Skautur over Hoggskollen (22.12.2013)


Start point Solbergelva (100m)
Characteristic Hike
Distance 10.0km
Vertical meters 550m
Map
Ascents Hoggskollen (597m) 22.12.2013

Hadde avtale med Øyvind Br om å møte ham og Svein-Erik oppe på hytta deres ved Nerdammen i Finnemarka. Har ikke sett Øyvind siden august, så nå var det jammen på tide å treffes. Kjørte til Solbergelva og parkerte ved bommen like før Solbergbråtan. Kunne kjørt lenger opp, men ved å stå her sparte jeg noen kroner og fikk i tillegg mer mosjon. Skiføret var fraværende etter siste ukas mildvær, så nå var det kun rein holke i store deler av marka, spesielt langs ferdselsårene.

Nerdammen var fullstendig islagt. Her sett fra Tretjernsåsen i vest.
Nerdammen var fullstendig islagt. Her sett fra Tretjernsåsen i vest.

Var litt sent ute så valgte å gjøre innmarsjen til Nerdammen som en treningsøkt. Opp til hytta er det 4 km og 350 høydemeter, synes denne etappen alltid føles lenger enn som så. Sprang opp langs den gamle asfaltveien helt opp til hytta på 25,5 minutter med jevn jogging. Hadde det ikke vært for mine icebug tursko med pigger ville turen blitt langt mer krevende. Hyggelig å treffes igjen! Satt inne i hytta og skravla en times tid før vi fant ut at vi måtte røre på oss. Øyvind skulle i selskap senere på ettermiddagen.

Øyvind, Rime og Svein-Erik på toppen av Hoggskollen.
Øyvind, Rime og Svein-Erik på toppen av Hoggskollen.

Vi bestemte oss for å først gå opp på Tretjernsåsen, utsiktspunktet rett vest for Nerdammen. Her hadde vi vidt utsyn mot blant annet Drammen, Tverråsen og Hørtekollen i nordøst. Videre ruslet vi bort til Hoggskollen for å få med oss en noenlunde prominent topp. Herfra i terrenget sørover til stupet på Hoggsfjell. Deilig å gå litt utenfor stinettet. Vissheten om at man sannsynligvis ikke vil treffe på andre mennesker er iblant deilig.

Flott utsikt mot Drammen fra Hoggsfjell.
Flott utsikt mot Drammen fra Hoggsfjell.

Tok en liten lunsjpause ved Hoggskollen hvor det var flott utsyn mot Drammen. Her gikk det også stupbratt ned på sørsida, så om man en gang skulle være lei livet er nok dette en sikker plass for å gjøre det slutt... Videre gikk vi i vestlig retning og kom innpå stien som førte ned mot Solbergelva.

Takk for en trivelig skautur, Øyvind, Svein-Erik og Rime!

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.