Relédrifting på Storfuglehaugen (20.03.2012)


Characteristic Snowshoe trip
Map
Ascents Storfuglehaugen (313m) 20.03.2012

Denne turen ble tatt i forbindelse med den store NATO-øvelsen Cold Response 2012. Jeg jobber i lett relé seksjonen (fotlaget, 5 mann) i Radiotroppen, Sambandsbataljonen og vårt siste siste oppdrag under øvelsen var å drifte relé på toppen av Storfuglehaugen. Etter noen timers venting på at våre egne fremste skulle klarere territoriet rundt Sagelvvatnet ble vi kjørt opp med beltevogn fra Storbukt og opp veien som går sør for toppen. Vi ble sluppet av i sørøst på høyeste punkt i nattemørket. Sekkene vi bar på var 40-50 kg tunge i tillegg til at vi bar på rundt 10 kg oppakning i form av stridsvest og våpen (HK416), så det var grisetungt å ta seg frem i terrenget.

Rutevalget opp ble ikke det mest gunstige da vi brukte lang tid på en traversering av en bratt flanke og en grisebratt bakke like øst for toppen. Begge deler fant vi ut at kunne omgås lett i etterkant. Ellers koste vi oss ute i det kjølige vinterværet med lysende stjerner og flammende nordlys på himmelkvelven, utrolig vakkert her oppe i nord! Omsider kom vi oss opp på toppen og fikk montert tjøstheimantenner, gravd OP (vaktpost) og satt opp teltet. Videre var det bare å rullere på å sitte 4 timer sambandsvakt/fyringsvakt og OP-vakt deretter 6 timer søvn etc. Herlig hvor fort døgnet gikk på denne måten. Neste dag opprant med deilig og klart påskevær hvor vi stundom kunne sitte i bare nettingtrøye og nyte utsikten fra vaktposten! God stemning!

Senere på dagen fikk vi melding over radionettet at vi skulle pakke sammen alt utstyret og komme oss ned til veien så fort som mulig. Aldri før har vi vært så effektive og samkjørte som nå, fikk faktisk skamros av sersjanten som hentet oss. Fin avslutning på en to uker lang øvelse ute i felt! :-) Nå etter påske satser jeg på at det blir flere fjellturer enn slik ståa har vært så langt i år...

Teltplassen på toppen, måtte ta til takke med en litt hellende soveplass.
Teltplassen på toppen, måtte ta til takke med en litt hellende soveplass.
Mot Blåtind (1378), en pf1000-topp som ligger midt inne i et stort militært skytefelt. Den skal nok snart besøkes!
Mot Blåtind (1378), en pf1000-topp som ligger midt inne i et stort militært skytefelt. Den skal nok snart besøkes!
Menig Ledang chillern på vaktposten! Sørkjosen i bakgrunnen.
Menig Ledang chillern på vaktposten! Sørkjosen i bakgrunnen.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.