Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Facebook

Fjols til fjells & Trollunger II

Date:
17.12.2017
Characteristic:
Randonnée/Telemark

Vi dro i samla tropp til slalombakken, og rett opp gikk vi - bra trim! Jeg spente på meg skiene på toppen - og i dag satt fellene fast slik de skal - og det gikk helt fint å gå opp til toppen av Trollhøe (1370 moh). Det var nydelig sol - helt magisk! Nedover var jeg så imbesil at jeg tok av fellene, og fjellskiene mine var superglatt og umulig å styre... Det gikk som det måtte gå, med knall og fall. Jeg tok av meg skiene til slutt, og gikk ned slalombakken - ikke ti ville heter hadde fått meg ned der med skiene på beina. Jeg dropper fjellski, må heretter trene mer på rando :)

Map    

Fjolls til fjells & Trollunger

Date:
16.12.2017

Lørdag dro Øyvind B, Pål fra Fagernes, og jeg på tur. Ingenting funket, både ski og beina var lite samarbeidsvillig. Planen var å komme seg opp på Tjønnholstinden (2331 moh), men jeg måtte bare gi opp. Pål og jeg snudde, mens Øyvind kom seg da i hvert fall opp på Høgdebrotet. Vi konkluderte med at vi var dårlig forberedt - fjols til fjells! Vi dro tilbake til hytta, i relativt dårlig humør. Vi tok en rask beslutning om å ta en skitur i løypene ved hytta. Det ble en knalltur, skikkelig plaster på såret (ja det var en svært såret stolthet som hadde fått seg en real knekk...). Ca 20 km i preppa løyper hjalp på humøret og rastløsheten.

Den berømmelige SKONHOVDHØGDA

Date:
20.10.2017

Det var en overraskende kort strekning å gå, men det var en fin tur med Jørn (Atomsilda) & Embla samt Buster & Pi. Det var disig og lite sikt, så jeg så egentlig ikke noe av den flotte utsikten som Jørn behørig har bemerket tidligere - ved flere anledninger, ja faktisk enhver mulig anledning når man tenker seg om... Vel, vi fikk en god rast med kaffe og kaker, mens Buster og Embla lekte (og Pi var sur mot dem og ville bare ha mat!).

Map    

Askvigsetrene på Vestsida av Randsfjorden

Date:
08.10.2017

Jeg gikk fra Sveen med hundene, mens Ida og Kjetil kjørte en stund etter at jeg hadde gått. Utrolig nok kom vi samtidig - snakk om timing! - frem til toppen der jakthytta ligger. De parkerte der, så gikk vi sammen på sti i retning mot Askvigsetrene. Stien har blitt rustet opp nylig og var grei å følge (tidvis). Var innom Persvehaugen, og så begynte nedstigningen mot Askvigsetrene. Imponert over Ida som gikk og gikk, veldig moro. Ikke fullt så moro da hun skulle klatre i et tre, som viste seg å være råttent, og dermed falt ned over henne. Gud så redd jeg ble! Så datt deler av treet på hodet mitt, og jeg gikk ned i knestående. Etter dette gikk resten av turen roligere for seg... Enkelte partier var våte (myr), men likevel en flott tur i nydelig høstvær så fint som bare Vestsida >>>

Map    

Svartkampen

Date:
07.10.2017

Mye biler ved Svinningsætra (husker ikke helt hva p-plassen heter, men den ligger rett ved PBE Synnfjellvegen parkering (780), bare at denne er rett ved veien og du trenger ikke å passere bommen ved brua). Uansett, mye biler indikerte mye turgåere, noe som etterhvert skulle vise seg helt riktig. Vi gikk rolig oppover, først langs grusvei gjennom hytteområde og deretter langs tydelig sti oppover fjellet. Vi kom til topps, og der var det skikkelig vind og kaldt! Skrev oss inn i boka, tok bilder - men så måtte vi bare komme oss unna kulda. Det var mye fint vær, men også tidvis snø i lufta. Vi rastet på vei ned, hadde medbrakt vaffel og varm kakao - nydelig! Fin familietur :)

Map    

Jomfruslettfjellet

Date:
24.09.2017

Vi kom kjørende over gamle fjellveier fra Beitostølen, over N. Etnedal. Parkerte på den store p-plassen ved Elvesætri (Liastølen parkering). Fulgte grusvei gjennom hytteområde, og deretter sti opp mot Jomfruslettfjellet (1139 moh). Vi tok noen små pauser, og Kjetil bet tennene sammen og fortsatte oppover. Været var dårlig, og etter å ha konferert litt bestemte vi oss for å droppe dagens mål som var Bjørnhålia (kremtopp i Valdres 2017). Vi nøyde oss med Jomfruslettfjellet. Vi grillet pølser på veien ned, og da var også ida fornøyd ;) Fin tur, godt å være på familietur igjen.

Map    

Folarskardnuten

Date:
02.09.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
20.0km

Turrapport kommer etter hvert - knalltur i godt følge samt moro å gå rundt + Iskalde bad og mye seigmenn... er stikkord :) Oppdatert turrapport 2018 (ting tar tid...); Begge hundene, Morten/Julia/LinnT/Øyvind/GeirA/Ida var supert selskap. Imponert over jentene som gikk i 9 timer og var like blide :) Et kort parti var litt vanskelig, og da var det kjekt å ha så rolige og turvante folk med. Jeg kjente virkelig på den gode fylkestopp-følelsen da vi sto på toppen - hurra :) Vi gikk runden ned, i stedet for å snu og ta samme vei tilbake - det var bra fordi vi så masse flott på turen ned. Det er virkelig vakker natur i dette landet! J/GA/Ø badet - det var skikkelig iskaldt vann så jeg holdt meg på land. GA gikk ned i forveien, og plantet seigmenn både på stien og vindusviskerne ...noe vi >>>

Map    

Røverhula på Løvøya

Date:
20.08.2017

Skjervaknatten og Hammertjern

Date:
13.08.2017
Map