Møre- og Trøndelagsraid dag 2 (20.06.2014)


Characteristic Hike
GPS
Ascents Freikollen (628m) 20.06.2014
Innerbergsalen (907m) 20.06.2014
Kvernberget (205m) 20.06.2014
Ramndalshaugen (69m) 20.06.2014

Etter en bedre natt og ikke minst grandios frokost på Thon Hotell i Kristiansund kom vi oss omsider i gang med toppsankinga.

Kvernberget i gamle Kristiansund

Siden jeg og fattern offisielt begynte å samle kommunetopper i 2007 har vi (i alle fall jeg) bestemt oss for å fortsette på lista som eksisterte da før kommunesammenslåingene i etterkant. Derfor måtte vi ha med oss Kvernberget som var kommunetoppen i Kristiansund før sammenslåingen med Frei i 2008. Dette var i grunn en fin liten trimtopp! Stien startet fra sørvest merket med skilter. Herfra langs svaberg og sti til topps. Kikkert på toppen om man vil skue langt. Fin utsikt over Kristiansund og omegn. Ned igjen samme veien. Brukte rundt en halvtime t/r.

Kikkert på toppen av Kvernberget.
Kikkert på toppen av Kvernberget.

Freikollen i Kristiansund

Så bar det videre til kommunetoppen i dagens Kristiansund. Startet fra boligfeltet sør for Freiåsen. Herfra langs en vei noen hundre meter før det bar ut på sti. På grunn av noen kraftige regnbyger tidligere på dagen var stien ganske våt enkelte plasser, men i utgangspunktet vil jeg kalle dette en god sti. Etter man kommer ut av skogen bratner det til i siste stykket til toppen. Ble også her tatt igjen av en lokal mosjonist som kom i voldsom fart. Var satt ut tau i de bratteste passasjene uten at vi følte behov for dette.

Freikollen sett fra Kvernberget.
Freikollen sett fra Kvernberget.
Toppen av Freikollen.
Toppen av Freikollen.

Nydelig utsikt fra toppen. Har jammen vært heldige så langt med å ha oppholdsvær på toppen! Skrev oss inn i boka før vi fulgte en litt annen variant ned igjen. Brukte 1t 40 min på turen.

Ramndalshaugen i Smøla

Tok ferga over mot Smøla. Parkerte ved Kulisteinen like før gården Kuli. Vi hadde kun en time på oss til ferga tilbake gikk, så vi prøvde å holde et jevnt tempo. Fulgte en grusvei inn til en åker. Herfra fulgte vi delvis sti og terreng opp og ned helt bort til Ramndalshaugen. Var en del kløfter vi måtte klyve oss ned og opp av. Ankom toppen på i underkant av en halvtime. Fin utsikt over øya Smøla med vindmølleparken blant annet. Tilbake valgte vi å følge sletta nede ved Breivika. Definitivt et bedre valg! Fin sti herfra. Så en del trær som stod ganske så skjeivt. Er nok en værhard plass... På slutten insjet fattern på å jogge tilbake til bilen. Ikke ofte jeg ser han jogge, men jeg hang meg nå på. Rakk heldigvis ferga med 10 minutters margin. Brukte 50 min på turen.

Eng på Kuli.
Eng på Kuli.
Toppen av Ramndalshaugen.
Toppen av Ramndalshaugen.
Vindmøllepark på Smøla.
Vindmøllepark på Smøla.

Innerbergsalen i Aure

Dagens siste topp ble Innerbergsalen/Stabben i Aure. Kjørte til Innerberg og videre på en dårlig vei i retning Fjelnesdalen. Lurt å ha en bil med noe høy profil, gikk forøvrig greit med vår Passat. Ikke mange møteplasser om man treffer på en annen bil. Parkerte på venstre side før stolpe nr 29. Herfra var det god og rødmerket sti mot «Inderbergsalen». Hadde lest tidligere turrapporter og blitt advart mot en skikkelig junglete sti med massevis av flått. Virker som at «noen» har lest Otto sin oppfordring til å rydde stien her, for nå var det virkelig fint og ryddig hele veien opp gjennom skogen. Så ingenting til flått heller heldigvis... Etter den bratte turen gjennom skogen svingte stien mot venstre i retning sørvestryggen til Stabben. Her var det ikke like godt merka (noen varder her og der) så vi mistet stien flere ganger.

Her starter stien mot Innerbergsalen.
Her starter stien mot Innerbergsalen.
Ovenfor skoggrensa.
Ovenfor skoggrensa.
Det leita på!
Det leita på!

Var ganske vegetert hele veien opp med unntak av kortere partier med steinur på slutten. Fikk heldigvis utsikt og opphold på toppen. Denne kjempen har jeg beskuet flere ganger fra Romsdalsfjella, så moro å omsider komme seg hit! Skrev oss inn i boka, tok noen bilder og tuslet ned samme veien som vi kom opp. Fattern ble ganske så støl etter å ha karret seg ned den bratte stien på slutten.

Nordover ryggen fra Innerbergsalen.
Nordover ryggen fra Innerbergsalen.
Toppvarden på Innerbergsalen.
Toppvarden på Innerbergsalen.

Spiste middag på et gatekjøkken i Aure før vi kjørte ut til Frøya der vi teltet for natten. Brukte 2t 15min på turen.

Kart

Klikk for dynamisk kartvisning.

User comments

 • -
  avatar

  Missing title

  Written by otto 25.06.2014 18:50

  Ja registrerte kneproblemet.. Du får droppe motbakkeløpene utover sesongen....

 • -
  avatar

  Missing title

  Written by otto 25.06.2014 16:51

  Har en mistanke om at du gjør "rent bord" i løpet av kort tid... Hvilken tur har du likt best så langt på møre & trønder raidet.?

  • -
   avatar

   Sv:

   Written by 500fjell 25.06.2014 17:56

   Ble ikke så mange topper som vi hadde tenkt på grunn av kneproblemene som oppstod. Men likte godt Mekknøken om jeg skulle trukket fram en :)

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.