Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Fjellet på sitt beste

Date:
26.07.2012

Parkerte en km syd for Halvorstølen, der kjerrevegen går nordover til Halvorstølen. Fulgte denne vegen ca 400 meter. Tok av sti mot venstre, merket turmål. Denne stien gikk først sydover oppover lia noen hunder meter, før det dreide nordover. Fulgte denne stien til den etter hvert ble borte på ca. 1150 moh. Gikk så opp på ryggen fra Bukonofjellet. Fulgte denne opp til Gråfjell 1595 moh. Steinura begynte på ca 1500 meter. Skrev oss inn i boka på Gråfjell før vi gikk videre til kommunetoppen i Vestre Slidre. To varder på topp punktet. Vindstille og sol på toppen. Flott utsikt i alle retninger, men så ikke Jotunheimen fra toppunktet. På returen rundet vi syd for Gråfjell og gikk ryggen helt ut til varden på Bukonofjellet, før vi dreide ut til stien vi hadde fulgt opp. En flott >>>

Map    

Fin topp i fint vær

Date:
24.07.2012

Parkerte langs RV 51 150 m syd for der stien går opp til Brurskardtjønne. Gikk denne stien i lett stigning opp til sydenden av Brurskardtjønne. Herfra i flott terreng oppover syd for høyde 1732. I skaret sydøst for denne toppen møtte vi blokkmark. Mye stein herfra og til toppen av Heimdalshø. Kjempeutsikt i alle retninger. Sol og lite vind førte til en lang pause på toppen. Fulgte samme rute ned igjen. Total lengde på turen var 13,0 km. 750 høydemeter totalt på turen. Nina var med.

Map    

Opp Mørkgonga til Gyrihaugen

Date:
22.07.2012

Parkerte på parkeringsplassen ved ferista på Åsaveien. Fulgte stien oppover opp mot Mørkgonga, som er en stor og markert revne i fjellet opp mot Krokskogen. Bratt klyving på slutten opp skaret til toppen av Mørkgonga. Gikk videre på blåmerket sti forbi Migartjern og opp på toppen av Gyrihaugen. Her oppe er det en fantastisk utsikt. Ned igjen fulgte vi både blå og rødmerket løype sydover til Skardstjern. Tok så Skardsveien ned igjen til bilen. Med på turen var Nina og Per Martin. Oppe på Gyrihaugen traff vi Knut G. som gikk i følge med oss ned igjen.

Map    

Ferietrim

Date:
11.07.2012

Kjørte Rv 416 mot Vegårdshei. Rett før Ekksjø kjørte vi inn grusveg til høyre. Kom til veidele etter ca. 500 m. Parkerte her. Gikk vegen til høyre (bomvei). Vegen krysset liten bekk etter ca. 350 meter. 50 meter senere ante vi restene av en tømmerdriftsveg som tok av mot høyre. Satset på denne. Stemte bra. Fulgte den et stykke oppover. Mistet den rett før kraftlinjen. Fint å gå herfra til toppen. På toppunktet var det et fint flaberg med en liten varde. Fin furu og eikeskog i området. Samme rute tilbake. 2,4 km t/r. Nina var med på dagens lette ferietrim.

Map    

Kveldstur

Date:
10.07.2012

Etter en bedre middag på Oscar i Kragerø var det klart for kveldstur. Kjørte inn ved gården Åkre og skogsbilvegen så langt den gikk til Dammane. Som flere etter hvert har oppdaget, går trolig den enkleste ruta til toppen herfra. Obs: 50 meter etter parkeringen er det sti dele. Den tydeligste rett fram merket Sjåen skal du ikke gå. Ta til venstre. Etter ytterligere 50 meter ta til høyre. Nå går det grei traktorvei og etter hvert sti som følges opp til bekkeoset ved Utgravnetjerna. Herfra dårligere sti bratt opp til høyde 313. Vardefjell ser du nå i NØ. Stien går nå rett øst , men vi mistet den etter hvert. Vi gikk derfor rett på Vardåsen. Traff på stien igjen 100 m før toppen. Fin varde med solid rød postkasse. En kikk i boka viser at toppen blir besøkt en del. Bestemte >>>

Map