Kommunetopper i Akershus (18.10.2008)


Characteristic Hike
Map
Ascents Sørvest for Bollerudåsen (178m) 18.10.2008
Sør for Høyåsen (138m) 18.10.2008
Toåsen (215m) 18.10.2008

Etter barmarksløp på Jordbru med bikkja som er i en hard treningsperiode om dagen, ble vi nødt til å stresse ned litt og ta noen lette kommunetopper med fatter`n.

Toåsen i Nesodden

Kjørte Drøbakstunnelen og ut på Nesoddlandet for første gang, parkerte på Alværn Ungdomsskole for å ta kommunens høyeste topp - Toåsen (220). Fulgte en sykkelvei en kilometer øst til en åker og tok rett på Toåsen. Opp her fortjener nok en grønn trekant i kommunetoppbibelen. Det var fin utsikt mot Bunnefjorden og Tusenfryd som nok er stengt for sesongen. Tilbake fulgte vi en blåmerket sti mot vest, og tok mot venstre i et kryss til gangveien.

Høyåsen i Vestby

Deretter gikk ferden ned E6en og tok av mot Hvitsten. Parkerte på et gårdstun ved Rønjul og gikk sørover på en sti innover i den tette skogen. Underveis støttet vi på bunkers godt gjemt i skogkanten, hadde fienden stått beredt der inne ville vi ligget tynt an! fant et punkt som på Norgesglassets økonomiske kartverk sier å være høyeste pkt i Vestby. Alle andre på www.wwv.no har besteget et punkt sør for gården Stockholm. Min GPS målte vår topp til 143 moh. Så den godkjennes! Se vedlagt kart.

PS: Senere tok jeg en ny tur til Vestbys kommunetopp (den mest besøkte), se HER

Bollerudåsen i Ås

Skumringen var igang og det begynte å småregne mens vi kjørte opp til Ski. Det var riktignok ikke skiføre innover skiløypa vi fulgte opp til Bollerudåsen, Ås sin høyeste topp. Kanskje Norges styggeste kommunetopp ifølge flere. På toppunktet var det to vanntanker som skulle forskyne folket med drikkevann, men all grafittien på veggene var ikke særlig sjarmerende. Toppen lå på kommunegrensa Ås/Ski, så vi fant et passende pkt mellom vanntankene som Ås sin topp.

Vi var IKKE heldige på tilbaketuren til Asker!!! Først ble vi møtt av en enorm kø på E18 Holmlia, vi tenkte at vi var smarte som tok av motorveien og kjørte over til E6en. Men der var det et trafikkuhell! Vi kjørte tilbake og tok oppover mot Bekkelaget, men den veien var sperret. Siste forsøk var å komme tilbake på E18 ved Ljan, men den var også sperret grunnet veiarbeid. Sikkert den nye undersjøiske tunnelen de jobber med. Litt surt å kjøre tilbake samme veien, gjennom Drøbaktunnelen, Hurum og Røyken.

Dagens fangst ble feiret med litt junkfood på McDonalds i Asker, usunt? javel :=)

PS: En del av bildene er nokså uskarpe pga lyset!

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.