Barmen rundt og en fin utsiktstopp (21.07.2013)


Start point Langesand (7m)
Characteristic Kayaking
Duration 4h 46min
Distance 25.0km
Vertical meters 275m
GPS
Ascents Hasåsen (201m) 21.07.2013
Helt OK dag for kajakkpadling!:)
Helt OK dag for kajakkpadling!:)

Som i fjor bestemte jeg meg også i år for å ta en litt ordentlig kajakktur når jeg først var på ferie på hytta i Risør. Denne gangen ville jeg padle rundt øya Barmen som er en ordentlig tur selv med båtmotor synes nå jeg. Siden jeg ikke har padlet så mye fra før var det greit å dele padlinga opp med en liten løpetur opp på en lokal ås i nærheten som da ble Hasåsen ved Søndeled.

Startet etter frokost i strålende sol og medvind i ryggen. Utgangspunktet var brygga ved hytta vår som ligger på Langesand like sør for Sundet mellom Barmen og fastlandet. Havkajakken jeg benyttet er av den typen som er veldig kjekk til å kruse rundt i 5-6 km/t, noe særlig raskere klarer du ikke å padle på grunn av for mye motstand i vannet. Denne runden går nok kjappere med en treningskajakk. Prøvde å holde et jevnt og økonomisk tempo og fokusere på det lille jeg kan av padleteknikk. Der er det sikkert mye å gå på! Kajakkpadling er en veldig fin form for trening, og ikke minst for rekreasjon. Du får en mye større nærhet til vannet rundt deg i forhold til om du kjører en båt, og det skaper en indre ro i sjela. Etter å ha padlet mellom øyene innerst i Sørfjorden presterte jeg å ta feil av den raskeste veien inn mot Søndeled som går gjennom sundet vest for Frøyna. I stedet padlet jeg rundt Frøyna på nordsida som ble en liten omvei. Gikk i land i vika ved Digernesodden.

Skiftet om til joggesko, klar for å bestige Hasåsen som pappa anbefalte så varmt etter å ha besøkt denne i fjor. Deilig å bruke bena igjen. De har lett for å sovne etter å ha sittet i kajakken over tid. Bestemte meg for å jogge hele veien til toppen i kontrollert tempo. Det går en fin sti opp sørryggen helt til toppen som jeg nådde etter 10 minutter. Flott utsikt i de fleste retninger. Kan anbefales som pit-stop tur for folk som kjører langs E18. Høyeste punkt ligger rundt 100 meter bak det første punktet du ankommer. Satt her oppe en liten stund for å nyte utsikten før jeg ruslet ned igjen til kajakkken.

Sprellemannen på Hasåsen.
Sprellemannen på Hasåsen.

Returen gikk i svak motvind ut Nordfjorden. Litt mer kjedelig å padle her på grunn av at det er færre øyer og mer åpent farvann. Til nå hadde jeg ikke spist noe på turen, og det ble jeg straffet for like før jeg rundet østsida av Barmen. Spruten forsvant totalt i overkroppen, så da var det bare å stoppe opp for å ta lunsj. Dette ga meg krefter til å fortsette rundt, forbi Finnøya og bort til Sundet. Møtte fattern som var ute med båten. Han var smått bekymra og trodde jeg skulle være raskere enn dette. Den gang ei...

Godt å komme tilbake igjen til hytta etter en padletur som var lang nok for min del. Nok en fin dag på Sørlandet, begynner snart å bli bortskjemt med alt finværet som har vært til nå!:)

Kart

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.