Kveldstur til Hesteggi (14.10.2013)


Start point Kjørnes (151m)
Characteristic Hike
Duration 3h 00min
Distance 7.5km
Vertical meters 796m
GPS
Ascents Hesteggi (907m) 14.10.2013

Siste dagen med perfekt vær kunne ikke sløses bort med innesitting. Jeg fikk med meg Harald på tur til Hesteggi som jeg enda ikke har fått besøkt. Kjørte til boligfeltet på Kjørnes og fulgte en overraskende fin, jevn og tørr sti opp til Loftesnesfjellet og videre til Hesteggi. Stien er rødmerket og skiltet. Super trasé for stisykkelentusiaster mente Harald. I tillegg fikk vi stort sett sol under hele turen som var et stort pluss. Kanskje en av de fineste lette turene jeg har gått i nærområdet rundt Sogndal.

Harald på toppen av Hesteggi, en fantastisk høstkveld!
Harald på toppen av Hesteggi, en fantastisk høstkveld!

Utsikten var også fenomenal i alle retninger. Magisk stemning med mjukt ettermiddagslys. Blir nok flere trimturer hit. Brukte rundt 1t 25min opp og noen minutter mindre ned pluss en god pause på toppen.

Takk for turen Harald!

Kart

User comments

  • -
    avatar

    Missing title

    Written by Øyvindbr 17.10.2013 10:09

    Hesteggi har jeg prestert å bare bestige to ganger, begge på vinterføre. Gikk ellers oppover Loftesnesfjellet en gang da jeg gikk på folkehøyskolen. Husker jeg da ble grinete inni meg når en av de andre spurte "får jeg vann av deg Brekke?" Hvorfor hadde han ikke tatt det med sjøl? Jeg trengte jo det lille jeg hadde, spesielt siden Loftesnesfjellet var tungt for meg i 1997.

    Skulle jo vært der oftere, utsikten mot Sogndal er nok best derfra.

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.