Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Flott fjellområde

Date:
15.08.2010

Kjørte RV 287 opp fra Bromma. Tok av på bomveg (kr. 50) mot Imle. Parkerte på fin plass rett før vegen stoppet ved Gørrbu. Herfra var det fin sti helt opp til Hallingnatten. Så noen reinsdyr. Hallingnatten er en fin utsiktstopp i et fantastisk fjellområde. Litt dis og skyer begrenset utsikten noe, men vi kunne se Gaustatoppen, Hardangerjøklen, Hallingskarvet, Skogshorn, Jotunheimen, Vassfarfjella og Vikerfjell. Tid opp ca. 1:45. Noe lenger ned, da vi rastet og prøvde fiskelykken i Øyvatnet. Nina var med. Mars 1986: Var på treningssamling på Synstevassbu med ROL. På søndagen var det flott vær, så da passet det fint med å kombinere treningsturen med en topptur til Hallingnatten. Det ble en behagelig skitur på ca 30 km t/r.

Map    

Navnløs topp med litt utsikt

Date:
01.08.2010

Kjørte RV 284 2 km fra Vikersund mot Sylling. Tok opp Breiliveien. Bompenger kr. 40. Ny bomveg (kr. 20) til parkeringa ved Djupengrop. Gikk vegen ca. 1 km til vi kom til Svarttjern. Gikk langs vestsiden av Svarttjern til sørenden av dette vannet. Der kom vi på rødmerket sti som vi fulgte ned dalen til vi kom på en bilvei. Gikk denne til sørenden av Store Nykjua, som var et veldig nedtappet vann. Gikk over demningen og fulgte en gammel hogstvei oppover i lia. Tok retning rett opp mot høyden og fant ganske greit kollen der varden var. Her opp var det faktisk litt utsyn mot de nærmeste høydene i Finnemarka. Hjemover gikk vi skauleis mot nordvest til Vesle Bumla. Vest for dette vannet gikk vi på den selvbetjente og åpne turisthytta Lundås. Fulgte stien herfra ned til Store Nykjua der >>>

Map    

Fin utsiktstopp

Date:
17.07.2010

Tok av fra Rv 7 nord for Krøderen, skiltet Høgevarde 12. Bomveg kr. 50. Kjørte opp til Gulsviksetrene, der det er et forholdsvis nyetablert hytteområde med mange flotte hytter. Parkerte på grasslette (913 moh) rett før vegen krysser Høgevardebekken. Gikk vegen opp til den øvre hytta. Her gikk vi rundt hushjørnet og der startet rødmerket sti mot Høgevarde. Fulgte stien langs bekken opp til ca. 1200 moh. Tok av til høyre og rundet opp / rundt høyden og inn i dalen ved Fagerlibekken. Her var det så fint å gå at vi fulgte denne dalen helt inn til det første lille tjernet. Gikk så svakt til høyre oppover og innover mot Gråfjell. Kom opp til toppen sydfra. Her var det en stor steinvarde, samt postkasse med navnebok. Fin utsikt i alle retninger, spesielt mot vest, nord og øst.

Map    

På toppen av sølvfjellet

Date:
02.07.2010

Var på veg hjem etter ferietur på sørvest landet. Følte behov for å mosjonere kroppen litt etter noen timer i bilen. Tok av fra E139 og kjørte opp forbi Knutehytta og frem til Kongens dam, som er en av flere vann som er demmet opp og bundet sammen med sinnrike aquaudukt- anlegg. Bygget av sølvverkets arbeidere for et par hundre år siden. Imponerende. Gikk veg og sti fra Kongens dam og rett opp på toppen av "Knuten". Fra Jonsknuten er det et fantastisk rundskue, men dis og skyer begrenset utsikten noe for oss. Vi brukte 25 minutter opp. Det samme ned igjen. Total avstand på turen var 2,7 km.

Map    

Preikestolen i tåka

Date:
30.06.2010

Til tross for dårlig vær denne dagen var det veldig mange som tok turen opp til Preikestolen fra Preikestolhytta. Ute på Preikekstolen var tåka tjukk som graut, slik at utsikten var minimal. Men turen og totalopplevelsen var veldig bra allikevel.

