Vanntinden (18.05.2013)


Start point Bøtneset (8m)
Characteristic Randonnée/Telemark
Duration 3h 34min
Distance 11.5km
Vertical meters 1,061m
GPS
Ascents Vanntinden (1,031m) 18.05.2013

Det passet bra med en rolig dag i dag siden jeg, pappa og Øyvind trengte å gjøre noen innkjøp i Tromsø denne lørdagen. Været var overskyet og grått idet vi dro fra campinghytta i Sørbotn. I Tromsø handlet vi mat samt kjøpte nye fjellski til pappa, siden han brakk den ene på turen til Jiehkkevárri dagen før. Flaks at det var 40% avslag på alt av fjellski på «Tromsø ski og sykkel»! Øyvind fikk seg en ny caps og attpåtil en soft-is... Vi valgte å ta en litt lavere og kortere tur i dag og valget falt på Vanntinden på Vannøya. Det var et lite stykke å kjøre, omtrent en drøy time fra Tromsø til fergekaia på Hansnes, deretter 40min med ferge til Vannøya. Parkerte ved Bøtneset, ikke det korteste utgangspunktet for toppen, men stigningen var fin og jevn herfra.

På vei oppover bakkene.
På vei oppover bakkene.

Det var litt regn i lufta idet vi tuslet oppover bjørkeskogen på venstre side av Bøtneselva. En merka sti var synlig i starten, men denne forsvant ut i ingenting. Det var bart opp til snaut 200 moh, og Øyvind angret på at han ikke hadde med en sekk der han kunne få festet skiene skiene. Bjørkeskogen var tildels irriterende tett noen steder så det var godt å komme opp på snaufjellet. Etter hvert på med skiene og sette i marsj oppover. Tåka kom og gikk av og til, men toppen var heldigvis synlig fremdeles. Føret var fint og fast i nedre deler, men etterhvert ble det litt mer slushy. Øyvind forbannet seg over at randoskoene mine hadde større stegutslag enn hans slik at jeg kunne gå med lavere frekvens, tror jeg vet hva han skal kjøpe seg snart... Bra med snø her oppe og vannet på 631 moh var helt pakket inn og ingen tegn til sommer. Siste bakken var mer motiverende siden vi kom over tåka og skimtet blå himmel ute i havet.

Øyvind forsvinner ned i tåkehavet.
Øyvind forsvinner ned i tåkehavet.
Toppen av Vannøya!
Toppen av Vannøya!

På toppen tok vi en god rast på lesida av varden og håpet at sola skulle titte fram snart. Vi så på klokka at vi hadde feilberegnet tida litt og at vi måtte satse på 19.00-ferga tilbake i stedet for en som gikk tidligere. Fikk litt utsikt innover mot fastlandet også, i grunn stemningsfullt lys i dag og heldigvis hadde regnværet gitt seg for lengst. Idet vi begynte på nedkjøringa inn i tåkehavet igjen fikk vi noen glimt av sola, herlig! Føret var bra i det øverste henget, men etterhvert ble det mer sugesnø. Irriterende med denne tåka som ødela sikten og muligheten for planlegging av linja. Pappa prøvde seg på noen fine telemarksvinger med fjellskia som gjorde beina litt sure, og idet han tok igjen meg og Øyvind var vi ferdig med pausen og fortsatte. Aldri hvile å få for pappa i dag dessverre...

Fant en rute på snø som førte oss lenger ned enn da vi gikk opp. Vi valgte å følge østsida av elva denne gangen, noe som muligens var et bedre valg enn vestsida.

Takk for turen!:)

Kart

Start date 18.05.2013 14:21
(UTC+01:00 DST)
End date 18.05.2013 17:55
(UTC+01:00 DST)
Total Time 3h 34min
Moving Time 2h 27min
Stopped Time 1h 06min
Overall Average 3.2km/h
Moving Average 4.7km/h
Distance 11.5km
Vertical meters 1,061m

User comments

 • -
  avatar

  En 'rolig' dag

  Written by hmsv1 25.05.2013 21:21

  Interessant at når du har en rolig dag på Vanntinden, bruker du 3.5t på tur. Derimot, da vi gikk dit på en rolig jentetempo, brukte vi 7 timer opp og ned! Men det var synd at dere ikke fikk utsiktene som vi så på turen vår. Da må du få et besøk av dette fjellet nok en gang!

  • -
   avatar

   Sv: En 'rolig' dag

   Written by 500fjell 25.05.2013 23:11

   Hehe, må innrømme at tempoet ikke var såå rolig likevel :) Ja, synd å gå glipp av panoramaet dere hadde, men likevel fikk vi en fin tur og magisk stemning med lyset og skyhavet.

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.