Kjerringklumpen i Leksvik (07.03.2016)


Characteristic Randonnée/Telemark
Duration 3h 00min
Distance 12.6km
Vertical meters 596m
GPS
Ascents Kjerringklumpen (601m) 07.03.2016 10:39

Etter å ha holdt NF grunnkurs skred i Sogndal kjørte jeg direkte videre på søndagen i retning Trondheim. Ina ble med som selskap da hun skulle helt til Steinkjer på skolen. På Dombås plukket jeg opp pappa som hadde tatt toget fra Asker. Vi skulle nemlig på et femdagers kommunetoppraid i Trøndelag. Det var også planen i fjor, men da ble det flyttet til Rogaland av værmessige årsaker. Sent på kvelden ankom vi Trondheim. Ina overnattet hos ei venninne mens jeg og pappa tok inn på Thon hotell.

Randoutøvere i fjellskiterreng.
Randoutøvere i fjellskiterreng.

Mandag plukket vi opp Ina etter en bedre hotellfrokost. Været var så som så, men bedre i vest enn øst. Valget falt på kommunetopper på Fosen. Tok ferga over til Rørvika og kjørte til munningen av Hestdalen ved Kjerringklumpen i Leksvik.

Innover flatene.
Innover flatene.

Jeg og Ina stilte med randoski, men pappa sverget til fjellskia. Vi fulgte en scooterpreparert vei oppover Hestdalen til vi nådde omtrent 200 moh. Her valgte vi å trekke inn i skogen og opp i høyden. Bra med snø i terrenget. Omsider kom vi opp i flatere terreng over en del myrlandskap. Jeg hadde byttet ut en reim på randoskoen med ståltråd da reima hadde forsvunnet. På denne turen klarte dessverre ståltråden å ryke, slik at det ble en ganske så løs venstresko videre oppover.

Afrikansk landskap opp siste ryggen mot toppen.
Afrikansk landskap opp siste ryggen mot toppen.

Etter litt opp og ned i det som minnet om afrikansk landskap (pga furutrærne) begynte vi til slutt å trekke oppover mot toppryggen. Litt mer avblåst her oppe, men i høyeste grad nok snø hele veien. På toppen fikk vi til og med sol og utsikt utover Trondheimsfjorden. Snakk om flaks!

Toppen av Kjerringklumpen.
Toppen av Kjerringklumpen.

Flott panorama fra fjellet fikk vi også etter hvert, og vi kunne skimte neste mål i siktet – Ytre Skurvhatten. Ned igjen fikk vi noen fine renn. Toppflanken vi kjørte var ganske bratt, så her må man eventuelt vurdere skredfaren. Lenger nede i skogen fikk vi til og med nokså flott pudderkjøring før vi trakk ned i Hestdalselva som for øvrig var islagt. Måtte stake oss bort til veien som vi deretter fulgte ned til bilen. Pappa hadde valgt en litt annen variant ned til veien så jeg og Ina måtte vente noen minutter på ham.

Kart

Start date 07.03.2016 10:39
(UTC+01:00)
End date 07.03.2016 13:37
(UTC+01:00)
Total Time 2h 58min
Moving Time 2h 23min
Stopped Time 0h 34min
Overall Average 4.2km/h
Moving Average 5.3km/h
Distance 12.6km
Vertical meters 595m

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.