Skogskjøring i Jostedalen (29.12.2016)


Characteristic Randonnée/Telemark
Vertical meters 750m
Map
Ascents Svarthamar (626m) 29.12.2016

I forbindelse med nyttårsfeiring i Jostedalen kjørte jeg tidlig om morgenen fra hytta på Golsfjellet og over til Sogn. Stakk innom Kjørnes Camping for å treffe på Eivind, Håkon, Siggen, Joel og Aina. De tre første i tillegg til Asbjørn ble med på tur inne i Jostedalen selv om vi alle tvilte sterkt på tørr løssnø pga mildvær. Etter en tur innom Intersport og Rema 1000 kom vi oss avgårde og satte kursen innover i dalen.

Fra Svarthamar-ryggen i retning Nigardsbreen.
Fra Svarthamar-ryggen i retning Nigardsbreen.

Turen vi gikk i dag var oppover nordvestryggen til Middagshyrna via Svarthamar. Ryggen byr på glissen furuskog i nedre deler og bjørkeskog lenger oppe. Parkerte i ei lomme like før det bikker nedover etter høyresvingen når man kjører mot Fåberg. Jeg og Asbjørn startet noen minutter før de tre andre og bautet oss oppover skogen før vi ventet på resten ved reflektorplata på Svarthamar. Her tok vi en lunsjpause før vi gikk helt opp til drøyt 1000 moh. Her blir det markant brattere og ryggen var også veldig avblåst her. Ingen vits i å gå lenger følte vi.

Kjøreturen ned igjen ble en overraskende positiv opplevelse. Våt og tung løssnø, men ganske raskt føre. Såfremt man tok gode sporvalg var det gøy å stå på ski. Videre bar det til basecamp på Perbui ved Sagarøy for meg og Asbjørn mens resten returnerte til Kjørnes i Sogndal.

Takk for turen! :)

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.