Arkiv - dato
Arkiv - aktivitet
-
Annen tur (30)
- Ekspedisjon (2)
- Fisketur (2)
- Kajakkpadling (13)
-
Annen vintertur (18)
- Skøytetur (1)
- Slalombakketur (4)
- Trugetur (13)
- Fottur (903)
- Kjøretur (15)
-
Klatring (567)
- Alpin klatring (422)
- Buldring (4)
- Isklatring (104)
- Miksklatring (8)
- Sportsklatring (24)
- Via ferrata (1)
-
Skitur (761)
- Fjellskitur (142)
- Langrennstur (45)
- Randonnée/Telemark (508)
-
Sykkeltur (28)
- Gatesykling (1)
- Terrengsykling (8)
Arkiv - Etter geografi
Leirungskampen-Kalvehøgde
- Dato:
- 12.07.2022
- Turtype:
- Alpin klatring
- Turlengde:
- 9:01t
- Distanse:
- 15,4km
Føringstur for Terje fra Torfinnsbu til Leirungskampen, og traversen over til Vestraste Kalvehøgde med retur om Nørdre Kalveholotinden. En artig travers! Vi hadde oppholdsvær fram til Leirungskampen, men så kom regnet. Ned fra Leirungskampen var det lett klyving i øvre del, men så ble det markant brattere. Her valgte begge å ta en rappell. Helt i nedre del firte jeg ut Terje og nedklatret selv. Artig klyving bortover mot Leirungskalven. Flere steder går det an å omgå ut på høyrekant, og vi tok nok noen direktevarianter som var tøffere enn vi hadde trengt. Omgikk hammeren mot Vestraste Kalvehøgde i høyre side. Her er det til tider litt løst og svaete. Fortsatte over til Nørdre Kalveholotinden. Kunne følge snøfelter et stykke ned i sadelen før vi gikk opp på toppen. Herfra >>>
Slettmarkhøer
- Dato:
- 08.07.2022
- Turtype:
- Alpin klatring
- Turlengde:
- 8:00t
- Distanse:
- 18,5km
Føringstur for Terje. Start fra Gjendebu og avslutning på Torfinnsbu. Pga relativt sen frokost på Gjendebu hadde vi litt dårlig tid på å rekke ferga, så vi prøvde å være effektive. Planen var traversering av Slettmarkhøene. Opp til Nørdre var det lett klyving via direktevarianten. Deretter kryssing av en del snøfelt (fortsatt mye snø i fjellet) bort til hovedtoppen. Her kom vi inn i tett skodde. Ut sørryggen var det langt mer luftig enn jeg kunne huske, og pga tåkevått fjell ble det ikke enklere. Dette tok sin tid, men vi kom oss bort til den sørligste toppen på trygt vis med tausikring og en rappell. Etter sørtoppen fulgte vi snøflanker ned i dalen mot sørøst før det ble hurtig marsj ut Langedalen til Torfinnsbu. Vi rakk ferga.
Mesmogtinden og Langedalstinder
- Dato:
- 07.07.2022
- Turtype:
- Alpin klatring
- Turlengde:
- 9:28t
- Distanse:
- 19,5km
Føringstur for Terje. Start fra Torfinnsbu og gikk til Gjendebu via Langedalstindene og Mesmogtinden. Tøff klatring opp sørsida på Langedalstinden. Flere valgmuligheter her, men vi klatret opp et ganske blankt sva-/veggparti rundt grad 4-5, 2-3 korte taulengder før terrenget la seg. Opp til Mesmogtinden forserte vi også et parti som var greit å sikre med tau. Alternativet var en omgåelse langt ut til høyre, men da måtte vi krysse et bratt snøfelt. Fulgte breen ned til Svartdalen etterpå.
Smultringruta Jotunheimen
- Dato:
- 05.04.2022
- Turtype:
- Randonnée/Telemark
- Distanse:
- 125,3km
Føringstur over "Smultringruta" i Jotunheimen med fire faste gjester. Nydelig ferd gjennom Jotunheimen med litt vær, men også en del sol.
Dag 1: Heimdalsmunningen-Munken-Vestre Kalvehøgde-Torfinnsbu
Dag 2: Torfinnsbu-Slettmarkhøe S3-Gjendebu
Dag 3: Gjendebu-Store Hellstugutinden-Spiterstulen
Dag 4: Spiterstulen-Storglupen-Glitterbekken-Glitterheim (Plan A var over Glittertinden)
Dag 5: Glitterheim-Russvatnet-Russtangen (Plan A var over Nautgardstinden). Ble skiseil med vindsekk over vannet.
