ble! Så datt deler av treet på hodet mitt, og jeg gikk ned i knestående. Etter dette gikk resten av turen roligere for seg... Enkelte partier var våte (myr), men likevel en flott tur i nydelig høstvær så fint som bare Vestsida >>>

Map    

Svartkampen

Date:
07.10.2017

Mye biler ved Svinningsætra (husker ikke helt hva p-plassen heter, men den ligger rett ved PBE Synnfjellvegen parkering (780), bare at denne er rett ved veien og du trenger ikke å passere bommen ved brua). Uansett, mye biler indikerte mye turgåere, noe som etterhvert skulle vise seg helt riktig. Vi gikk rolig oppover, først langs grusvei gjennom hytteområde og deretter langs tydelig sti oppover fjellet. Vi kom til topps, og der var det skikkelig vind og kaldt! Skrev oss inn i boka, tok bilder - men så måtte vi bare komme oss unna kulda. Det var mye fint vær, men også tidvis snø i lufta. Vi rastet på vei ned, hadde medbrakt vaffel og varm kakao - nydelig! Fin familietur :)

Map