Joggetur over lokale åstopper (25.05.2013)


Characteristic Jogging
Map
Ascents Delåsen (288m) 25.05.2013
Sønstebyåsen (291m) 25.05.2013
Vardåsen (349m) 25.05.2013

Ble en lang lørdags morgen med blant annet plenklipping og soving. Tanken på å reise langt vekk denne dagen for å dra på tur var ikke helt tilstedet. I stedet sjekket jeg Peakbook for å finne de nærmeste toppene jeg ikke hadde vært på. Dermed ble det ettermiddagstur over tre nye åstopper rundt Drammensfjorden.

Delåsen

Første etappe ble bestigning av Delåsen på Hurumlandet. Parkerte ved Røskestadvannet og jogget sørover langs en god traktorvei ca. 500 meter. Etter hvert svingte stien mer mot høyre selv om den i følge kartet fortsatte innover dalsøkket. Stien ble etterhvert bare borte og jeg valgte å gå i luftlinje opp nordryggen til topps. Fint og passe åpent landskap her. Nådde toppen etter 11 minutter. På toppen var det litt utsikt mot øst, ellers bare skog. Ned igjen ville jeg komme meg ned i dalsøkket for å se om jeg fant denne stien som var inntegnet på kartet. For det første var det utfordring nok å komme seg ned i dalen. Mange bratte skrenter måtte forseres og da jeg omsider var nede fant jeg ingen sti, kun bare myrterreng og tett granskau som jeg måtte slite med mange hundre meter før jeg var tilbake ved traktorveien der jeg var i sted. Forbanna drittskau! Lårene var passe oppskrapet av kvistkvastet... Tilbake ved bilen gikk turen videre mot Svelvik. Brukte ca. en halvtime på turen.

Sønstebyåsen

Tok ferga fra Verket til Svelvik og kjørte opp til en skole sør for Juve gård. Jogga innover veien forbi jordene ved Juve før jeg skar opp til venstre i skogen og møtte på en sti etter 100 meter. Stien førte meg oppunder åsen før jeg forlot den og kom helt til topps. Høyeste punkt ligger litt nord for trig punktet. Veldig kjedelig topp uten noen form for utsikt. Tilbake omtrent samme vei, bare at jeg fulgte stien lenger sør før jeg kom tilbake på veien til bilen. Også denne varte ca. en halvtime.

Vardåsen

Neste topp var Vardåsen som forøvrig har nøyaktig samme høyde som det bedre kjente turmålet Vardåsen i Asker. Parkerte ved et renovasjonsanlegg like nord for Bakke gård. Jogga innover en grusvei til endes før jeg kom innpå en traktorvei som gikk oppover i åsen. Ikke veldig fin å gå på, men det gikk sånn passe. Dro på med et 4-minutters intervalldrag oppover bakkene for å få puste skikkelig. Fant ikke den stien som skulle gå helt til topps, så siste biten ble off-piste gange. Lite utsikt fra toppen som ligger litt sør for trig punktet. Derimot var utsikten bedre litt lenger nord ved et hogstfelt med utsyn over fjorden. Da jeg ankom bilen merket jeg at dette fikk holde for idag. Brukte 40 minutter på turen.

Takk for en fin treningsøkt!

Nydelig utsikt mot Drammenfjorden fra nordsida på Vardåsen.
Nydelig utsikt mot Drammenfjorden fra nordsida på Vardåsen.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.