Diagonalruta Jotunheimen #1
- Dato:
- 31.03.2022
- Turtype:
- Randonnée/Telemark
- Turlengde:
- 78:29t
- Distanse:
- 87,7km
Føringstur over "Diagonalruta" i Jotunheimen med fast gjeng på seks gjester. En fire dagers ferd gjennom Jotunheimen fra hytte til hytte og oppom topper undervegs.
Dag 1: Gjendesheim-Rasletindbreen-Vestre Kalvehøgde-Torfinnsbu (Valdresflya hadde akkurat ikke åpnet).
Dag 2: Torfinnsbu-Søre Svartdalspiggen-Gjendebu.
Dag 3: Gjendebu-Søre Hellstugubreahesten-Spiterstulen (Plan A var Store Hellstugutinden).
Dag 4: Dagstur og pudderkjøring i Eventyrisen (Plan A var over Galdhøpiggen og ned til Elveseter). Deretter taxi tilbake til Gjendesheim.
Langedalsbreen og hundeslede
- Dato:
- 20.03.2022
- Turtype:
- Randonnée/Telemark
- Turlengde:
- 9:07t
- Distanse:
- 53,4km
Husky & ski - det ville ekstra. Hundekjøring og alpin skitur. Dagens tur gikk med hundespann fra Gjendesheim, over Gjende til Gjendebu. Derfra skitur opp til Langedalsbreen, oppunder Slettmarkhøe. Hadde et håp om at vestavinden ikke hadde tatt like hardt der oppe. Det stemte delvis, men vi fikk noen fine svinger innimellom på vei ned igjen til hundene som ventet ved Gjendebu. Deretter tilbake til Gjendesheim.
Fjellskikurs på Gjendesheim
- Dato:
- 06.03.2022
- Turtype:
- Fjellskitur
- Turlengde:
- 27:40t
- Distanse:
- 28,9km
Nordisk skiferdselskurs over to dager for tre dansker på Gjendesheim. En dag på tur rundt Gjendehøe fra Gjendesheim og en dag i Stuttgonglia naturreservat.
Toppturkurs Gjendesheim
- Dato:
- 26.02.2022
- Turtype:
- Randonnée/Telemark
- Turlengde:
- 29:02t
- Distanse:
- 45,2km
2,5 dagers toppturkurs på Gjendesheim for en stor firmagruppe fra Econa. Første dagen ble i området bak Gjendehalsen og andre dagen gikk vi på tur oppe rundt skitrekket ved Lemonsjøen.
Kalvehøgde via breen
- Dato:
- 04.11.2021
- Turtype:
- Alpintur
- Turlengde:
- 8:11t
- Distanse:
- 20,1km
Føringstur med en gjest til Kalvehøgde Ø2 via breen opp fra Leirungsdalen. Fin og spennende tur opp. En del sprekker var dekket med mer snø enn sist jeg var her for tre uker siden. Startet ovenfor Heimdalsmunnen og endte på Valdresflye like øst for Rjupetjernet. God såle i snøen opp til 1450 moh (smelteomvandlet), deretter noe gjennomslag før mer bærende fokksnø høyere oppe. Såpass bra med snø i høyden at ski ikke hadde vært dumt. Nydelig dag!
Rasletinden via breen
- Dato:
- 07.10.2021
- Turtype:
- Alpintur
- Turlengde:
- 8:16t
- Distanse:
- 19,5km
Føringstur til Rasletinden via breen vest for toppen med Ole-Anders (deltaker), Anne (vertskap Gjendesheim/Flya1389) og Mari Wedum (på bedriftsbesøk for Visit Jotunheimen). Startet ovenfor Heimdalsmunnen og begynte dagen med å vade over flere av Raslebekkene for å komme oss inn i Leirungsdalen. Kunne nok parkert litt høyere oppe enn det vi gjorde. I utgangspunktet var det lite vannføring, men pga frostnatt og is på steinene i elva var det vanskelig å hoppe fra stein til stein. Flaks jeg hadde gamasjer. Kom oss inn i Leirungsdalen og tok en matpause ved Tyskerplassen der elva fra breen vår kom ned i Leirungsåe. Deretter bar det oppover mot breen. Flotte svaberg langs med elva. Fra og med 1500 moh lå det snø i terrenget. Heldigvis hadde snøen vært utsatt for varme slik at den nå >>>