Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Skauleistur i Fet

Date:
26.10.2014

Parkerte ved infotavla for Akershus mellom Fetsund og Løken i Aurskog. Gikk 200 m vestover riksvegen til skogsbilveien som går inn mellom noen hus. Gikk denne skogsbilveien nordover i ca 1.5 km. Her tok det av et gammelt tømmerslep mot øst og oppover mot dagens mål. Fulgte dette slepet til det ble borte i skauen. Gikk videre rett på åsen og fant varden oppe på åsen ved kommunegrensen mellom Aurskog-Høland og Fet. På varden sto det et flott elg gevir. For å få til en rundtur gikk vi skauleis rett sydover. Holdt oss opp på høydene. Veldig fin skog å gå i med fururabber og hvitmose. Endte opp nede på riksveien ved et jorde nær kommunegrensen mot Aurskog-Høland. Gikk riksvegen vestover i vel 1,5 km tilbake til bilen. Det ble en flott rundtur på 7,8 km. Nina var med på turen.

Map    

Til topps i Akershus

Date:
11.10.2014
Characteristic:
Walk
Distance:
10.0km

Parkerte ved bommen rett vest for Gjødingsætra. Bompenger kr 40 måtte betales på SMS. Gikk vegen innover noen hundre meter. Her tok blåmerket sti av mot Fjellsjøkampen. Stien gikk bratt oppover helt til toppen av Akershus. Det var ca.2,5 km opp til toppen fra parkeringen. Flott utsiktstårn på toppen. For å få en lengre tur fortsatte vi videre nordover, først på blåmerka sti, dernest på umerka sti og så i ville skauen til vi kom til Blankputten på grensen mot Oppland rett syd for Bjønnåsen 835 moh. Herfra fulgte vi skiløypetraseen og sti sydover forbi Abbortjenn og ned til veien nordvest for Fjellsjøen. Fulgte så veien tilbake til bilen. Det ble en fin rundtur på 10 km i et fint skogsterreng. Nina var med på turen i det fine høstværet (sol, vindstille og noen plussgrader).

Map    

Lite dans og lite fjell

Date:
27.09.2014
Characteristic:
Hike
Distance:
5.0km

Kjørte RV 282 og parkerte ved skogsbilvei rett nord for Bruane. Gikk skogsbilveien vestover til den ble sti og etter hvert helt borte. Traff på en elg på veg opp mot Danserfjella. Toppen var var en liten furukledd høyde uten utsikt. Brukte ca 25 minutter opp hit. Tok en lengre runde ned igjen for å nyte det det fine høstværet.

Map    

Fint utsiktstårn

Date:
27.09.2014

Parkerte ved parkeringsplass for turfolk ved Larkollveien 375. Herfra gikk det veg og sti opp til Vardåsen. Her oppe var det et utsiktstårn som ga fin utsikt mot Moss og Oslofjorden. På andre siden av så man Horten og raffieneriet ved Slagentangen."Toppturen" ble 2.1 km lang t/r og var unnagjort på en snau halvtime.

Map    

Grafitti på toppen

Date:
27.09.2014

Parkerte i Myrveien der vegen går opp til Bollerudåsen. Dette ble en meget kort tur. 900 meter t/r. Bilveg helt opp. På "toppen" var det null utsikt, men to store høydebasseng, som var malt med mye grafitti.

Map    

Høsttur i Østmarka

Date:
21.09.2014

Parkerte på parkeringsplassen ved skytebanen før Losby. Gikk blåmerket sti i retning Mariholtet mot Halsjø. Etter at stien flatet ut etter et par kilometer svingte vi av mot venstre og fant en fin trase opp bratta. Oppe på høyden traff vi på en sti som gikk i retning toppen. Satset på denne stien og den førte oss etter hvert frem til dagens turmål. Tok samme stien tilbake mot den blåmerka stien. For å få en lengre tur gikk vi til Halsjø og tok stien sydover langs vatnet og ned til Dretvann. Gikk veien ned til Losby Gods Golf & Country Club og tilbake til bilen. Nina var med på turen som ble 10 km lang.

Map    

Fin høstdag i fjellet

Date:
13.09.2014

Kjørte til Hafjelltoppen (bomavgift kr. 30). Parkerte på stor parkeringsplass en km før Pellestova. Herfra gikk det en bred og mye brukt sti opp til dagens hovedmål (Nevelfjell). Brukte 45 minutter til topps. For å nyte den fine høstdagen i fjellet gikk vi ned fra Nevelfjell mot øst. Gikk rundt Reinsvatnet og over Reinsfjellet på veg tilbake til Pellestova og parkeringen. Rundturen ble 18 km på vekselsvis fin sti og veg. Nina var med på turen.

Map    

På telttur i Illmanndalen

Date:
11.07.2014

Hadde teltleir i vestenden av Fremre Illmanntjønne. Gikk herfra og opp til stien som kommer fra Rondevassbu. Fulgte så stien opp til toppen av Storronden. En fantastisk utsikt i alle retninger. Fint vær med en litt sval bris på toppen. Nina og Per Martin var med på turen. Lars var igjen nede i Illmanndalen og fisket.

Map    

Fin sommerdag ved Oslofjorden

Date:
14.06.2014

Tok ferjen fra Sundbrygga nord for Drøbak kl. 10:05 over til sydenden av Håøya. Fra fergeleiet gikk det en vei bratt oppover mot toppen av øya. Passerte flere nedlagte forsvarsinstallasjoner, som viser hvor omfattende festningsanlegget på Oscarsborg en gang har vært. Fulgte sti til vi var rett øst for toppunktet. Null utsikt fra Varden. Etter obligatorisk fotografering gikk vi ned på stien igjen og gikk denne nordover og ned mot nordsiden av øya. Her var det et yrende liv. Mange benyttet den flotte sommerdagen til en tur på fjorden med båtliv og bading. Vi fikk tid til både bading, soling og fisking (fikk en torsk), før Ferje 602 kom fra Aker Brygge kl. 16:10 til kaia på østsiden av Håøya. Tok denne ferja tilbake til Drøbak, via Oscarsborg. Turen over Håøya var vel 6 km, >>>

Map    

Varm dag i skogen

Date:
29.05.2014

Kom nordfra på RV312. Rett før Vivestad kirke, tok vi av vestover på en mindre asfaltvei. Parkerte mellom Låne og Tuften. Gikk vegen tilbake til Låne og inn ved de norde gårdene Låne. Rett etter den andre gården var det bom. Gikk skogsbilveien oppover og vestover. I svingen 100 meter før vegen dreier sydover mot Merkedammen, tok det av en gjengrodd driftsveg nordover. Gikk denne opp til ei myr. Gikk over myra (multemyr ?). 100 meter nordvest for myra var det en åpen plass innunder bratta mot Snippane. Her gikk det en fin driftsveg nordover og oppover. 300 meter nord for Snippane dreide vegen sydover og tilbake til topppunktet. Lite utsikt her. Skimtet noe vestover (Lågendalen ved Svarstad?). TOT hadde postkasse her. I boka ble det lovet premie til alle som tar alle kommunetoppene >>>

Map