Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Facebook

Fottur til Snellingen i desember

Date:
16.12.2014
Map    

Skibergfjell

Date:
12.12.2014

Ypperlig vær med ca 0 grader og strålende sol, tok ca en time opp - ville nok gått fortere hvis det ikke hadde vært for is og stedvis glatt føre. Turen ned gikk med brodder og tok 30 min. Da er fylkestoppsamlingen blitt fylt på med Vestfold, fornøyd med det.

Map    

Vestfjellet

Date:
12.12.2014

Jeg glemmer å legge inn turene her på peakbook, nå tar jeg en skikkelig oppdatering av fylkestoppene; Turbeskrivelse er lagt inn tidligere, men ikke registrert under samlelista. Flott tur med Pi, hærlig stillhet og jeg nøt å høre snøen som knitret under skoa :) PS! (etterkommentar av 27.9.2021) Lite visste jeg den gangen i 2014 at det i ettertid med oppdatert måling viste seg at Vestfjell var høyest og dermed fylkestoppen. Jeg tok faktisk en ny tur dit i 2017 for å sikre meg en skikkelig fylkestopptur, den gangen gikk jeg med Ida og begge hundene. Fin tur!

Map    

Mørkgonga og Gyrihaugen

Date:
05.10.2014

Kjetil, Pi og jeg gikk opp stupbratte Mørkgonga. I juvet måtte vi heise opp Pi over en kneik, for øvrig gikk hun hele veien selv. Fantastisk å gå opp juvet! ...jeg ble varm :) etter en rast gikk vi videre til Gyrihaugen. Vi gikk litt feil, så fant vi Migartjern og deretter opp til Gryrihaugen - flott utsikt selv om litt skyet. Nedover gikk vi en annen vei, over åskammen og deretter gammel steinvei ned. Ikke bratt i det hele tatt, tror både Kjetil og Pi satte pris på det :) Vi brukte ca 4,5 t inkludert pauser. Det var ca 13 grader. Flott tur!

Map    

Ned Aurlandsdalen

Date:
29.08.2014

Jeg tok toget opp fra Flåm til Finse, sa der ha det bra til Pi (snille Ingrid tok henne med til Oslo for meg), så var jeg klar til å gå helt alene ned gjennom Aurlandsdalen. En fantastisk tur med masse trivelige folk, god mat og vakker natur! Ruta var Finse - Klemsbu - St. Paul/Pål - Geiterygghytta (overnatting) - Steinbergdalhytta - Østerbøe (overnatting) - Bjønnstigen - Vetlehelvte - Sinjarheim - Vassbygdi - buss til Flåm.

Map    

Rallarvegen

Date:
28.08.2014

Snøhetta med knall og fall :)

Date:
23.08.2014
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
5:00h

Fra turboka mi (samt litt fritt etterk hukommelsen!); Vi var en flott gjeng fra jobben som dro til Folldal fredag 22. August, det ble hyggelig samvær på kvelden med litt godt i koppen - for å si det slik. Lørdag morgen våknet jeg grytidlig, muligens noe bedugget, og måtte i all hast på do - vel, hastverk er lastverk! Skled på det glatte gulvet, slo haka mot do, med det resultat at jeg silblødde fra et relativt dypt kutt. På med plaster og sove mere! Ble vekt tidlig, og etter en kjapp frokost kjørte vi til Hjerkinn hus. Derfra tok vi bussen kl 8.30 inn til DNT sin hytte Snøheim. Vi gikk delvis i flokk oppover, men sprakk opp etterhvert. Det var ikke spesielt bra vær, men greit nok. Pi gikk med kløv med litt vekt, som forberedelse til Aurlandsdalen 2014 - flink var hun! Jeg gikk fra >>>

Map    

Bislingen med Spartacus-gjengen

Date:
19.08.2014
Map    

Spåtind for tredje gang - helt opp nå!

Date:
16.08.2014

Kjetil, Pi og jeg gikk Spåtindmarsjen (trimklasse uten tid). Været var greit nok, men da vi kom på toppen var tåka så tett at vi så ingenting. Vi tok en kort rast på toppen, litt bilder, og skrev i boka. Nedover tittet solen frem, og etterpå ble det også litt regn. jeg var ikke helt i form, så ble voldsomt sliten. Humøret kom seg betraktelig etter å ha inntatt vakre Gamlestølen for en matbit og god drikke. Pi gikk med kløvsekk for første gang, litt plundrete å stille inn ellers bra. Vi brukte totalt 5 timer på turen. ...og alle gode ting er tre, for endelig kom jeg meg helt opp på toppen jeg også!

Map    

Glittertinden

Date:
10.08.2014
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
10:00h

Fra turboka mi, skrevet samme kveld; (vi gikk fra Spiterstulen) Det var fint vær, noe sol og noe skyet. Første del opp var bratt, så var det pause med primus og pølser. Deretter et slakt stykke med to elvekrysninger - morsomt! Så var det neste parti med bratt oppstigning langs fjellsiden. Ble mange pauser oppover. Til slutt kom vi helt opp - lykke! Vi traff på en familie som gikk fra Glitterheim, og mannen tok bilde av oss (Finn, Pi og meg) ved breen. Det var fryktelig glatt! Vi gikk opp til kanten av eggen på vei nedover, det var helt fantastisk. Kald vind på toppen. Turen nedover gikk greit, tok en rastepause ved den første elva. Er god og sliten nå. Vi brukte ca 10 timer totalt, og det har vært en helt fantastisk tur. Prøvegikk den nye sekken (den røde Haglöfs, som ble innkjøpt >>>

Map