På vei hjem fra Risør (13.07.2009)


Characteristic Hike
Map
Ascents Berganvarden (456m) 13.07.2009
Øst for Nordre Bølene (649m) 13.07.2009
Pikstein Øst (622m) 13.07.2009

Tre kommunetopper på vei hjem fra Risør til Asker...

Øst for Nordre Bølene i Siljan

Kjørte til Grorud og syklet østover til enden av veien ved Dammyr. Herfra bushet jeg ganske direkte opp til kommunetoppen ved Nordre Bølene. Brukte nøyaktig 1 time fra Grorud til toppen.

Trolsk stemning ved Romsdalsvannet.
Trolsk stemning ved Romsdalsvannet.
Bikkja på toppen
Bikkja på toppen

Pikstein i Lardal

Kjørte fra Grorud og parkerte der det er tegnet en sti sørøst for toppen. Bompenger inn hit (55 kr) som betales med bankgiro. Jeg fant ingen sti oppover, så jeg småsprang gjennom skogen på GPS-navigasjon opp. Fant en varde hvor det var en plakat på et tre. Trasket rundt på kollene omkring for å være sikker på at jeg hadde vært på Lardals høyeste topp.

Pikstein
Pikstein

Varden i Larvik

Parkerte bilen ved et sageri inne i skogen ved Odberg gård. Jeg hadde egentlig trodd at jeg kunne sykle det som var avtegnet som traktorvei oppover i åsen. Men nei, her var det kun en svært steinete, gjengrodd og rotete traktorvei. Og i det våte været ble det ikke bedre. Så jeg gikk oppover denne traktorveien og ble gjennomvåt. Der veien sluttet sørøst for Seterberget skar jeg av mot (Bergan)Varden. Men det var ikke direkte lett. Flere hamre stengte for videre ferdsel. Og jeg måtte tidvis gå langt for å omgå disse. Hadde det ikke vært for at jeg hadde med bikkja også kunne jeg nok klatret en del rett på. Til sist stod jeg på toppen etter 45 minutter og null sikt. Samme vei tilbake og gjett om jeg var kald og våt! :)

Kasse på toppen med bok.
Kasse på toppen med bok.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.