Map    

Dagens andre

Date:
29.06.2010

Var på ferietur på sørvest landet. Dagens andre kommunetopp ble besteget uten større problemer. Fra bilparkeringa var det 250 meter opp en bratt asfaltert bakke. Dårlig med utsikt grunnet dårlig vær. Nina var med.

Map    

Enkel bestigning

Date:
29.06.2010

Ferietur på sørvest-landet. På grunn av dårlig vær fristet det ikke med bading fra de flotte jærstrendene. Da passet det bedre med en topptur. Tinghaug som er Låg-Jærens høgeste punkt ble en enkel bestigning. Tur / retur til toppen fra bilen ble målt til 420 meter på GPS'en. På grunn av regntunge skyer, var det ikke mye å se fra toppen. Nina var med.

Map    

Kjempefin utsikt til mange kommunetopper

Date:
05.06.2010

Kjørte opp til Myremoen travbane. Her var det bomkasse (kr. 30). Kjørte videre inn til Midtstua (309 moh) som er et fint utgangspunkt til Myrehogget. Herfra går det blåmerket sti helt til topps. På Myrhogget var det en utrolig utsikt i alle retninger. Man kan se 2 fylkestopper (Vestfold / Skibergfjell og Telemark / Gaustatoppen). I tillegg ser man en rekke kommunetopper i Buskerud, som Jøranfisen, Høgevarde, Storegrønut, Fleseblekkble og Jonsknuten. Været var som skapt for topptur. Sol fra skyfri himmel, vindstille og varmt. Etter en lang rast og beundring av utsikten, ruslet vi samme sti tilbake. Stoppet ved Hoggtjern og tok årets første bad. Fiska også litt og fikk en liten ørret, som fikk leve videre. Nina var med. Effektiv gangtid ble 2:40 t/r.

Map    

Til topps i Finnemarka

Date:
29.05.2010

Kjørte RV 284 2 km fra Vikersund mot Sylling. Tok opp Breiliveien. Bompenger kr. 40. Ny bomveg (kr. 20) til parkeringa ved Djupengrop. Gikk vegen ca. 1 km i retning Svarttjern til vi kom til blåmerka sti, som vi fulgte helt frem til Breiliflaka. Denne stien gikk på tvers av alle høydedrag, slik at det ble mye opp og ned. Stien gikk langs det idylliske vannet Lårvika og plassen Sandvollen. På Breiliflaka var det fint utsyn mot nord og vest. Mot nord så vi Vikerfjell, Sørbølfjell og Norefjell. Fjella mot vest var skjult av mørke tordenskyer. Fra Breiliflaka fulgte vi blåmerka sti tilbake ca. en km, før vi dreide rett sydover og opp på Lauvkollen. Her var ikke utsikten så spektakulær. Så mest bare skau. Ved varden fant vi rester av et kart. Fra Lauvkollen gikk vi skauleis rett vest >>>

Map    

Mørkreiåsen og Vidvangshøgda til fots

Date:
23.05.2010

23. mai 2010: De fleste som besøker Mørkreiåsen & Vidvangshøgda gjør det enten på ski eller ved bruk av sykkel. Vi valgte å gå og fikk en flott fottur på veg, sti og i terreng på tilsammen 18,2 km. Effektiv gangtid ble 4 timer og 4 minutter. Vi (Nina og Annar) parkerte 200 meter før parkeringa på Tobonn innerst i Lommedalen. Gikk først en km rett vest på dårlige stier før vi traff veien som kommer opp fra By. Tok denne veien nordover forbi Småvann, Byvann og Trehjørningen frem til Kampesetra. Her var det merket med privat, slik at vi gikk utenfor gjerdet og vollen på vest og nordsida før vi la i veg oppover mot Holes høyeste topp. GPS en viste 10,0 km og effektiv gangtid på akkurat to timer da vi kom frem til toppvarden. Grei utsikt nordover mot Gyrihaugen med Ådalsfjella >>>

Map