Friluftstur med HiSF (06.09.2013)


Start point Tang v/Hafslo (170m)
Characteristic Other trip
Distance 24.0km
Kanopadling over Hafslovatnet. Hanne koser seg i front!:)
Kanopadling over Hafslovatnet. Hanne koser seg i front!:)

Denne uka var det duket for en todagerstur med Idrettslinja på HiSF som jeg går på. Vi skulle være innom padling og vandring i tillegg til overnatting i telt. Dette måtte bli moro! Vi ble delt i to grupper der den ene gruppa startet fra Sogndal og gikk via Nuken til den gamle stølen Nos. Den andre gruppa som jeg var på startet med kanopadling over Hafslovatnet til Soget for deretter å vandre opp til Nos. Etter litt planlegging innad i grupper på tre var vi igang.

Tok bussen fra Sogndal, først en liten sightseeing nedom Solvorn før vi ble sluppet av på Tang ved Hafslo. Her skulle vi begynne på padleturen. Fikk en del info angående sikkerhet og risikomomenter av turlederne Åge og Tom før vi sjøsatte kanoene. Jeg delte kano med en trivelig jente som heter Hanne. Padlet jevnt og trutt og prøvde å finne en god rytme og teknikk. De mest utfordrende partiene var å padle motstrøms i de smale partiene opp mot Soget. Her gjaldt det å holde kanoen i en rett linje mot strømmen og ikke få den på tvers.

Vel framme ved Soget plasserte vi kanoene trygt på land før vi tok en god lunsjpause. Deretter begynte vi på oppstigningen langs stien til Turrli og Nos. Delte på å gå i front for å trene på kartorientering. Praten gikk lett i bakkene oppover. Været var herlig, ja rett og slett en helt ok dag på skolen! :) Brukte 2,5 timer fra Soget til vi var oppe ved Nos. Den andre gruppa var allerede kommet frem og vi slo leir umiddelbart. Etter å ha laget middag (mexicansk gryte) var det duket for dessertkonkurranse. Jeg var på gruppe med Petter og Cecilia og vi lagde det vi kalte for "Fjelldrøm à la Vianvang" med inspirasjon fra Arne Brimi samt en gammel kollega av meg som var kokk.

  • Smelt brunt sukker og smør i en kjele sammen med honning og havregryn
  • Ha oppi litt Vianvangdram og kok opp
  • Ha oppi godt med blåbær (selvplukkede) og bananskiver
  • Kok opp med kremfløte
  • Ha oppi molter
  • Server oppi et glass med litt kesam, sitronmelisse og ferske blåbær på toppen.

Bon appetit!

God stemning i High Camp Nos!
God stemning i High Camp Nos!

Denne desserten kom på 4. plass av 18 bidrag, ikke verst! Resten av kvelden gikk med til mimelek, gåtelek og boksen går i mørket samt en del skrekkhistorier som hører med til teltturer. En veldig trivelig gjeng å være på tur med!

Dagen derpå opprant heldigvis uten regn som det var spådd. Etter å ha satt i marsj litt før kl. 09 begynte det derimot å dryppe mer og mer. Fulgte stien fra Turrli til Hølsete, ikke oppom Nuken slik vi hadde tenkt. Delte også nå på å orientere kartet og gå i front i regi av turleder Linda. På vei i bakkene ned mot Hølsete hadde vi lunsjpause der vi også skulle presentere hverandre for å bli enda bedre kjent. Etter det var det i grunn bare å komme seg ned til hybelen i saftbygdi for å tørke klær og utstyr.

Takk for en hyggelig tur! :)

Flere bilder

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.