Sognaleikadn (18.10.2013)


Start point Drivdal
Endpoint Sogndalsfjøra
Characteristic Hike
Map
Ascents Slakkafjellet (855m) 19.10.2013
Vakkert bilde av gruppe 3 på Slakkafjellet :-)
Vakkert bilde av gruppe 3 på Slakkafjellet :-)

En utrolig artig helg med fart og spenning i omegnet rundt Sogndal. Årets store happening - det 71 grader nord-inspirerte "Sognaleikadn" gikk nemlig av stabelen. Det er en konkurranse der vi ble delt inn i 12 lag à 4-5 personer hvor lagene konkurrerte mot hverandre. Det hele gikk på tid der vi skulle navigere oss mellom poster der man kunne risikere ekstratid eller vinne tid, beste tid i mål på søndagen vant.

På fredag ble vi shuttlet fra Sogndal til avkjørselen mot Gjerde. Herfra skulle vi gå opp til Drivdal og sette opp camp (gapahuk). På mitt lag var vi meg, Øystein, Heidi, Sandra og Therese (lag 3) med veileder Asbjørn som kun skulle ferdes med laget og ikke i laget. Første kvelden ble sosial med bålfyring og god stemning. Sov litt dårlig da jeg lå i en liten nedoverbakke og stadig måtte åle meg opp igjen.

Klokken 08.30 lørdags morgen gikk startskuddet for lag 3. Vi fikk en 6-sifret grid av Asbjørn som vi skulle navigere oss mot. Første post lå sørvest for Lereimsstølen og bestod av et "edderkoppnett" hvor hele gruppa skulle komme oss gjennom uten å berøre trådene. Navigeringen tok jeg meg av på egenhånd og lot de andre ta seg av de mer "kreative" oppgavene. To av oss berørte nettet og vi fikk 10 minutter tilleggstid. Vi ble tatt igjen av et lag som startet likt med oss, men vi stresset ikke med det. Neste post lå ved gjelet vest for Slakkafjellet. Her skulle de to på laget med mest høydeskrekk gå på line over gjelet mens vi andre løste en sudoku. Det gikk veldig greit og vi fortsatte rett til post 4 som lå på et utspring sørvest for Slakkafjellet. Her skulle vi lage et bål og koke en liter med vann. Det klarte vi også relativt kjapt, men da vi skulle videre presterte jeg å ikke finne kompasset. Dermed måtte vi lete fem minutter før vi fant det midt i myra... Teit!

Post nr 5 lå på en høyde nord for Slakkafjellet og var en quiz på 20 spørsmål. Vi fikk vel rundt halvparten rett. Litt irriterende med en fjellnerdespørsmål som var feil i oppgaveteksten. Hvilket fjell i Sogn og Fjordane er 1713 moh, jeg visste at Supphellenipa var 1731, men vi tippet Bleia siden det var nærmere. Likevel var det Supphellenipa, skriveleif!

Post nr 5 lå like i nærheten. Den bestod av Kims lek - nemlig å huske 15 gjenstander etter å ha sett dem i 30 sekunder. Jeg husket 11 og straffen ble at en av oss ble lam fra livet og opp resten av veien opp til toppen av Slakkafjellet. Her oppe skulle vi ta et bilde av gruppa i pyramideformasjon, poste det på Facebook, og det laget med flest likes kunne vinne en del tid. Tror vi fikk 3. mest likes elns. Nå skulle vi av en eller annen grunn fylle opp vann i en myr og komme oss fort ned til Slakken der vi etablerte camp og tiden kunne stoppes. Resten av kvelden gikk med til underholdning (gjemsel, adjektivlek, sanger og historier) rundt bålet. Til middag var det nydelig tacogryte. Vi lå godt an i sammendraget, kun 15 minutter bak ledende lag.

På søndag begynte vårt lag 09.30. Det startet med relativt utfordrende orientering til Skardsbøstølen. Vi måtte også ta hensyn til anleggsarbeid på Skardsbøfjellet og holdt nord for dette. Klarte å navigere oss perfekt inn på stølen. Her fikk vi en sjokoladebit og fulgte en sti vestover til en 35 meter høy klippe hvor jeg og en annen skulle rappellere ned for å hente to hint til et kryssord vi skulle løse. Stien opp igjen var ikke akkurat raskeste vei opp. Mye knoting og traversering i ekkel ur før vi kom opp igjen på stien... Etter en stund fikk vi løst kryssordet som inneholdt de rareste ord. Vi hadde ingen tid å miste. Neste grid sa at vi skulle til Sogndalsfjøra, og vi giret opp langs stien til Skardet og videre ned til veien og ned til sentrum. Alle ga virkelig alt! Nede i sentrum skulle vi bade over Sogndalselvi og transportere sekkene med en gummibåt. Kaldt, men kult! Så var det bare å løpe til parken der vi skulle lage et kvadrat av puslespillbrikker før vi til slutt skulle fylle opp en vannflaske med munnen og frakte denne med et slags nett. Endelig var vi i mål!

På kvelden ble resultatene avslørt og det viste seg at laget mitt vant konkurransen med 15 minutter til andremann og nesten 3 timer til tredjemann!!!

Tusen takk for en fantastisk helg og et supert arrangement! :-)

Sjekk videoen fra helga:

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.