Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Årets siste tur til fots

Date:
29.11.2009

Kjørte opp til Eiksetra og parkerte 200 m før Solvang. Fulgte blåmerket sti vest for Grunnvannet og Lelangen. Nord for Lelangen kom vi på veg som ble fulgt sørvestover under kraftledningen. Vegen gikk etter hvert over til skogsdriftveg. Fulgte denne til høyeste punkt. Tok så av til høyre opp en gammel hogstflate forbi en ny mobilmast. Fant greit toppen inne i skogen. Tett tåke på toppen. Ante konturene av blå himmel over oss. Synd at toppen ikke var 50 meter høyere. Hjemover gikk vi skauleis sydover til vi etter hvert kom på en dårlig sti. Gikk denne til vi kom til en skogsdriftveg som ble fulgt ned til vegen 1 km vest for Grunnvannet. Gikk denne vegen, som for øvrig var svært glatt, tilbake til Solvang og bilen. Ruta opp var lengre, men finere enn nedturen som gikk i mye ulendt >>>

Map    

Møtte villrein ved toppen

Date:
02.08.2009

Utgangspunkt for turen var Tempelseter. Fulgte flott tursti opp lia til Raudmyra. Tok til høyre her og fulgte stien et stykke videre før vi dreide av til venstre og kom opp rett nord for Høgevardetjern. Herfra kort veg opp til toppen. Flott utsikt i alle retninger. Litt sur vind på toppen gjorde oppholdet kort. Da vi startet på nedturen møtte vi en villreinflokk på ca. 20 dyr. Vi hadde vinden i mot, så de kom ganske nær før vi ble oppdaget. Gikk ikke om Raudmyra på veg ned igjen. Gikk rett ned lia. Fint å gå her. Trakk oss etter hvert ut mot stien. Effektiv gangtid: 1.35 opp, 1.00 ned. Med på turen var Nina og Buster.

Map    

Fin utsiktstopp

Date:
17.07.2009

17.07.2009: Kjørte vegen over fra Bagn til Gol. Bompenger rett før Ellingseter. Tok nok en bomveg til Frøysåkstølan. Parkerte i krysset inn mot Nystølen. Gikk herfra på vegen inn til Nystølen. Gikk så stien rett opp lia til flott varde på toppen. Veldig fin utsikt i alle retninger. Gikk samme veg tilbake til bilen. Effektiv gang tid ; 45 minutter opp. Litt raskere ned igjen. Med på turen var Nina og Buster. 26.03.2013: Påskeskitur fra hytta på Nordre Fjellstølen. "Trikkeskinner" fra hyttedøra og helt til topps. Ikke en sky å se, vindstille og -2 grader. Bedre kan det ikke bli. ca. 30 km t/r. Med på turen helt opp var Nina og Lars. Per Martin og Henriette satt igjen nede i lia og sola seg.

Map    

Mye blaut vårsnø

Date:
08.03.2009

Mye våt nysnø var kommet om natten, men dette forhindret oss ikke å legge ut på topptur. Kjørte Rambergveien innover og parkerte på p-plassen 300 meter etter kirkegården. Det var uvanlig mye snø i terrenget. Heldigvis så det ut som at mange brukte stiene innover i Rambergåsen som turstier, slik at vi kom oss rimelig greit frem til vi var ca. 100 meter fra toppunktet. Her ble det basing i mye snø frem mot toppen. Det ble en del diskusjon om hva som var toppunktet, slik at vi "besteg" begge haugene for sikkerhets skyld. Null utsikt. Bare skau. Med på turen var Nina, Morten, Elisabeth, Monica og Amadeus.

Map