Topptur i Romeriksåsen (24.09.2011)


Characteristic Hike
Duration 2h 00min
Vertical meters 550m
Map
Ascents Dalasjøhøgda (627m) 24.09.2011
Rinilhaugen (613m) 24.09.2011
Rognbråtefjellet (612m) 24.09.2011
Skotjernfjellet (651m) 24.09.2011

På grunn av dårlige værmeldinger på Vestlandet og mangel på klatrepartnere på Østlandet ble nødløsningen et lite pf100-raid i Romeriksåsen. Lånte tanta mi sin bil og kjørte til Grua. Herfra kan man kjøre inn i marka på grusvei mot bompenger 20,-. Dermed ble turen enklere ifht å sykle som jeg hadde tatt utgangspunkt i. Turen i dag ble en slags langintervall med hvile i bilen mellom slagene.

Dalasjøhøgda

Parkerte bilen like etter skytebanen i nærheten av tjern 543. Jogget gjennom skogen opp til ei kraftlinje og videre nordover mot toppen på traktorvei/sti. Fin utsikt enkelte plasser her oppe! Ingen markering på toppen, jeg la noen kvister her. Jogget kjapt tilbake samme vei. 23 min.

Rinilhaugen

Parkerte sør for Langvatnet. Her går det en blåmerket sti mot Snellingen som jeg fulgte et stykke. Litt myr i starten og et sted måtte jeg passere en bred bekk som nesten var umulig å hoppe over uten å plumpe, men en sutrer vel ikke av å bli litt våt på bena? Jogga videre, men fant aldri den stien som er avtegnet mot Flåtasæter. Dermed jogget jeg kun i luftlinje mot toppen. Møtte ei løs jakthund som boffet uten stopp, lurer på hvem som eier den. Rinilhaugen/Nordre Korsvatnhaugen har to kandidattopper ser jeg i ettertid, jeg var kun på den vestligste. Målte 617-619 moh på GPSen ved der det står 615 på M711-kartet. Ifølge ØK er denne toppen 613 og den østligste 614, men jeg var ikke på den østligste toppen, mulig jeg tar meg en ny tur dit en gang. Sprang tilbake noenlunde samme vei. 52 min.

Rognbråtefjellet

Startet fra veien nord for toppen og gikk direkte opp. Måtte klyve opp en skrent som krydret turen som ellers var preget av krangling med kvist og kvast. Faktisk fin utsikt i nordlig retning herfra! Rundet litt ned i sørsida før jeg gikk tilbake. 21 min.

Utsikt fra Rognbråtefjellet mot Dalasjøhøgda i bakgrunnen.
Utsikt fra Rognbråtefjellet mot Dalasjøhøgda i bakgrunnen.

Skotjernfjellet

Snuplassen nordvest for Skotjernfjellet.
Snuplassen nordvest for Skotjernfjellet.
Høyeste punkt på Skotjernfjellet.
Høyeste punkt på Skotjernfjellet.

Parkerte bilen ved en stor snuplass nordvest for dette fjellet. Det gikk faktisk sti nesten hele veien til toppen. Ta til venstre i stiskillet like sør for snuplassen og denne stien slynger seg opp på Bukkehøgda-ryggen. Fin utsikt mot vest på denne ryggen. Videre var det svak sti videre mot toppen som jeg nådde etter 12 min jogging, der lå det noen steiner på høyeste punkt. Rødmerket sti opp hit fra sør virker det som. På vei tilbake holdt jeg på å rote meg ned i vestskråningen, men hentet meg raskt inn. Var tilbake ved bilen etter 29 min.

Utsikt nordvestover fra Bukkehøgda.
Utsikt nordvestover fra Bukkehøgda.

Takk for en fin treningsøkt i Romeriksåsen! :-)

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.