Skredkurs to dager Hemsedal (26.01.2019)


Characteristic Randonnée/Telemark
GPS

Holdt et todagers skredkurs for fire deltakere i Hemsedal for Breogfjell. Hadde med Lukas som aspirant på dag 1, og Lukas og Gjermund på dag 2.

Dag 1 hadde vi litt teori inne på MOH i Hemsedal før vi kjørte inn Grøndalen og hadde en dag oppover i Fetenskogen. Gjennomgikk blant annet kameratredning, bratthetsmåling og ferdselsmønstre på vei opp og ned. Deltakerne fikk i lekse å planlegge tur mot Svarthetta og Fuglehaugnøse fra Huso neste dag. Jeg og Lukas hadde en trivelig kveld i bobilen hans utenfor MOH med skiskyting på tv.

Lukas koser seg i fjærlett pudder i Fetenskogen.
Lukas koser seg i fjærlett pudder i Fetenskogen.

Dag 2 møttes vi på Skogstad hotell i Hemsedal der vi hadde et lite ferdråd for dagen og litt repetisjon av gårsdagen. Vi ble enige om å gå for planen deres om Fuglehaugnøse. Det viste seg at etter all snøen som var kommet de siste dagene så var det vanskelig med parkering på Huso. Vi gikk for en plan B, å gå oppover mot Råskardåne. Gjennomgikk en kjapp ny turplanlegging på parkeringsplassen før vi startet turen. Kom oss over tregrensa før vi kjørte ned igjen. Mye repetisjon av gårsdagen i tillegg til prat om max utløpslengde for skred, lappekasttrening og snøkjennskap.

Gjermund veileder kursdeltkerne på vei opp mot Råskardåne.
Gjermund veileder kursdeltkerne på vei opp mot Råskardåne.

Takk for et fint kurs!

Kart

Dag 1 i Fetenskogen

Start date 26.01.2019 11:27
(UTC+01:00)
End date 26.01.2019 15:46
(UTC+01:00)
Total Time 4h 17min
Moving Time 1h 08min
Stopped Time 3h 08min
Overall Average 1.0km/h
Moving Average 3.8km/h
Distance 4.4km
Vertical meters 325m

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.